Co dát manželce za dárek k narození druhého dítěte?
Mohl bych vás poprosit o názor, radu, námět, co dát manželce za dárek k narození druhého dítěte 😉 Co by ženě udělalo radost. (Vím, že mojí ženu neznáte, ale je to myšleno tak co by udělalo ženě dle vás obecně radost). Samozřejmě finanční možnosti mi neumožňují dary v podobě jachty atd..., ale seriózně se bavme o daru cca 20.000,-
@princikovi Teda, to jsi hodně velkoryseý partner! Já nedostala nic, i když jsem celoiu dobu dost jednoznačně naznačovala, že bych "potřebovala" nové naušnice. Takže pokud se nepočítá podepsaná hypotéka na dům, já utřela nos! 😀
Určitě hlasuju pro šperk, klidně druhý prsten, pokud ho unosí nebo něco do sady s tím prvním. Diamanty jsou věčné a klidně mrkni i po perlách - třeba různě zabarvené jsou vzácné.
ano, potěšila by i kytka...třeba mě...nedostala jsem nic, akorát kupu výčitek, že kdyby věděl, že malý miminka takhle moc křičí, tak by do toho asi nešel a vlastně je to celý moje vina (zřejmě jsem mu třičtvrtě roku držela pokaždý u hlavy pistoli, když jsme se snažili)...nakonec se chudák musel odletět zrekreovat na týden do dominikánské rep...a já zůstala doma sama s dvouměsíčním synkem, ještě napůl rozbitá - akutní císař a následně 5dní po něm operace celého vnitřku - zánět dělohy a pobřišnice - 16dní v porodnici celkem...a když to občas připomenu, tak na mě kouká jak na vola..co bych chtěla, vždyť mě přeci živí, když jsem na mateřský, to je přeci dostačující a měla bych to náležitě oceňovat.. 🙂
@vrabcak0007 Vždycky, když tohle čtu, tak je mi akorát smutno za ty, co mají doma takové voly a zůstávají s nimi. A jsem šťastná za to, že mám doma člověka, na kterého je absolutní spoleh a ne rozmazleného sobce.
@vrabcak0007 S kym to žiješ 😲 ?!
Za syna jsem dostala od manžela pravé perly (říční) a musím říct, že jsou úžasný, stylový, zajímavý 😉 Moc mě překvapil 🙂 Je to super změna místo klasických prstýnků 😉
je to uzasne,ze takto myslite na svou zenu.Muj manzel mi za narozeni dcery prinesl do porodnice nausnice z bileho zlata,jako prekvapeni a nosim je dodnes,nyni za narozeni syna nechal k nausnicim vyrobit prsten do sady,kde nechal vyryt jmena obou deti.Necekala jsem to,dojalo mne to.Vubec to neberu,jako neco automatickeho a jsem rada,ze mam takto vnimaveho muze.Urcite sve zene radost udelate,nemusi jit o veledary za mnoho tisic,zenu potesi hlavne to,ze citi,ze je pro vas ta nej,ze ji milujete a ten darecek je bonus,ktery ji zahreje u srdicka,protoze bude od vas.
@princikovi ja hlasuji za nausnice, do sady k prstynku nebo naramek ci retizek s privesky s necim (jmena deti apo.) a pokud neni pani na srdicka, tak to muzou byt treba detske nozky-chodidla 🙂 Za syna jsem dostala na zakazku delane nausnice co ladi k memu snubnimu, mam pamatku. Kamaradka dostala notas, byla spokojena, ale neni navzdy. At zvolite cokoliv, bude mit radost, pac bude vedet, jak jste na ni myslel 😉 A co teprv az ji povite, ze jste sel pro radu na MK, to pujde do kolen 😀 Preji hodne stesti pri vyberu, ale hlavne u porodu.
také jsem dostala náušnice z bílého zlata, od jeho rodičů knim řetízek na krk.
Tak já za narození našich dětí také nic hmatatelného/věcného nedostala.Můj manžel mě zná a ví,že šperky nenosím a řezaných květin je mi líto.Nicméně-po návratu z porodnice na nás čekal skvěle uklízený byt(ležela jsem pár dní před porodem na oddělení pro rizikově těhotné a můj muž do té doby nebyl zvyklý se o sebe starat sám).Co by mi byla platná květina nebo drahý šperk,kdyby na mě po návratu domů čekal jen špinavý neuklízený byt a kýbl s rejžákem 😀
Po narození 2.dítěte mě bohatě uspokojil ten pocit jistoty,kdy jsem věděla,že se dokáže postarat o naše prvorozeně,které tu mojí obsenci doma(díky němu)přežilo bez újmy. 😉
dostala jsem jen kytku, nic víc nevadilo mi to. Neberu to tak. 🙂 Na začátku těhotenství jsem pod vánočním stromkem našla zásnubní prstýnek to pro mě znamenalo hodně. Po porodu mimo té kytky nic ale já hlavně ani nechápala proč bych měla dostávat dárek za to že jsem porodila 😅
@vrabcak0007 uf tak to je síla, asi máš pevné nervy..
Já dostala náušnice z bílého zlata s perličkami, ale je pravda, že sem si předem tak nějak "nenápadně" řekla, že bych za porod ráda něco dostala (blíže jsem nespecifikovala, ale muž se pochlapil a náušničky jsou krásné 🙂) Kdybych nenaznačila, že bývá většinou zvykem dávat něco "za porod, za dceru", tak si myslím, že by ho to možná nenapadlo...ale třeba ho neprávem podceňuji 🙂
@vrabcak0007 Panebože, a tohle myslíš vážně? 😕 A s takovým člověkem ještě stále jsi?
Ty jo tak to jsem asi nějaká z jiné planety ....... 🙂 mě by stačila obyčejná kytička a když ani to ne, tak by mi to ani nevadilo....... To že se narodí zdravé dítě je přece největší dárek. Bude to ale asi tím, že chlap mi hodně pomáhá zvládnout obě děti a to je pro mě největší dar! 😉 jinak neslavíme ani výročí, valentýna už vůbec ne 😀 a klape nám to i tak už 12 let 😉
Ja dostala oooobrovsky puget rudých růži,bylo to úžasný,nikdo v cele porodnici nemel větší (a to jsem byla v podoli 🙂 ) a potom zlaty nahrdelnik s priveskem ❤️. Ale celkove-šperk vzdycky potěší,a kdyz přidás neco osobního (treba to necháš vyryt nebo gravirovat,jak uz tu někdo psal) žena nemůže nemít radost 🙂
Za dcerku jsem dostala před třemi lety naušnice z bílého zlata a kytičku, za syna loni taktéž kytičku a noťas (ten jsem sama chtěla, starý dosluhoval).
Jé, no když to tu tak pročítám... to je krásy, co ženy dostávají 😵
Já dostala za syna kytku, velkou, lilie 😵 za dcerku nic... Měla jsem předtím svátek a potom narozky, takže dvě kytky no 😅 A to jsem mu pár let říkala, že bych potřebovala taky zlatý naušnice a že bych je mohla dostat teda za druhý porod... 😀
no nic...
Mě by potěšily naušnice a nebo řetízek s přívěskem 😵
Jak už tu ženy píšou, že šperk vždy potěší a když se k němu přidá něco osobního - třeba to vyrytí jmen dětí například 😵 tak to je romantika toto 😵 bych upadla asi překvapením 😵
měla bych obrovskou radost i když mě prve ani nenapadlo, že bych mohla za syna taky dostat něco víc než kytku 😀 květina uvadla, zlato vydrží jako památka na příchod nového člena rodiny 😵
Nu a za ty zbývající korunky kup ten největší puget květin, které tvá žena miluje 😵 😵
to bych upadla podruhé 😀 kytky miluju 😵
PS: a ten uklizenej byt - to by ocenily všechny čerstvé maminky !!! 😵
a taky zpočátku v tom nestíhavém kolotoči bych uvítala sem tam oběd v restauraci pro všechny, aby si i tatík odpočinul 😀
Na kytku jsem uplne zapomnela 🙂 Cekala na me doma, (pac do porodnice se s ni u nas nesmi). Byt take uklizeny (coz se vazne ceni) a na balkonovych dverich v obyvaku byl napis Vitejte doma a pod tim namalovane srdicko (bily vanocni sprej-snih) a pod tim stala vaza s kytici 😀 To me prekvapilo hodne, pac jsem to necekala 🙂
Já jsem dostala za dceru soupravu s bílého zlata a až se jednou bude vdávat, tak jí ho předám, proto že bude zakládat svojí rodinu, tak na památku.
Šperk je opravdu dobrý nápad a s Vaší cenovou relací byste mohl koupit brilianty, to jsou nejtvrdší kameny a myslím, pokud někdo samozřejmě může tolik peňez dát, tak je to moc krásný a asi to každá žena nečeká. 😉 Tak hodně zdaru při vybírání a ať je porod v pořádku a maminka i mimi moc spokojení 🙂
já bych asi chtěla třeba výpomoc v domácnosti, třeba pani na uklid 2x týdne do konce šestinedělí... a občasná koupená večeře (pizza, čina, atd...) :D to večer vždy potěší...
@smallinka Nikdo přeci neříká že by mu obyčejná kytička nestačila 😉 Ale krásný šperky by nás potěšily víc 😵
Uklizenej byt snad není dárek 😅 To je samozřejmost.
@princikovi Já jsem dostala od manžela tento přívěsek https://www.modrykonik.cz/blog/ojika/album/pro-... Mrkni i na následující fotku. Neustále ho nosím a žádné hezčí "porodné" jsem snad ani dostat nemohla 😉 I když tam necháš vsadit nějaký dražší kámen než je zirkon, do 20.000 se rozhodně vejdeš.
Zlatej nebo platinovej retizek s priveskem se srdickem nebo neco jinyho symbolickyho co ji ukaze jak moc ji manzilek miluje a dekuje za miminko 🙂
Já dostala pokaždé náušnice, protože těch není nikdy dost, a manžel to ví. 😀 Poprvé Frey Wille, podruhé takové industriální od českého autora a potřeté Swarowski (to se trefil nejméně, na mě je to moc blejskavé 😅 ). A mohla bych rodit klidně ještě minimálně 2x a furt by se vešel do 20.000. 😀
@princikovi Ať žijí pozorní muži! 😉
@mafeska Proč bys měla dostst dárek za to žes jsem porodila... Tam není podmiňovací způsob proč bych, prostě někteří muži dávají svým ženám dárky ne za to že porodily, ale že jim přivedly na svět jejich dítě. Vždyť je to krásný 😵 Kytka je úžasná věc, ale odkvete a zůstane jen vzpomínka, šperk budeš mít celej život a bude ti připomínat okamžiky štěstí nejen tvoje ale jak je cítil muž. A pak je podědí děti, mě to přijde krásný. Ale rozhodně se z toho nestřílí, neřešila bych kdybych dárek nedostala.
@ojika Taky jsme toto nechali dělat všem miminkům co se narodili v rodině 😉
@achjonetusim no já nemyslela uklizený byt........ 🙂 ale pomáhá mi přímo s děckama, hraje si s nima, přebaluje, abych se mohla vyspat ...v porodnici byl se mnou ve dne v noci....moc mě psychicky podporoval. Co bych měla z řetízku, když by tam ani nebyl. Ale každá jsme jiná 😉 Nejsem na takové ty serepatičky a kdyby mě koupil něco drahýho, byla bych možná v ten okamžik ráda.....ale pak naštvaná, že utrácí, že za to mohlo být něco potřebnýho do baráku. Jinak náušnic mám na rozdávání 🙂 Ale každej to má jinak no, radši se uskromním a budu mít manžela při sobě, než aby se dřel ve dne v noci a nebyl ani doma s dětma a my měli přepych. Každé má jiné priority.

@jamia myslím, že nečeká, při prvním porodu odcházela z porodnice jako před početím a teď když jde nakoupit nosí v kabelce cihlu aby jí neodfouknul vítr 😀
@achjonetusim Elizabeth byla chytrá žena 🙂
@martaveg no prstýnků má víc, zásnubní, snubní, dcerka a teď chci něco jiného, aby to nebyl takový stereotyp
@jamia i kytka potěší, ne? Myslím, že i já bych byl pochválen za kytku, ale přeci jen je to pro mě něco výjimečného a když jsem byl u prvního porodu od 10 do 17 a nakonec se dělal císař tak si myslím, že si něco výjimečného zaslouží