Porodnice Brno-Bohunice. Funguje je tam Centrum porodní asistence?

majili
3. zář 2021

Vcera jsem se dozvedela, ze by od cervna malo v Bohunicich fungovat centrum porodni asistence, a ze by ted standardne mela u porodu od zacatku do konce byt jen porodni asistentka a po bondingu prijde pediatr dite zkontrolovat primo na porodni sal a miminko nikdo nikam neodnasi a je celou dobu s maminkou a spolu se presouvaji i na sestinedeli. Nevim, jestli je to i prakticky pravda, ale melo by to ted takto fungovat. Rodil tam ted nekdo?

zuzkasim
3. zář 2021

Rodila jsem tam před 8 a 14 lety, ale přesně takto to probíhalo🙂

jana_zofie
3. zář 2021

Rodila jsem tam v unoru 2020 a vetsinou to tak je. Jsou tam porodni boxy, moc pekne, ted uz by se tam snad mohlo jit i podivat, mrkni na stranky. Ke konci porodu, pokud vim, prichazi jeste lekar/ka gynekolog-porodnik. U me to bylo trosku jine, nebylo to zcela hladke, takze doktorka tam byla uz o neco driv. Ale vetsinu casu jen porodni asistentka. I ten bonding by tak mel probihat, jen teda mala se dost nalokala zkalene plodovky, takze ji na chvilku vzali na odsani, ale to snad byla jen minutka, hned byla i tak zpatky u me, telo na telo, hodinku jsme tak pekne zustaly v porodnim boxu a plan byl spolecne odejit na sestinedeli, tak jak rikas, takze i pres mensi komplikace bonding probehl ukazkove. Jenze jsem skoro omdlela v koupelne, ze ktere me spis odtahli, nez ze bych odesla po svych. Takze me muz za ditetem potupne odtlacil na voziku, jeste chvili jsme byli vsichni na sestinedeli a pak mi ji tedy na chvilku vzali nez budu schopna se udrzet na nohou abych si pro ni dosla, coz bylo hned rano, pak uz byla se mnou. V noci mi ji donesli na kojeni a nechali vcelku dlouho. Ale ostatni zenske mely miminka hned s sebou. Takze pokud nebudes mit nejake vetsi komplikace a neseknes s sebou po porodu, nemel by byt problem. 🙂 Manzel byl se mnou u porodu celou dobu a na porodnim byli vsichni neskutecne mili. Na sestinedeli nebyli zli, ale jako prvorodicka jsem byla dost nervozni a ty sestricky toho maji vcelku dost, takze treba laktacni poradenstvi nebo takove veci probehly dost v letu a zjednodusene + prirucka. Ale co jsem porovnavala s ostatnima maminkama na hristi, tak to je vsude stejne a k tomu jich par zazilo, ze byly sestry i protivne, coz u me nebylo. Drobna rada platna snad pro vsechny co znam, napric porodnicemi, hlavne se nenech vynervovat vazenim ditete pred a po kojeni.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru