icon

Hanba po porodu. Zažila jste některá?

zun
9. lis 2025

Strasne sa za svoje chovanie hanbim 🙁 zažil niekto ?

anonym_861742
9. lis 2025

Nevím jaké chování máš na mysli. Chování vůči partnerovi, nebo k sestřičkám, nebo že se stydíš za to co se ti při porodu stalo, .... ?

zun
autor
9. lis 2025

Nekontrolovane nadavanie

1pomnenka
9. lis 2025
@zun

Nekontrolovane nadavanie

@zun Tak sna ses omluvila, ne? Obávám se, že ti s tím nepomůžeme.

cherie24
9. lis 2025

@zun já jsem na sebe taky úplně pyšná nebyla, omluvila jsem se potom. Měla jsem za sebou den a půl v bolestech, bez spánku a možnosti použít cokoliv na bolest. Nikomu jsem teda nenadávala, ale já tu poslední hodinu při kontrakci křičela, že mě museli slyšet i ve vedlejším městě. Po porodu jsem na to hrdá nebyla ani trochu, ale co už. 🙈 zkus se uklidnit tím, že si to přiznáš a že lidi u porodu asi vidí všelicos. 🙂 Tenkrát mi i paní, co doprovází k porodu říkala, že zažila paní, která manžela mlátila u porodu. 😁

martinka_33
9. lis 2025
@cherie24

@zun já jsem na sebe taky úplně pyšná nebyla, omluvila jsem se potom. Měla jsem za sebou den a půl v bolestech, bez spánku a možnosti použít cokoliv na bolest. Nikomu jsem teda nenadávala, ale já tu poslední hodinu při kontrakci křičela, že mě museli slyšet i ve vedlejším městě. Po porodu jsem na to hrdá nebyla ani trochu, ale co už. 🙈 zkus se uklidnit tím, že si to přiznáš a že lidi u porodu asi vidí všelicos. 🙂 Tenkrát mi i paní, co doprovází k porodu říkala, že zažila paní, která manžela mlátila u porodu. 😁

@cherie24 to je taky v pořádku mlátit manžela při porodu, at si chlapec taky tu bolest užije 🤪😅

martinka_33
9. lis 2025

Myslím že v porodnici už zažili různé věci a jsou zvyklí. Každopádně jestli jsi vynadala někomu konkretnimu, určitě ho upřímná omluva potěší a ty nebudeš mít tak hrozný pocit 🙂

zmrzlinka
9. lis 2025

Dělala jsem na porodnici.K porodu jsem chodila ' na finále" a slyšela jsem kde co 😃Ale personál je zvyklý a hlavně má určitý odstup.Bud v klidu.Žadne vrásky 😉
Jestli si nadávala manželovi ,tak ten to taky učíte pochopí.

levandule_k
9. lis 2025

Moje sestra je dula, říká, že u porodu je dovoleno ženě vše.

cilkat
9. lis 2025

Nech to plavat: bolest, hormony, strach... ano, rodící žena fakt má na nadávání nárok. A jestli jí to někdo upírá, ať si jde třeba rubat dvanáctku do dolu a možná zjistí, že nadává ještě sprostěji.

lis6
9. lis 2025

Já jsem taky nadávala, ne tedy adresně, ale sprostě. Vůbec se za to mestydim, ani by mě to nenapadlo.

izz76
10. lis 2025

@zun Ja myslim, ze porod omlouvá vše.

elvira
10. lis 2025

@zun soused nám říkal, že mu manželka při porodu nadala do ču....., že za to může on/ za tu bolest/ a schytal pár lepancu.
Jinak jsou to příčetní a inteligentní lidé, žijí " normálním" životem...

anonym_922dd9
10. lis 2025

Ja se taky cítila u porodu druhého dítěte trapne, ze jsem jim tam omylem shodila stoleček kdyz jsem se pri extrémního kontrakci snažila něčeho chytit a řvala u toho A vis co? U třetího se v jine nemocnici chovali jako hovada, chtěli mi přivázat nohy na koze, nedovolili mi zvolit si polohu jakou jsem chtěla na uvolnění bolesti, klistyr mi rvali mimo.......vysmali se mi ze epidural a jiné veci nevedou ale s tím jsem musela prý počítat kdyz jsem zavítala ....ovsem nečekaně, původně to byla jen pohotovost a rodit jsem chtěla tam kde jsem rodila předchozího syna a dceru, jenže me vydesili špatnými ozvy a ze musím hned jít rodit a bla bla. Dopadlo to tak, ze jsem začala na sále masivně krvácet, protože jsem se sekla a málem syna nevytahli a pak mi pri trhani placenty tam kus nechali. Na to konto si hned udělali revizi dělohy bez umrtveni....následky tohoto velmi nestastneho porodu, kdy jsem neměla ani obranu v podobě manžela, protože nikdo nechtěl hlídat deti a v době covidu ho tam nepustili, jsem odskakala na dva roky zdravotně o vybuchu tezkych depresi nemluve. Od té doby žádnou vinu za to, ze jsem v první porodnici křičela nemám, protože oni byli profíci, a ve druhé porodnici slušně receno dobytek. Zbytečné to sebemrskacstvi, profesionál a lidi na svém místě tvoje řvaní přejdou.

amenophus
10. lis 2025

Ja teda pred porodem cetla ruzne brozurky od porodni asistentky a ministerstva zdravotnictvi (nebylo to v CR) a tam primo psali, ze pri porodu je naprosto normalni jecet, byt sprosta, agresivni, proste mimo. Je to prirozene, zpusobuji to hormony a je to dano evolucne proto, aby ta rodici samice byla v bezpeci a odradila predatory a jine agresory. Aby sis vycitala, ze jsi pri porodu nadavala, to by sis taky mohla vycitat, ze jsi krvacela. Proste se to stava, je to soucasti procesu. Kazdy porod je jiny a stavaji se ruzne veci. A je.to v poradku, jedine, na cem zalezi, je.aby dite i matka byli v poradku.

levandule_k
11. lis 2025
@anonym_922dd9

Ja se taky cítila u porodu druhého dítěte trapne, ze jsem jim tam omylem shodila stoleček kdyz jsem se pri extrémního kontrakci snažila něčeho chytit a řvala u toho A vis co? U třetího se v jine nemocnici chovali jako hovada, chtěli mi přivázat nohy na koze, nedovolili mi zvolit si polohu jakou jsem chtěla na uvolnění bolesti, klistyr mi rvali mimo.......vysmali se mi ze epidural a jiné veci nevedou ale s tím jsem musela prý počítat kdyz jsem zavítala ....ovsem nečekaně, původně to byla jen pohotovost a rodit jsem chtěla tam kde jsem rodila předchozího syna a dceru, jenže me vydesili špatnými ozvy a ze musím hned jít rodit a bla bla. Dopadlo to tak, ze jsem začala na sále masivně krvácet, protože jsem se sekla a málem syna nevytahli a pak mi pri trhani placenty tam kus nechali. Na to konto si hned udělali revizi dělohy bez umrtveni....následky tohoto velmi nestastneho porodu, kdy jsem neměla ani obranu v podobě manžela, protože nikdo nechtěl hlídat deti a v době covidu ho tam nepustili, jsem odskakala na dva roky zdravotně o vybuchu tezkych depresi nemluve. Od té doby žádnou vinu za to, ze jsem v první porodnici křičela nemám, protože oni byli profíci, a ve druhé porodnici slušně receno dobytek. Zbytečné to sebemrskacstvi, profesionál a lidi na svém místě tvoje řvaní přejdou.

@anonym_922dd9 Ježiši, to je naprosto otřesná zkušenost, to zní jak z hororu.

anonym_922dd9
11. lis 2025
@levandule_k

@anonym_922dd9 Ježiši, to je naprosto otřesná zkušenost, to zní jak z hororu.

@levandule_k ano zážitek, který mne na dva roky srazil zdravotně na kolena a to doslova. Přišla jsem kvůli tomu o to nejhezčí období s dětmi, protože to samozřejmě rozjelo neočekávane zdravotní komplikace, které přinesly i určité doživotní následky. No a psychikou to pěkně zamavalo. Ale nestěžuji si dnes uz mnohem lépe i kdyz to neni jako dřív.

cherie24
11. lis 2025
@anonym_922dd9

@levandule_k ano zážitek, který mne na dva roky srazil zdravotně na kolena a to doslova. Přišla jsem kvůli tomu o to nejhezčí období s dětmi, protože to samozřejmě rozjelo neočekávane zdravotní komplikace, které přinesly i určité doživotní následky. No a psychikou to pěkně zamavalo. Ale nestěžuji si dnes uz mnohem lépe i kdyz to neni jako dřív.

@anonym_922dd9 chápu, já takhle přišla o první měsíce mojí druhorozené dcery. Též jsem byla psychicky úplně mimo a celkově mám to období v mlze. Doktoři umí být hrozná hovada. Obzvlášť v tom porodnicí. 😞 A velmi, ale opravdu velmi výrazně to ovlivnilo i třetí porod. Jak fyzicky, tak zejména psychicky.