icon

Jak vysvětlit staršímu dítěti, jak se narodí miminko?

martinahost
20. bře 2015

Ahojky, nikde jsem nenašla podobnou diskuzi, jak vysvětlit staršímu díteti jak se narodí miminko. 🙂 Jsme v očekávaní a chtěla by jsem se připravit na otázku naši 5 leté dcerky, jak se narodí miminko, anebo jak se dostane ven. Už se ptala jak se miminko do bríška dostane, kdy se narodí a myslím že príjde i na otázku jak se narodí a nevím co jí mám ríct,jak jí to vysvetlit, nechci jí říkat o čápech a podobné pohádky, chci jí tak nějak ríct pravdu, ale přimerene k jejímu věku a jak jí to ríct. Pamatuju si z dětství, že když jsme se zeptali mámi na něco takového ze sexuálni výchovy, tak nikdy mi to neřekla, ale stále jenom že mi to řekne když budu velká a vlastně jsem nevěděla pořádne jak se rodí deti ani v 10 letech a všechno jsem se dozvěděla postupně ve škole od kamarádek a doma jsem se už ani na takové věci neptala . Jedině co jsem se dozvěděla doma je menstruace 😀Chci aby se naše dcerka takové věci dozvěděla doma od nás, když k tomu přijde a né až v škole od spolužáku a spolužáček. 🙂

Strana
z2
andrrriiik
24. bře 2015

@martinahost A jak jsi vysvětlila,že máš břicho,když ani neví,že máš mimi v břichu?
@anjelita On i ten čáp může způsobit plno otázek.Koneckonců to,že se roztrhne,je pravda.a je třeba dítěti vysvětlit,že se to zašije,a je to zas dobré.Moje dcera je hodně labilní,a vzala to v pohodě,proto si myslím,že když dítě nesnese,že se mimi rodí pipinkou,nesnese ani toho čápa,nebo něco jiného.Děti mají fantazii,a trauma můžou mít z čehokoliv.

anjelita
24. bře 2015

@andrrriiik no spis bych se bala toho ze by na me nekdo zavolal socialku kdyz by moje mala vykrikovala na poste, v cekarne i na zastavce ze nechce mit roztrhanou pipinku. Nejak to totiz zavani zneuzivanim 😀

ronyx
24. bře 2015

Já mám 3 letého syna a taky už došlo na tuto otázku,jelikož ví,že budeme mít miminko a vidí že bříško roste a že miminko se v něm schovává došlo i na otázku jak se dostane ven?Takže jsem mu vysvětlila jak to doopravdy je a vzal to v pohodě.Prostě dole mají holčičky takovou dírku ze které miminko vyleze.A pokud to nejde,vyndá ho pan doktor bříškem.Jelikož jeho jsem musela rodit akutním císařem,vysvětlila jsem i tuto variantu.Vzal to naprosto v pohodě 🙂

andrrriiik
24. bře 2015

@anjelita No tak to je fakt,pokud to dítě takto řekne a na veřejnosti,lidi si můžou myslet bůhvíco 😒

martinahost
autor
24. bře 2015

@andrrriiik Ona ví že mám miminko v bríšku, povída si sím a všechno kolem toho a ví že pujdu do nemocnice aby se to miminko narodilo, ale neptala se ješte jak se narodí.... Ona jenom nechce aby jsem tam v nemocnici s miminkem zustala, proto jsem jí ríkala že tam musím zustat aby jsem se o miminko mohla postarat a že potom si pro miminko do nemocnice pujdeme ( ona s tatínkem).... Pred dvema lety jsem byla v nemocnici a ona má strach že zase pujdu do nemocnice, když jdu jenom na kontrolu a reknu jí že jdu k Dr. aby paní Dr. skontrolovala miminko, tak jí musím ubezpečovat že se vrátim domu a že nejdu do nemocnice jenom k p. Doktorce. A co jsem jí rekla, jak se miminko do bríška dostalo? Tak že se maminka a tatínek musí mít hodne rádi, že tatínek dal mamince semínko které se spojilo s vajíčkem a z toho vyrostlo miminko a na podrobnosti jak se to semínko dostalo do bríška, tak na to se neptala...

achjonetusim
24. bře 2015

Včera večer při koupání na mě dcerka vybafla otázku proč maj holky pipinky a kluci pindíky. To je panečku oříšek 😀

kozjbh
18. únor 2016

aahhoojj

Strana
z2