icon

Co jste pociťovaly před porodem?

michaela1891
15. pro 2016

Maminky dneska mame termin porodu. Jsem presne 40+0. Miminku se nechce zatim a v pondeli jsme obednany na vysetreni uz do porodnice. Co jste pocitovaly pred porodem. Nejake zmeny, ktere normalne behem tehu nebyly a uz jste tusily, ze se to opravdu blizi? Casto mi tvrdne bricho, ms bolesti, bolestive pichani v cipku pri pohybech a jako na zacatku zase casto hlad.

lv
•
15. pro 2016

Já to tušila dle různých znaků 3týdny 🙂 takže nějaké extra znamení se nekonalo.

andrejka_je
•
15. pro 2016

Miso, mne mimino bylo v takovym klidovym rezimu...uplny ticho pred bouri. Na monitoru jsem lezela snad hodinu a pul, nez ho - vsim moznym - sestricky probraly k nejaky aktivite🙂
A taky...psychika je mocna carodejka, ja byla den pred porodem hospitalizovana kvuli preeklampsii, pustili me ve ctyri odpoledne a v sedm jsem byla zpet s rozjetym porodem..proste jak uz jsem byla v ty porodnici, tak se to telo nejak asi samo nastartovalo 😀

jaja01k
•
15. pro 2016

U prvního jsem neměla vůbec žádné příznaky, že se něco blíží. U druhého jsem strávila půl dne v porodnici po vyšetřeních a pak jsem myslela, že ani nedojdu od auta domů, strašně mě bolel celý spodek a miminko mě hrozně tlačilo, úplně jinak než jsem do té doby byla zvyklá. Zbytek dne jsem jen proležela a v noci mi začaly kontrakce. Až zpětně jsem si uvědomila, že ten můj "nemožný" stav byla předzvěst blížícího se porodu 🙂

astyna
•
15. pro 2016

No malinké vnitřní tušení bylo, tak jsem si to ráno umyla vlasy, oholila se a při foukání vlasů mi praskla plodová voda 😀

lucinka58
•
15. pro 2016

No já jsem si říkala u porodu syna, že už by mohl přijít na svět 2 dny před porodem. Ráno jsem si udělala čaj, sedla si ke knížce a najednou mě píchlo v břichu a vyvalila se ze mě lavina vody 😀 Ale nakonec malej přišel na svět až po 13 hodinách vyvolávanýho porodu akutním císařským řezem.....

petabn
•
17. pro 2016

já jsem se hodně pozorovala, ale žádné příznaky, že se to blíží jsem nepociťovala. Přenášela jsem, zkoušela jsem ho popohnat babkými radami (sex, procházky, atd.) a na kontrole se to vůbec neprojevilo, byla jsem pořád stejně zavřená, tak mě objednali na vyvolávání. Popohání jsem tedy vzdala, když to nemělo vůbec žádný vliv. A ejhle, najednou ve 2 v noci se milostpán uráčil a vzbudili mě kontrakce po 5 minutách 😀

muhehehe
•
17. pro 2016

Vůbec nic 🙂 Až kontrakce... A to už se jelo naostro 🙂

barchen
•
6. únor 2017

Taky vůbec nic 🙂. Přenášela jsem, tak jsem doma gruntovala, tahala nákupy, chodila na procházky a nic. A pak týden přenášení začala bolest do křížové oblasti v noci, hned po 5 minutách ale já hrdina to rozháněla v horké vaně a když to po 2 hodinách nepřestávalo, tak se letělo do porodnice. A za 3 hodiny bylo miminko na světě.

mr_falko
•
6. únor 2017

nic co by se vymykalo tomu, co ma nasledovat po poziti ricinovyho lektvaru 😀

luj89
•
8. čer 2017

Ahoj, rada bych se zeptala, jestli ma nektera z vas podobnou zkusenost... (Nechci zakladat nove tema). Jsem v 37tt, rano mi bylo dost nevolno, sotva jsem snedla snidani, pak prohlidka u Dr. (pry uz se pomalu neco chysta, CS 2) no a od te doby jsem jak prastena 😀. Zvladnu jen lezet, boli me celej spodek, trochu jsem i krvacela (to pripisuju kontrole cipku). Je to bezne nebo se uz muze neco dit?

petabn
•
9. čer 2017

@luj89 me bylo v lete co jsem mela rodit obcas na omdleni, ale pripisovala jsem to i horku. Pak jsem jeste dlouho prenasela.

newmom17
•
9. čer 2017

Vůbec nic zvláštního a kdyby mi mamka neřekla, ať jedu, tak bych snad porodila doma 😀

svija
•
9. čer 2017

Den předtím, než se spustily kontrakce, jsem u obou dětí pozorovala extrémní únavu. Asi se mi tím snažilo tělo naznačit, že mám šetřit síly na porod 🙂.

luj89
•
9. čer 2017

@svija super, tak to ja ji mela vcera 😀. Tak uvidime. Nejhorsi je, ze kazdy clovek je jiny a nikdo vam dopredu nerekne, jestli ten vas priznak je opravdu predzvest porodu... Ale zase v dnesni dobe jsme tak zvykli, ze si vsechno naplanujeme, vse dopredu zjistime atd., Ze je to vlastne pro nas v necem dobre ze nevime kdy porod nastane 🙂.

g_m
•
9. čer 2017

@michaela1891 V pátek večer šílené pohyby, kvůli kterým jsme jeli do nemocnice, ale naštěstí v pohodě. Sobotu celou jsem byla totálně unavená a nebyla schopná nic udělat, jen jsem se flákala na gauči a večer přišly kontrakce a v neděli se malá narodila. Takže za mě pohyby a únava, kámošky měly většinou průjem...