Co vše musím oběhat po porodu?

aspnet
25. lis 2014

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co vše musím oběhat po porodu... Abych něco neprošvihla do termínu, kolik mám vlastně času po narození miminka, abych vše zařídila... Děkuji

mysonek
25. lis 2014

Do 8 dní musíš dítě registrovat u zdravotní pojišťovny (někdy to jde přes internet, např u OZP), do 2 dní zajít k pediatrovi a pak někdy na matriku pro rodný list. No a pokud nemáš mateřskou tak asi musíš na úřad práce zařídit si RP, ale to nevím jak je, já měla mateřskou.

jetynka
25. lis 2014

Zaregistrovat dítě co nejdříve na pojišťovně, zajít na matriku - tohle může udělat klidně tvůj muž v době kdy budeš v porodnici ( my to tak měli a byla to obrovská pomoc) ,domluvit se s pediatrem na první prohlídce a pak pokud bydlíte v bytě, nahlásit dítě na poplatky za odvoz odpadu a pak si myslím, že už není nic co by spěchalo.

spuldar
25. lis 2014

No prosím, mi sestřička u pediatričky říkala, že mám zavolat, až budu mít rodný list dítěte a domluvit si schůzku. Byla jsem se tam ptát a nechat si dát razítko do těhu průkazky, že už mám vybraného pediatra a kontakty na něho aby byly.

dezyre
25. lis 2014

spuldar: No nevím s tou pediatričkou - rodný list chvíli trvá a naše pediatrička trvá na tom, abychom zavolali hned jak dorazíme z porodnice a do tří dnů přijede k nám kouknout na miminko, pak už jsou poradny u ní.

irennn
25. lis 2014

Rodny list udelaji na počkání manželovi když budeš v porodnici,teprve s rodným číslem zajde na tvoji pojistovnu,dnes delají i prukazky hned. Porodnice pak chce nahlasit rč.miminka kvuli proplacení péče.taky pediatr vyzaduje před první navstesvou už pojisteni.za jedno odpoledne nemá manzel co delat.

smardik
25. lis 2014

vyřídit rodný list-zařídil manžel a s tím pak šel na pojištovnu, po návratu z porodnice jsme volala pediatrovi, že se syn naoridl a domluvili jsme se, kdyby máme přijít (před porodem jsem se tam jen stavovala at vím, zda mi syna vezme a řekl že ano, po porodu at ozvu)

u mladšího syna jsem si ještě musela vyřídit rodičovský příspěvek-neměla jsem nárok na mateřskou, ale to zase až s rodným listem, bez něj vlastně nešlo nic, takže vyřídit rodný list je na prvním místě

v2e2rka
25. lis 2014

U nás rodný list vyřizuje MěÚ ve spolupráci s porodnicí, paní z úřadu přijde, posbírá si prohlášení o jméně dítěte, pak se ještě během pobytu v porodnici staví a vrátí občanky a ostetní papíry. Na RL jsou čekací lhůty i 3 týdny, to by jste se toho zapsání na pojišťovnu nemusely dočkat, pojišťovně stačí propouštěcí list z porodnice, co dostanete pro svého pediatra, je to vlastně potvrzení o tom, že dítě je živé. Jinak si ošetření platíte sami, pojišťovna ho ale potom zpětně proplatí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru