icon

Jde naplánovat císař?

lenineek
1. pro 2014

Dobry vecer holky, prosim poradte mi, jde naplanovat cisar? Jsou k tomu nejake podminky?

Strana
z4
aaababy
1. pro 2014

@lenineek ty jeste nemas deti vid? Uz je orientacni !! Vubec se neboj ze bys dite nevytlacila moje kamaradka meri 162cm a rodila deti 4400g a 4300g . Doktor ti zmeri panev a budou te hlidat deti kolem 4kg se rodi bezne. Muj syn mel 3800g a rodil se zadkem . Po cisari je horsi psychika a velke bolesti. Porod zvladnes a hned ten den budes schopna starat se o miminko a mit z nej radost. Po cisari budes mit starost sama se sebou. Neboj se ja byla u obou na sale sama a byla jsem rada za svuj klid.

amallie
1. pro 2014

@lenineek jinak znám takové co porodily první dítě veliké, bez potíží, ono jde o přístup

somalicats
1. pro 2014

@lenineek Každopádně bys nebyla první ani poslední, kdo by velké dítě porodil normálně, pokud nemáš úzké porodní cesty (ale pánev už Ti měřili, ne?). Pokud ale budeš extrémně vyděšená, tak pak by ta sekce byla asi i lepší, protože vyděšená fakt neporodíš. Ale jestli Tě to uklidní, mám pár kámošek, které rodily čtyřkilové děti (jedna měla 4,6 kg) a ani jedna sekce, všechny rodily normálně a celkem bezproblémově. Paradoxně moje ségra měla dost těžký porod s neteří, která vážila 2,6 kg, rodila ji skoro 24 hodin.

polaks
1. pro 2014

@lenineek no dá sa to,môj brat mal 4500g a mama to zvládla v pohode.ešte si trúfla na ďalšie (mňa,mala som 3900g)

lenineek
autor
1. pro 2014

@amallie no prave :( jde o pristup. A ja jsem vynervovana uz ted z te predstavy ☹

lenineek
autor
1. pro 2014

@somalicats nemerili mi panev ☹

elana
1. pro 2014

@lenineek lokální ne...s tou se vyřezávají jen pihy nebo trhají zuby. Císař se dělá ve spinální anestezii, dneska už je to téměř standardem, málokterá porodnice volí celkovou narkozu (ale jsou. Nicméně je to na domluvě, vždy je možnost si spinál vyžádat, pokud tam nejsou kontraindikace které stanoví anesteziolog po pohovoru). Mám za sebou sekci v celkové a ve spinálu a rozhodně bych volila znova spinál. Pominu-li, že je šetrnější pro dítě, tak celkový dojem z porodu je super, celou dobu jsi při tom, slyšíš miminko plakat, hned Ti ho ukážou, je tam prostě takový přirozený plynulý přerod z těhotné v matku. To u té sekce v CN moc chybí, vzbudíš se na JIP do plné bolesti, břicho nikde, dítě nikde...blbý. Bolestivost a délka rekonvalescence jsou stejné.

lenineek
autor
1. pro 2014

@aaababy
@amallie
@polaks
@somalicats jinak dekuju za utechu :( jsem dneska fakt spatna, puvodne tam mel byt se mnou, jenze v armade se to meni z minuty na minutu :(

amallie
1. pro 2014

@lenineek i to je pochopitelný…… ale raději si nepřipouštěj, že to nezvládneš, protože pokud si to budeš myslet, tak se fakt zasekneš a neporodíš ani malé dítě. Tělo na to uzpůsobené je, ale je to v hlavě!

lenineek
autor
1. pro 2014

@elana dekuji za odpoved 🙂

somalicats
1. pro 2014

@lenineek Tak až půjdeš do poradny (předpokládám, že Tě teď kontrolují častěji), řekni jim, že chceš změřit pánev. A trvej na tom, udělat to musí. Ono Tě to uklidní a na druhou stranu, pokud bys byla fakt úzká, Ti císaře udělají bez keců.

lenineek
autor
1. pro 2014

@somalicats dobre, zitra tam jdu, tak je hned poprosim.

lenicka07
1. pro 2014

@lenineek Já měla dvakrát císaře ze zdravotních důvodů, takže nevím zda to někde lze zařídit i jinak. Ale na tvém místě bych (když bych nezjistila jinou možnost) neustále opakovala že na císaři trvám. Ta váha je jistě už hraniční (za tu dobu miminko mohlo dost přibrat). Jo může to přirozeně proběhnout v pořádku a nebo taky vůbec nemusí. Jedna známá se mi přiznala, že měla prostě takový strach z přirozeného porodu, že ukecala doktory na císaře. Takže se ptát a ptát.. Jinak já tedy byla po obou císařích dostatečně "funkční" už třetí den a po propuštění domů jsem měla pocit, jak když jsem na žádné operaci ani nebyla. A nikdo nemá právo někoho odsuzovat za jeho rozhodnutí. Každá maminka jistě chce pro dítě to nejlepší ( z jejího pohledu to nejlepší). Takže když žena tvrdí že 4 kilové dítě vytlačila bez větších problémů, ano, může to být. Naopak jedna moje známá před půl rokem rodila větší dítě, cca 3,9 kg, bohužel se přidusilo a kdoví jak to bude dál... Sestřenice taky přirozeně dítě 4 kg neporodila. .. Přeju ať se ti podaří porod podle tvých představ a je vše v pořádku.

tarra27
1. pro 2014

@lenineek zajdi do poradny a domluv ses nimi....určitě by to jit melo....a pokud neudou chtít, hledej porodnici, kde ti ho udelají.... 😉

pabka
1. pro 2014

Jen k tomu cisari, pokud by k nemu doslo - nebala bych se, nenechala se vystresovat a vystrasit, kazdy ma bolest a pocity jine, ja cisarem rodila a nemuzu si stezovat, jasne, bolelo to, ale zadna tragedie. Rodila jsem odpoledne a druhy den jsem uz chodila po svych, dalsi den uz jsem "poskakovala" v ramci moznosti s navstevou po chodbe... Kojila jsem v pohode skoro rok a o mimco jsem se po prichodu z porodnice uplne v klidu postarala se vsim vsudy... Takze v klidu 🙂 mela jsem dlouhy porod a po spouste hodin doslo na cisare, celkova narkoza a to se rika, ze je nejhorsi a nejbolestivejsi, akutni cisar v celkove narkoze. A ja to pritom zvladla v poho a to nemyslim, ze jsem nejakej velkej drzak 🙂 spis posera. Takze je to individualni a neda se zobecnovat. Proto nemyslim, ze je chytre tu budouci maminku stresovat... Kdyz to pujde, porodi a kdyz to nepujde, proc ji dopredu strasit, ze to cisarem a po cisari nezvladne??

stockova
1. pro 2014

Zaplatit to jde nebo přes známé. Já tedy rodila normálně, ale u nás v rodině císař takto proběhl

lenineek
autor
1. pro 2014

@lenicka07 moc dekuju 🙂

aaababy
1. pro 2014

@lenineek bojis se neceho co si vlastne ani nejde predstavit. Je to zvlastni a nadherny zazitek tak si vem mamku,kamaradku kohokoliv kdo tam s tebou bude travit cas ale taky to muze byt tak rychle ze ani nestihnes sprchu 😀 moje sestra 3deti a od prvni kontrakce za 2h mimi na svete !!

tarra27
1. pro 2014

@lenineek jsou schopný ho i naplánovat,....a velke mimi je pádný argument, nenechej se odbýt....
já mela sekci 2x taky a ze zdrav.důvodů.....a tvuj duvod je naprsto vpořádku a vůbec se nedivím...drž se a dej vedet, jak jsi dopadla....ps kdyby to přišlo akutně, prostě shuhrej, delej scény cokoliv.... 😀 taky bych neriskovala... 😉

lenineek
autor
1. pro 2014

@aaababy nemam mamku, nemam ani kamaradku (prestehovali jsme se pred par mesici o 150km) a nemam nikoho.. :(

tarra27
1. pro 2014

@pabka taky jsem mela jeden akutní a jeden plánovaný a nedám na ně dopustit!!! 😀

janovkov
1. pro 2014

@lenineek Jestli tě to uklidní, můj první syn měl při narození 4 390 g a přišel na svět přirozeně. Je pravda, že mi hodně pomohla PA, která mne nasměrovala do polohy, která pomohla miminku ven. Na druhou stranu porod byl dlouhý - od příjezdu do porodnice cca 30 h. Možná to bylo ale spíš způsobeno mou nezkušeností, možná jsem přijela dřív než to bylo nutné.
Druhá dcera měla při narození přes 5 kg, to už jsem přirozeně nezvládla, ale porod byl nesrovnatelně kratší. Od první kontrakce do 12 h byla venku. Císaře jsem měla spíš z vlastní chyby, kdy jsem se nechala vyvést z míry "povídáním si" mého muže s PA na sále a zároveň jsem si nechala píchnout něco na bolest, což mj. zastavuje kontrakce (to jsem se dozvěděla až po porodu). Takže proto jsem skončila na císaři.

Z čeho usuzuješ, že budeš mít tak velké dítě? UTZ to už není schopen v tomto stáří spolehlivě odhadnout. Rozdíl může být i 0,5 kg i více. U mne to bylo způsobeno z manželovy strany, tam se rodily hodně velké děti.

Jinak se ale neboj (pokud to půjde), i takto velké děti se dají porodit normálně.. Bolest je přirozenou součástí porodu a když se budeš bát, že mimčo neproleze, tak opravdu neproleze.

lenineek
autor
1. pro 2014

@tarra27 moc Ti dekuju! Me to na jednu stranu hrozne mrzi, kdybych mela u sebe pritele, aspon bych to chvili zkusila ☹ takhle se k tomu stavim negativne a hrozne me ten strach oslabuje ☹ nechci zazit trauma jako moje znama, ktere potom trvalo, nez se do prcka "zamilovala" ☹

tarra27
1. pro 2014

@janovkov rozdíl bbyt muže, ale taky i na druhou stranu smerem nahoru........ 😉 neriskovala bych....

tarra27
1. pro 2014

@lenineek já ti rozumím...hledej....nedej se odbýt....váha je pádný argument a když i řeknou že není přesná, argumentuj tím,že na obě strany, že mimi může mí i víc....a klidne řekni,že víš, že jsou pak možné komplikace....a že bys nerada litovala,že jsi rodila normálně a zkazila život sobě miminku....na to ti nemůžou nic říct... 😉

lenineek
autor
1. pro 2014

@janovkov nebudu mit se o loho psychicky oprit, budu na to sama a to je pro me velky faktor

melodygirl
1. pro 2014

@lenineek Váha je opravdu jen odhad. Kamarádka měla týden před porodem velké dítě okolo čtyř kil a nakonec dcera měla přesně tři.

teeerez
1. pro 2014

@1nelinka pokud mela kamaradka epidural tak se min. 12 hod (vetsinou 24) po porodu nesmela hybat, pokud rika ze mela miminko hned u sebe a nic ji nebolelo tak ti bud nerika uplnou pravdu protoze te nechce strasit nebo rodila v porodnici s nesmirne nezodpovednym pristupem a riskovala velke zdravotni problemy. To jak dlouho cloveka priserne boli bricho je hodne subjektivni o tom zadna a verim ze existuje male procento zen ktere jsou prakticky hned ok ale 12 - 24 hod se proste hybat nesmi, takze u sebe miminko mit nemuze...

tarra27
1. pro 2014

@melodygirl jj, je to odhad...ale i na druhou stranu....mě řekli skoro o 600g méne a nakonec měla víc....

eimmy
1. pro 2014

@lenineek taky jsem rodila plánovaným císařem,zařídit jde vše.

Strana
z4