icon

Co si vzít s sebou na porodní sál?

luj89
5. čer 2017

Ahoj maminky, diskusi na tema co si sbalit do porodnice existuje mnoho, ale me zajima, co jste si vzali primo na porodni sal... Vaham treba u nocni kosile, zupanu, plinky pro mimi nebo u prsnich vlozek... Mam v planu mit dve tasky - jednu k porodu a druhou na sestinedeli (+doma nachystanou tasku na odchod z porodnice). Kde jste v prubehu porodu mely tu tasku na odd.sestinedeli? Taky na sale? Dekuji za vase zkusenosti 🙂.

Strana
z2
dandaa
5. čer 2017

Mam jednu tasku pro sebe kde mam bokem drobne veci (hroznovy cukr,balzam,gumicka atd)co asi vyuziji nejvic a navrchu tasky nahrivaci lahev,omyvatelne pantofle,sitovane kalhotky,vlozky,nabijecka na mobil.Pro muze obleceni na prevleceni.Dnes se muze na porodni box (Podoli) brat vse,je tam velka skrinka na veci a dost mista.Na operacni sal muze byt malinka kosmeticka tasticka.

j.a.n.i
5. čer 2017

@haaaluska No, při velikosti mého županu, bych to, cos napsala do jedné tašky nenacpala... a jelikož jsou v naší porodnici návštěvy pouze na chodbě, tak by to bez županu šlo celkem blbě, kor v tom pozdním podzimu, co jsem rodila.

anaema
5. čer 2017

Přímo na sál jsem si brala kabelku s doklady a prukazkou a informovanymi souhlasy, pití a svačinu, kdyby se to vleklo. Telefon. Jinak nic. Tašky pak přinesl manžel po porodu. Většinu věcí jsem potřebovala až druhý den. Využívala jsem hlavně nemocniční erar.

betelgeuzz
5. čer 2017

já měla taky jednu tašku, kterou jsem si brala na sál, to byla menší igelitka a pak velkou tašku na šestinedělí. Ve Zlíně měli skříňky, do které jsem si dala tu tašku a oblečení. Na sál jsem se převlíkla do jejich noční košile a brala si jen tu igelitku. Tam jsem měla pití, hroznový cukr, ponožky, ručník, foťák, mobil, jelení lůj, chtěli s sebou i jednu plenku pro miminko, síťované kalhotky, doklady,
Ve Zlíně není hekárna a zvlášť sál, jsou tam porodní boxy, kde jsi od příjmu celý porod a pak se převeze až na pokoj šestinedělí. Věci se tam v klidu vzít dají a předpokládám, že zakladatelka měla na mysli takový sál a ne operační sál, kam si asi člověk nic nebere.

jipe
5. čer 2017

@ladyhacek někde jídlo zakazují, někde snad dokonce i pití - kvůli případné narkoze u císaře. Mně jen doporučili lehce stravitelné věci, ale stejně jsem od bolesti zvracela, takže jsem jen pila + hroznový cukr.

vilibalda
5. čer 2017

Poprvé jsem měla 2 tašky (porodní sál a šestinedělí), ale v každé mi něco chybělo. Na porodním sále jsem třeba neměla síťované kalhotky, ale jen ty, ve kterých jsem přijela. Naopak jsem měla navíc oddací list, který chtěli až další den po porodu a byl nachystaný v tašce k porodu, která už byla doma. Těch zmatků bylo víc. Proto jsem si podruhé dala vše do jediné tašky.

haaaluska
6. čer 2017

@luj89 tak to je jasne ze pre seba si vezmes pitie atd ale to nezabera tolko miesta nie?nam dali koselu ale potom som mala svoju,oblecenie pre prcka tiez dali ale mozes mat svoje.neviem viac som nepotrebovala ozaj.

haaaluska
6. čer 2017

@j.a.n.i 😀jaj tak ja som rodila loni koncom kvetna a to bol des.horko takze zupan vobec nebol treba

pet359
6. čer 2017

@luj89 ja mam zabaleny tasky dve-z toho jednu na sal, ve ktere mam: prezuvky, rucnik, kojo podprdu, par kousku vlozek do podprsenky, par kousku poporodnich vlozek a sitovane kalhotky, toaletak, gel ma umyti po porodu, hroznovy cukr, neperlive piti a gumicku na vlasy...kosili ani zupan tam urco nedavej..znicila by sis to...a u nas to chodi tak, ze pujdeme pres satnu, kde budu mit svou skrinku-tam necham veci na pokoj a tasku na sal si muzu vzit s sebou...

pet359
6. čer 2017

Jo a jeste teply ponozky...ja jsem zmrzlina...😅

luj89
autor
6. čer 2017

@haaaluska ale me nejde o to kolik co zabere mista... Me zajima co jste si braly k porodu a co az na pokoj.

luj89
autor
6. čer 2017

@pet359 no vidis, na sprchac bych zapomnela 🙂

pet359
6. čer 2017

@luj89 a jeste doporucovaly holky rozstrikovac...ze to pry krasne osvezi....tak kdyz sezenu nejaky maly, tak ho jeste pribalim, ale casu mic teda uz nemam 😂 a rikam si, ze to kdyz tak, co to pujde, stravim ve sprse...

pet359
6. čer 2017

@haaaluska co blaznime? Mnou vybrana porodnice neposkytuje vubec nic mimo erarnich kosili pro me a obleceni pro miminko...mame si s sebou vzit i pribory, uterky, toalet.papir...takze kdyz nechci jet s kufrem, tak si holt vezmu dve mensi tasky...tolik k tomu blazneni.

aleenka1234
6. čer 2017

@pet359 to je nějaká polní nemocnice? 😀 jako brát si i příbor? To bych změnila porodnici 😉

pet359
6. čer 2017

@aleenka1234 ne, je to vyhlasena severska porodnice 😉

pet359
6. čer 2017

@aleenka1234 a problbem mi to nedela...ani to neslysim poprve...

pavcik123
6. čer 2017

Přezůvky a aspoň dve osušky. Radím tmavé. Pak jsem je i rovnou vyhodila jak byly od krve.
A má pokoj samozřejmě ručník další 🙂

fallingstars
6. čer 2017

@luj89 Já jsem na sále využila jen žabky, ručník a mobil. V tašce jsem měla ještě potřebné doklady k příjmu, ty jsem samozřejmě taky potřebovala. Síťované kalhotky jsem dostala, jíst mi zakázali. Na prcka jsem nepotřebovala nic celý pobyt. Na příjmu mi dali tu jejich erární košili na tkaničky a ta je tak super, že jsem své košile skoro neužila ani potom.
Druhou tašku - kufr - jsme nechali v autě a přítel mi ji po porodu donesl.

Jinak když jsem si tu tašku na sál vybalovala, tak mě nejvíc pobavilo, že jsem si tam zabalila sluchátka, že jako budu z telefonu poslouchat hudbu. Byla jsem ráda, že dýchám, natož abych si pouštěla Shake that ass 😆

luj89
autor
6. čer 2017

@aleenka1234 zmenit porodnici kvuli priborum? 😀. V dnesni dobe je to docela bezna zalezitost bohuzel.
Ale stejne je zajimavy, jak kazda porodnice poskytuje neco jineho... Nekde daji plinky, vlozky, erarni zupan apod. A jinde si musite vzit pomalu vsechno vlastni. Pritom pojisteni platime vsichni...

aleenka1234
6. čer 2017

@luj89 to mas pravdu, platime vsichni a vsude je to jiny, u nas davaji uplne vse na mimi a pro nas skoro taky.

Strana
z2