icon

Doktor mě nutí jít na císařský řez, protože se bojí, že porod nezvládnu

blueangel2
20. lis 2018

Holky,nemůžu spát z toho,ze můj dr.chce abych šla císař,aby vše proběhlo bez komplikací a abych byla psychicky v pořádku,mě přijde naprosto zbytečný,jít na císař,když celé těhu jen něco dělám,nezastavim se od rána do večera,furt někde litam,snažím se byt v pohybu,abych zvládla porodit a pak slyšíte něco takového...hlavně proč jít zbytečně na císař...však přirozeně to je vždy lepší,už i kvůli imunitě miminka a bojím se,že když bych neměla na výběr a musela bych na císař,rozjede se mi kojení,když mám mlezivo? Nerada bych byla na UM...:/ jak ste se cítili vy na císař? Plno holek,že by radši rodila normalne:/

elwe
20. lis 2018

@blueangel2 a proc to chce? Pokud jen proto, ze je to bezpecnejsi, tak se nenech zblbnout, doktori casto vybiraji nejmensi riziko, ale uz nevidi dalsi nasledne komplikace v peci o miminko a vztahu k nemu. Navic zalezi na porodnici a hlavne na tobe, kdyz nebudes chtit, nikdo te jit na cisar nemuze nutit.

olsett
20. lis 2018

pokud k tomu není zdravotní důvod, určitě se nenech ukecat, máš naprostou pravdu že přirozeně je lepší.... kdyžtak zmeň doktora nebo jdi aspon k někomu pro druhý názor!

patmouse
20. lis 2018

Tak pokud je k tomu vazny duvod... kdyz doktor argumentuje moznymi komplikacemi,je v tvem pripade nejaky padny duvod,proc by mohly nastat? Ptala ses ho podrobne proc doporucuje cisare? To je prvni vec co bys mela udelat...
Jinak ja rodila obe deti cisarem,pokazde k tomu byl duvod (dcera byla otocena sikmo a u syna se porod prirozene nerozjel ani ve 40+4 a nebylo mozne vyvolat) a obe deti jsou napristo zdrave,obe jsem plne kojila,dceru jsem odstavila az v 19 mesicich,kdy jsem byla tehotna podruhe a synovi budou 2m a kojim zatim bez problemu.
Samozrejme by bylo lepsi porodit normalne,ale u me to proste neslo a uprimne mi to bylo uplne jedno. Nestresovala jsem se tim. Klidne bych je oba “vysmrkla nosem”,hlavne aby se narodily a byly v poradku a ja take. 😉

michaela_2
20. lis 2018

@blueangel2 Jaký konkrétní zdravotní důvod uvedl, jako doporučení sekce? Jen pro psychickou pohodu, ho podle mne asi nedoporučil - tedy, pokud se třeba neléčíš s depresemi nebo netrpíš nějakými panikami vyvolanými právě těhotenstvím, apod.

lida9
20. lis 2018

a neni ve vysledku uplne jedno jak porodis? nejdulezitejsi je vysledek: zdrave krasne spokojene mimco a to muze byt z prirozeneho i z cisare...tak se nestresuj a tes se na miminl ( doktori cisare nedelaji pokud k tomu neni nejaky zdravotni duvod )

ariadna12
20. lis 2018

Pokud je tam zdravotni indikace, poslechla bych lekare, nez potom treba si nadavala, kdyz se to prirozene nepovede. Cisar mam za sebou, ziju a dite tez. Kojeni se po cisari rozbiha pomaleji, o den dva, ale rozebehne se.

gruyerre
20. lis 2018

@blueangel2 Jaký je důvod k sekci? Jestli svému dr.nevěříš, tak jdi konzultovat k jinému.

leymea
20. lis 2018

Bylo by dobre napsat proc doktor chce udelat sekci. Nejakej duvod k tomu urcite ma.

irena1111
20. lis 2018

Záleží na důvodu, proč chce lékař dělat sekci. Pokud je tam nějaké velké riziko a je císař bezpečnější tak bych dala na lékaře. I po sekci můžeš kojit a že by mělo dítě automaticky horší imunitu jen proto že se narodilo sekcí, to je dle mě blbost.

blueangel2
autor
20. lis 2018

Ve čtvrtek to s ním proberu pořádně,sem zvědavá,jde o to,že mám z císaře strach celkově..pokud to proste jinak nepůjde,budu muset to přežít...ale normálním porodem za tím si stát budu🙅🏼‍♀️

priefi
21. lis 2018

@blueangel2 dukezity je duvod cisare, pokud se jedna jen o to, ze mimi je koncem panevnim, tak samozrejme muzes rodit normalne, pokud si to prejes. Ovsem pokud mas vcestnou placentu, nebo mimi je pricne, bohuzel cisar je nutnost