Porodnice Benešov. Zkušenosti z nedávné doby?

evcazet
15. srp 2019

Ahoj holky,mám dotaz ohledně benešovské porodnice...Prý tam proběhly nějaké změny co se týká bondingu a vstřícnějšího chováni vůči maminkám při porodu...
Chtěla bych slyšet zkušenost nějaké maminky z nedávné doby,která tam rodila.
A popřípadě jak se tam tváří na porodní plán?
Děkuji.

makronka222
16. srp 2019

Od nas z vesnice tam byla snad kazda a vsichni jsou ok. Nikdo si nestezoval. Porodni plan proboha neres, stezujes akoraz praci personalu, stejne realita bude jina. Si predstav ze by nekdo cizi a nevzdelanej rikal co mas v praci delat. Bonging se dela automatiko vsude, kdyz nejsou komplikace.

evcazet
autor
16. srp 2019

@makronka222 tak ja jsem tam rodila pred 4 lety a musim rict ze bonding automaticky teda nebyl.Pristup pana doktora byl teda silenej,u porodu se semnou nebavil normalne ale jenom na me kricel a byl dost arogantni.
Porodnim planem urcite nebudu stezovat praci personalu,holt mam nejake veci,ktere chci aby probihaly podle me.Rada bych jen odpovedi na moje otazky v textu,nevis cim jsem si prosla tak nechci aby me nekdo soudil za muj dotaz.

dofi86
16. srp 2019

Já tam rodila a už bych tam nešla. Dítě mi dali asi po 10 minutách zabalené v zavinovaccea, takže jestli myslíš bonding kůže na kůži, tak ne ten tam neproběhl....Doktorka nepříjemná, rutinní nástřih, pupečník přestřižen hned. Porodním plánem naopak ulehcujes práci personálu ;) pokud jseš teda v porodnici, kde chtějí , aby se maminka cítila příjemne a mohla porodit co nejpřirozeněji ;)

evcazet
autor
16. srp 2019

@dofi86 dekuji za nazor...ja jsem prave cetla nejake recenze,ze se porodnice mela zmenit snad za posledni rok,ale chtela jsem slyset nejakou osobni zkusenost.. tak to nemam moc velkou radost...letos me ceka porod a benesovskou porodnici mame nejbliz...

dofi86
16. srp 2019

@evcazet ono to vždy bude názor od názoru ...někomu to stačí, někdo očekává víc 🙂 já bych tam už znovu nešla. Uvidíš....pokud nemáš překotný porod, jde jet i jinam ;)

gracinka7
16. srp 2019

Já jsem tam rodila v roce 2015 a v roce 2018. První porod ok, druhý spíš ne. Zbytečně mi ho urychlovalo a syn nestihl dorotovat. Jestli tě zajímají podrobnosti, oba články mám na blogu.

evcazet
autor
16. srp 2019

@gracinka7 dekuju,urcite si to prectu.

martinkam22
16. srp 2019

kamarádka tam rodila v prosinci 2018 a šílené :O porodní plán nikoho nezajímal, doktor se sestrou arogantní, křičeli na ní - že je herečka, že to určitě tolik nebolí atd atd. Že jeji prosby o císař jsou jen slabota a že není silná. Po třech dnech vyvolávání kdy se otevřela o 1 prst jí nakonec při nulových ozvách udělali jen tak tak akutní císař.

kuliseks
16. srp 2019

Hlavne prosim pri komplikacich nespilejte doktorum, ze neresili porodni plan.. byla jsem u Apolinare v noci na hekarne a to jak nejaky otec tam nadaval doktorovi, ze mu neprilozili syna na telo, kdyz nemohli manzelce po cisari, tak z toho se mi chtelo zvracet a nevedela jsem jestli se smat nebo brecet. Dite pry malem umrelo, zelene, ale hlavne ze tatinek resil neujednane vykapani oci a neprilozeni jemu na telo..

Omlouvam se za takovou reakci, je to kazdeho vec a nerikam, ze zakladatelka to chce takhle hrotit, ale jen ze se mi to hned vybavilo a asi bude vybavovat do konce zivota. Ale docela mi to pomohlo pri porodnich bolestech to tam slyset 😄 drzim palce, at to probehne po vsech strankach podle predstav a jeste jednou se omlouvam za asi nechteny prispevek. Nedalo mi to..

Jinak kamaradka v Benesove rodila pred 4 lety, druha kamaradka pred 4 lety a pred rokem a pul a zadna si nestezovala absolutne na nic. A ze jedna z nich se umi ozvat..

dofi86
16. srp 2019

@kuliseks ono hodně záleží na tom, jaký personál člověk chytne, případně v jaké náladě 🙂

hermij
Autor odpověď smazal
Zobraz
hermij
16. srp 2019

Také jsem slyšela, že se to zlepšuje, ale... Známá rodila měsíc zpátky a katastrofa, nikdy víc (a já tuplem ne). Špatně naplánovaný císař (miminko bylo hlavičkou nahoru/dozadu, neotočilo se, takže císař byl plánovaný, ale vymysleli ho špatně), vezli ji do porodnice už s prasklou vodou a spuštěným porodem, takže narychlo "umrtvovali" - nezdařilo se, takže skoro všechno cítila, docela hodně ji nařízli a miminko dokonce pořezali na zádech!!! To jsem ještě neslyšela, aby miminko řízli. Na bonding a poporodní péči jsem se nedoptávala, ale trochu tuším, že pořezané miminko na tebe hned nepoloží... Já tam rodit nehodlám. Kamarádky z Benešova a okolí mají výbornou zkušenost s Příbramí a Jihlavou.

evcazet
autor
16. srp 2019

@kuliseks je jasne,ze pokud by byly jakekoliv komplikace tak doktorum nebudu do niceho kecat 🙂 z Benesova mam zažité dva porody,jeden pred 4 lety a druhy pred dvěma lety,ale o tom se mi nechce psat,protoze dopadl tragicky.
Vcelku jeden porod normalne ale hrozny doktor a pristup na nic.ten druhy bohuzel byl v rychlosti a je jasne ze u nej by mi nepomohl porodni plan ani za mák.
Takze ted bych chtela proste normalni pekny porod 🙂 ale jak uz se tady psalo,hodne zalezi na tom na koho narazim.take jsem slysela chválu na Pribram,no tu uz mame hodinu cesty,tak uvidim..

evcazet
autor
16. srp 2019

@hermij řízli miminko?!?! 😱 no ty vo*e! I tohle se muze stat? ....to teda koukam...

adela_maskova
16. srp 2019

Rodila jsem zde před 5 měsíci a naprostá spokojenost! Chytla jsem noční směnu a i ve 4 rano byli velice milí a ochotni. I následná poporodni pece o mě a mimco byla suprova. Druhé budu určitě znova rodit v Benešově. Ale je to velice individuální. Každá mamina očekává něco jiného a ne vždy je doktor vyspinkan do ruzova a nebo si vzájemně proste nesednou. K tomu muze dojit v jakékoli porodnici a nejde to nějak škatulkovat.

kuliseks
16. srp 2019

@adela_maskova presne tak, jde i to, jak jsme mile my(coz u porodu je samozrejme dost slozite), a i jak si sedneme s personalem... ja psala o extremu, coz chapu, ale i tal to chce trochu myslet na to, ze doktori jsou jen lidi a navic toho maji za sebou asi tak stokrat vic nez my, oni vedi rizika apod.. tak to taky brat tak, ze oni snad vedi, co delaji. A s prominutim “pokakat” se muze kdekoli cokoli

matkacekatelka
16. srp 2019

Vše je o lidech. Mě se chtělo z porodnice zvracet, hlavně z přístupu personálu. Poslední noc před propuštěním domů sloužila dětská sestřička, hrozně milá, ochotná, až jsem se rozbrečela dojetím 😊 napsala jsem na ní pochvalu. Po třech dnech, které jsem strávila mezi protivným personálem, byla ona jako anděl z nebe😁 už sem si říkala, že tam podruhé rodit nebudu, ale vše je o přístupu lidí,na blbce můžu narazit i v té nejlepší porodnici

dofi86
16. srp 2019

@matkacekatelka akorát někde je ta pravděpodobnost menší a někde větší 😃

ddanik1
16. srp 2019

Rodila jsem v květnu 2017 - nepostupující porod, nakonec císař, vše v nejlepším pořádku 👍 Podruhé v říjnu 2018, kvůli malému rozestupy mezi těhotenstvími plánovaný císař, taktéž nemám žádnou výtku. Teď i po císaři dělají bonding. S lékaři i sestřičkami jsem byla spokojená a Benešov doporučuji.
Jediná nepříjemnost byla paní na pokoji, která mě i malého vždy při přebalování vzbudila, protože rozsvítila 😐 vše je o lidech...

evcazet
autor
16. srp 2019

@ddanik1 dekuji za názor,rada slysim o tom jak pristupuji k bondingu..
ale vim ze opravdu hodne zalezi na personalu..

evcazet
autor
16. srp 2019

@matkacekatelka tak doufam ze budu mit stesti,zatim jina porodnice asi nepripada v úvahu protože mame všechny dost daleko,Benesov je nejblíže...ale je videt ze aspoň jednen andel se mezi personálem vždy najde 🙂

apollonka
16. srp 2019

Ja rodila v Benešově třikrát ted me to v září čeká znovu a vubec nemohu nic vytknout až na jednu porodní asistentku kterou jsem chytla u všech tři porodu jinak ja byla opravdu spokojena , takze kdyz jsem zjistila ze jsem po pate těhotná neplánovaně volba byla jasná :BENEŠOV 🙂

evcazet
autor
16. srp 2019

Vsem moc dekuju za poznatky,postrehy a nazory!! Vetsinou je vse opravdu o lidech a ja asi budu jen pevne doufat,ze narazim na dobrej personal,protoze ostatni porodnice jsou pro nas minimalne hodinu cesty a s myma porodama,kdy mi doma zacaly kontrakce(pak prevezeni sanitkou)a do pul hodiny jsem porodila,si nejsem jista zda bych stihla dojet do jine porodnice...😃
Jeste jednou diky!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru