Hypnoporod, máte zkušenost?

zaludovap
9. říj 2014

Jemné zrození aneb hypnoporod.. 😉

Máte někdo zkušenosti?
Jste těhotné a chcete tuhle formu porodu?
Odsuzujete? Proč?
Podporujete?

Nejsem těhotná, ale hypnoporod a zpracování placenty mě nadchlo natolik že jinak rodit nechci. Byla bych ráda kdyby se tu našlo pár maminek se kterýma by se o tom dalo mluvit.
Budu se těšit.. 🙂

zaludovap
autor
10. říj 2014

Nikdo, nic? 😕

zaludovap
autor
10. říj 2014

Koukala jsem , ale myslela jsem že by to tady bylo lepší a přehlednější 🙂

svoba
10. říj 2014

Jsem těhotná a chci rodit hypnoporodem. Zkušenost mají @mochenka a @natylai 🙂

ladie
10. říj 2014

Tohle téma by mě taky zajímalo. Bohužel jsem o něm nikde nic moc nezjistila (jen sem tam nějaký sepsaný deníček o porodu a tunu odkazů na knihu o hypnoporodu 🙄 ).

zaludovap
autor
10. říj 2014

Jsem ráda že se někdo ozval!! Bála jsem se že tohle téma je tady TABU 😖 😅

natylai
10. říj 2014

Byli jsme s manželem na kurzu, četla jsem knihu a i bezbolestně porodila. Co by vás zajímalo?

wallyna
10. říj 2014

@natylai mohla bych mít na Vás dotaz? 🙂
Jsou kurzy jen v Třinci a nebo v celé České republice? Jsem z Mladé Boleslavy, takže bych potřebovala kurzík někde poblíž?

natylai
10. říj 2014

@wallyna Koukněte na www.jemnezrozeni.cz sekce Kurzy.

wallyna
10. říj 2014

@natylai děkuji 🙂

mihulka16
15. říj 2014

@zaludovap Já zrovna čtu knížku o hypnoporodu. Téma přirozených porodů nejen toho hypno mě velmi zajímá. Myslím, že každá zdravá žena je schopná přivést na svět svoje miminko přirozeně a hladce. Dogma které v mnohých ženách je zakotveno že porod musí bolet a že je to věc kterou musí nějak přetrpět s pomocí různých léků, já odmítám. Už před otěhotněním jsem si sama pro sebe říkala, že to přece musí jít i jinak než jak to popisuje okolí a že já budu mít svůj vlastní porod krásný 🙂 Opravdu pevně doufám, že to zvládnu. Jo a čekám své první miminko 😉 Taky mám v pánu ke konci těhotenství cvičit s balónkem Aniball. Je to vlastně podobný balónek jako Epion.

zaludovap
autor
16. říj 2014

@mihulka16 Knížku mám v plánu taky až to bude aktuální 🙂 . První porod trval dlouho a já lituju toho že jsem o hypnoporodu nevěděla dřív.

@natylai na stránky jsem koukala s Markétou předem mluvila a zajímalo by mě jestli to opravdu má slibovaný účinek nebo zda to není jen "placebo".

Rodila jste některá doma nebo znáte někoho? Popř. Šli byste do toho? 🙂 A co zpracování placenty? 😉

natylai
16. říj 2014

@zaludovap Určitě to funguje, ale záleží na spoustě věcí. Ale to nejdůležitější je, že se člověk musí psychicky srovnat. Vyřešit si všechny svoje strachy. A taky bych řekla, že spousta žen je psychicky labilní i v normální životě a těm to pak jde hůř. A někdo jiný je zase takový pragmatik, že se prostě nedokáže uvolnit.
U mě to byla docela dlouhá cesta postupných změn.

spirulina
2. lis 2014

já četla knížku, ale nebyla na kurzu.
svůj druhý porod - doma - jsem jela svou vlastní verzi hodně inspirovanou technikami hypnoporodu a velmi krásně a hladce a téměř bezbolestně vše probíhalo. ale je to určitě hodně osobní cesta, nic není zaručeno a tak je třeba se na to dívat.
to ponoření se do alfa vln, meditace, napojení na miminko, proces porodu a tak... spolu s klidným přátelským prostředím je prostě magické a kdo nezažil, asi nepochopí 🙂
znám dost žen které rodily doma
právě mě čeká můj druhý domácí porod, opět se těším na hypnotechniky a jemné zrození a tentokrát snad dojde i na nějaké to zpracování placenty 🙂

sherrybabe
3. lis 2014

@spirulina Díky za tvůj příspěvek, přesně tak se na to chystám připravit taky, sice bych ráda na kurz, ale nevychází mi to s nabídkou volných termínů kurzů. Tak je fajn vědět, že i tahle to může jít.
Držím palce pro nadcházející příchod miminka 🙂 .

kapacita
18. říj 2015

@sherrybabe
@spirulina
@natylai
@zaludovap
@mihulka16
Ahoj, bohuzel na modrem konikovi neni moc diskusi tykajiici se hypnoporodu a i tahle je jiz delsi dobu neaktivni, ale snad mi pomuzete.
Ziji v zahranici, konkretne v Holandsku a porodu tu vicemene probihaji hodne prirozene i kdyz jsou vedeny v nemocnici. Uz jsem se o tohle tema zajimala a rada bych rodila ve stylu hypnoporodu. Bohuzel na kurz do CR se nedostanu a delat kurz v cizim jazyce, no na to necitim, ze by to bylo dostatecne efektivni. Takze se budu pripravovat sama - zatim jsem si koupila jsem si knizku a momentalne resim nahravky - at uz relaxacni ci afirmacni s povidanim (v cestine!) - muzete mi nekdo poradit jak jste to mely vyresene vy? A jak jstetu hudbu pak u porodu poslouchaly - do sluchatek nebo nekde pres bednicky? Termin porodu mam 28.2 a do porodnice na prohlidku jdem zacatkem prosince, ale rada bych se pripravovala uz nyni, takze dekuji za jakoukoliv radu ci tip!
Mejte se moc hezky.

spirulina
4. lis 2015

@kapacita
já jsem u meditací ani u porodu samotného hudbu ani žádné nahrávky neposlouchala. mně osobně odvádějí od té "duchovní práce" kterou musím vykonat, raději volím vlastně meditace a vlastní vizualizace, u kterých je určitě potřeba zapracovat hlavně na tom, aby se ti staly opravdu prožité, aby ses do toho stavu pak byla schopná dostat i v cizím prostředí a nehledě na okolí. ráda jsem používala meditaci na světelný tunel, rozvíjející se květ a vizualizaci miminka, právě porozeného, jak ho držím na prsou a jsem šťastná a vděčná. přijde mi, že hlavní je, najít si meditace, které budou vyhovovat tobě, které ti opravdu umožní se do alfa vln ponořit. ty pak zdokonalovat 🙂
hudbu bys asi mohla použí jakoukoliv meditační, která se ti líbí a i ty afirmace si koneckonců můžeš sestavit a nahrát. pouštět potom do sluchátek nebo do bedniček, to je otázka. sluchátka by tě mohly obtěžovat, vypadávat atd.
hodně štěstí a krásný porod 🙂

pieret
4. bře 2016

@kapacita Ahoj. Moc zdravím. Jsem štěastná , že jsem našla tuhle debatu. Zrovna se nacházím v podobné situaci jako ty. Jsem v zahraničí konkrétně ve Francii a chtěla bych zkusit hypnoporod. Ve francouzštině na kurz jít nechci ani nevím jestli tu jsou, a vlastním knížku o hypnoporodu. Na internetu nelze najít zkušenosti z těchto porodů ani konkrétní radya návody. Vše odkazuje jít na kurz. Čekám své 3 dítě, obě předchozí jsem porodila přirozeně v ČR, ale o hypnoporodu jsem nevěděla a rzhodně jsem neznala spojení porod-uvolnění. Oba porody byly bezproblémů, těšila jsem se a věřila si, ale oba byly nepopsatelně bolestivé v první době porodní kvuli neschopnosti uvolnit se, druhá doba porodní bylo vysvobození i neskutečná euforie. Jak si čtu o hypnoporodu uvědomila jsem si, že i v běžném životě zadržuji ve stresu dech a zatínám svaly, tak se ani nedivím, že jsem to tak bolestivě prožívala, jelikož jsem vždy zaťala svaly..Prodýchávání jsem neznala taky.Podle tvého data termínu by jsi měla mít po porodu, hrozně by mě zajímala tvá zkušenost, jak to probíhalo. Doufám, že jsi i miminko v pořádku..a že jsi prožila porod podle svých představ. Kdyby jsi měla chuť mi odepsat budu vděčná, ale nechci tě otravovat..

pieret
4. bře 2016

@spirulina Milá spirulina, moc tě taky zdravím a chtěla bych se tě vzhledem k tvým zkušenostem s hypnoporodem zeptat na pár věcí. Jak víše píšu, chtěla bych zkusit tento porod bez kurzu naučit se to sama.Sama nemám moc skušeností s relaxací, ale když to teď zkouším s mluveným slovem, málem u toho usnu. Určitě se uvolním, ale nevím jak se pozná alfa? Ještě mám jednu zkušenost s naprogramováním mysli. Zkusila jsem si v hlavě naprogramovat hodiny a vstát ráno bez budíku v 7 hodin. A opravdu jsem se probudila v 7 hodin. A to jsem spáč.. Takže věřím , že mám naději. Potřebovala bych jen podpořit , že to je možné snad i bez kurzu? Kdyby jsi měla nějaké rady, budu za ně moc ráda. Třeba nevím jak často mám cvičit uvolnění a jak ty vyzualizace jestli si mám představoit kontrakci a pak vizualizovat a jak často . Jsem v 31tt.. Budeš li mi chtít odpovědět děkuji moc.. P

spirulina
10. bře 2016

@pieret a tu knihu hypnoporod máš?

spirulina
10. bře 2016

@pieret pardon, už čtu, že ano.
no, myslím že v té knize je návodů spousta, tak si z nich vyber, co tě zaujalo.
základem je podle mně obyčejná meditace, např když ležíš večer v posteli před usnutím. naprosté uvolnění těla a klid mysli - když natrénuješ takovéhle tělesné i duševní uvolnění, šla bych do vizualizací miminka jakýmkoliv způsobem, který si tě najde. můžeš nechat tvou fantazii, představovat si cokoliv. až budeš umět být v těchto vizualizacích spontánních, můžeš nahodit vizualizace konkrétní - já takhle měla pohled na právě porozené miminko v mém náručí, cítila jsem tu radost a uvolnění a to mně provádělo všemi mými porody, ale ty to můžeš mít jinak. alfa poznáš tak, že se úplně ztratíš 🙂
trénuj co nejčastěji

pieret
10. bře 2016

Jo knihu mám, děkuji moc za odpověď. Bohužel mám teď pauzu. Chytla jsem chřipku, k to mu jsem si natáhla žebra , takže bolest, a s ucppaným nosem a kašlem to nejde.. Ach jo .

kapacita
17. bře 2016

@pieret Ahoj, tak porod uz mam za sebou. Maly se narodil nakonec o 3 tydny driv s tim, ze mi praskla voda a kdyz se dva dny nic vi nedelo, tak to museli umele vyvolat...takze nakonec ten muj porod moc prirozeny nebyl, ale co clovek nadela.
Ja jsem mela knizku koupenou a doma se snazila delat ta cvicena tam popsana. Dale jsem si koupila online afirmace k tehotenstvi a porodu (mrkni na stranky jemne zrozeni) a koupila si online kurz s prednahranymi videi (mrkni na stranky prirozeny porod).
Takze tak asi co se tyka me pripravy...mela jsem velka sluchatka a zatmeni na oci (takove to do letadla), at mne nic nevyrusuje. Nevim, jestli jsem uplne rodila hypnoporodem, to asi ani ne...ale urcite to pomohlo. Behem kontrakci to bzlo horsi a behem tlaceni jsem se opravdu snazila udavat vlastni tempo a nechali me...v podstate vedle mne jen porodni asistentka sedela a az ke konci mi pomahala s tlacenim🙂
Myslim, ze hypnoporod je dobra vec a i kdyz to nakonec nevyjde tak uplne podle tvych predstav, tak je to rozhodne hodne motivacni a hodi te to do klidu, ze ten porod zvladnes. Prestoze to u mne nebylo nijak ruzove (behem 12 hodin jsem se otevrela asi jen na 4 cm a to uz jsem mela pravidelne 1 minutove kontrakce, takze jsem nakonec pozadala o epidural)...tak zpetne hodnotim porod pozitivne a klidne bych do toho sla znovu (hned druhy den po porodu jsem mela ten pocit, proste zadne drama to nebylo).
Preji hodne sil a pokud se chces nejak pripravit, tak doporucuji co nejdriv, protoze to uvolneni se neda naucit za jedno odpoledne🙂

isabelafuentes
18. kvě 2017

Ženy, kde se dají sehnat ty afirmace do sluchátek a relaxační hudba a meditace? Něco, co si budu moct pustit při porodu? Kupovali jste na webu jemného zrození, anebo jinde?

dudysek
18. kvě 2017

Na webu jemného zrozeni. Dost jsem to hledala a nenašla nikde jinde nic podobného

isabelafuentes
19. kvě 2017

@dudysek Děkuju, taky jsem zatím nikde nic jiného právě nenašla...

isabelafuentes
19. kvě 2017

@dudysek A jaké ty nahrávky jste si koupila? Které se osvědčily? Já zvažuji nahrávky: Afirmace k porodu, Získání sebedůvěry, Zahrada snů.

dudysek
20. kvě 2017

K těhotenství je úžasná Afirmace k posílení těhotenství. Pak Afirmace k porodu. Tyhle dvě jsem jela pořád dokola. Zahrada snů je zajímavá, ale to, předchozí dvě se dají poslouchat i v autě, tato myslím ne, to je myslím už meditace k ležení. Tu o sebedůvěru neznám, ale teď by mě docela zajímala

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
dudysek
20. říj 2017

@vladimira_b_l Ano, tam jsem je zakoupila 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru