icon

Jde naplánovat císař?

lenineek
1. pro 2014

Dobry vecer holky, prosim poradte mi, jde naplanovat cisar? Jsou k tomu nejake podminky?

Strana
z4
zuzajda20
1. pro 2014

@lenineek Já měla císař plánový, ale malá byla koncem pánevním, tak jsme den před císařem nastoupily do nemocnice a ráno jsme šly na císař, jinak pokud pro něj není důvod, tak bych řekla, že ho doktoři nedělají.

cacenka_d
1. pro 2014

@lenineek U vas uz je pozde na planovani celkem 🙂 Planovany cisar jako takovy se dela do 39. tt co vim, ten jedine kdyz se vam nerozjede porod a to nechte uz na doktorech, oni vedi vetsinou co s vama 🙂 Rozhodne si nemyslete ze cisar je v necem lepsi, bolest po cisari je horsi nez ta "chvilka" na kterou zapomenete, mam za sebou obe varianty 🙂

anushka111
1. pro 2014

Dělá se pouze, pokud je k tomu zdravotní důvod. Jen tak na obejdnávku vám ho nikdo neudělá. To byste musela mít hodně dobrého známého gynekologa a k tomu hodně peněz. Jinak není o co stát ...

helcas
1. pro 2014

Panebože, jen to ne! Jak bych měnila za možnost to aspoň zkusit normálně....

vetyver
1. pro 2014

proč??? jako proč??? pokud k tomu nemáte zdravotní důvody a to pádné (např. KP, vysoký tlak nebo co já vím ještě), tak prosím, roďte normálně. Nemáte ponětí, jak moc bolí rozříznuté břicho a jak tisíckrát víc bolí vědomí, že nemáte u sebe miminko hned (u nás 24 h JIP, mimi jen nosí). Bez manžela, bez dítěte. To je někde samo.

Císař je skvělá věc pro záchranu života dítěte a matky, ale neznamená to menší risk (naopak, je to velká břišní operace). ale na objednávku rozhodně ne. Byly jsme přizpůsobeny dítě vytlačit z dělohy ven, ono i pro to dítě je to velké plus - zkuste si něco načíst.

86radka86
1. pro 2014

pochybuju, že Vám někde udělají císaře na požádání 😒 já jsem byla císařem kvůli vysokýmu odhadu porodní váhy a nelituju toho, je mi jedno jak šel prcek ven, hlavně, že venku je a je zdravej 🙂 každopádně mě čeká s největší pravděpodobností opět císař (otěhotněla jsem 11m po císaři a prcek je opět velkej 🙂 ) samozřejmě se zeptat doktorů můžete, nic za to nedáte...

aaababy
1. pro 2014

Prvni syn se narodil koncem panevnim a byl to masakr druhy syn cisarem. Po pravde radeji prirozeny porod nez cisar !! Po porodu mi vubec nic nebylo

lenineek
autor
1. pro 2014

@aaababy
@86radka86
@vetyver
@cacenka_d
Samozrejme vim o co stat, ale prcek mel ve 39.tydnu podle utz 3802g, termin jsem mela v sobotu, pokud bych si mela vybrat mezi vyvolavanym porodem kdy bych se snazila 20hodin vytlacit dite, co ma pres 4 kila (sama, pritel bohuzel ma dulezity vycvik zrovna ten tyden) nebo cisarem, zvolim si druhou variantu, i kdyz vim, ze po cisari je dlouha rekonvalescence a bolest tak je to porad lepsi varianta, nez nekde plakat sama cely den a dite stejne nevylezlo. A vetyver-ja mam nacteno dost, nepoucujte me, dekuju.

lenineek
autor
1. pro 2014

@86radka86 Rado, prosim, co znamena velky?

somalicats
1. pro 2014

@lenineek Pokud se trefíš s propuštěním po císaři na dobu, kdy nebudeš mít chlapa doma, tak si ještě budeš přát, abys na císaře nikdy nešla. Ono to dítě musíš nejen porodit, ale po tom porodu se o něj taky postarat. Zlatej vaginální porod, můžu srovnávat, mám za sebou oboje. Jo, musíš dítě vytlačit, ale z toho se relativně rychle oklepeš a jsi schopná fungovat prakticky hned. Po sekci nikoli.

lenineek
autor
1. pro 2014

@somalicats ja se ptala, jestli to jde domluvit a jake jsou duvody, nikoli na Vas nazor, sama vim, co je pro me lepsi, jestli vyvolavany porod s ctyrkilovym ditetem nebo cisar.

gracinka7
1. pro 2014

Známá rodila plánovaným císařem 3x. Pokaždé ji to vyšlo na 5 tisíc. Strašně se bála porodních bolestí a takhle jí to přišlo snazší. Řekla bych, že když si to člověk zaplatí, jde všechno.

lenineek
autor
1. pro 2014

@gracinka7 dekuji za odpoved

somalicats
1. pro 2014

@lenineek Příště to zkus slušněji.

lenineek
autor
1. pro 2014

@somalicats my jste si uz dokonce potykaly, ok. Nic ve zlem, ale ja se ptala, jestli to jde domluvit a jake jsou duvody, napriklad od jake vahy se doporucuje atd, nikde nebyla otazka "co si o tom myslite?". Samozrejme vim, ze nestaci dite porodit a ze se o nej musim postarat a taky vim, ze po cisari je to o dost horsi, tak me rozciluje, kdyz ze me nekdo dela blbecka. Cele tehotenstvi jsem proti cisari, ale ted k tomu mam duvod, tak prosim, odpovidej na otazku, nebo se nevyjadruj (a nezlob se, ze jsem protivna, ale to jak porodim je ciste moje volba). Dekuji

1nelinka
1. pro 2014

@somalicats
@lenineek
Myslim ze to neni tak jednostrane.. Kamaradka ted rodila cisarem protoze bylo miminko velke.. A rikala ze zase vubec nechape proc tam ostatni holky rodily prirozene ze kdyz videla jak trpeli a jsou zasite ze to byla hruza.. Jako jedina hned zacala kojit a bricho ji bolelo prvni den nez se zatahla deloha a pak uz normalne fungovala a hopsala kolem miminka..rikala ze takovy porod je naprosta pohodicka.. Nevim jestli jde o to jak je sekce vedena nebo o prahu bolestivosti ale ona byla s cicarem naprosto spokojena..

lenineek
autor
1. pro 2014

@1nelinka prosim, co je to velke miminko? V 39tt mel Samuelek 3802g, povazuje se to za velke?

somalicats
1. pro 2014

@lenineek No, pokud sis toho nevšimla, tak tady se tyká. Vzhledem k tomu, že operace je vždycky riziko, tak se do toho doktorům nechce, pokud to není skutečně nutné. A plánovaná sekce nejen z důvodu vysoké porodní váhy se dělá kolem toho 39. týdne, jak už tady holky psaly. Jestliže ve Tvé porodnici, kam předpokládám chodíš teď na kontroly, nevidí váhu dítka jako problém (je tam určité rozpětí a častěji bývá odhad nadhodnocený), tak fajn, ostatně nikde není řečeno, že budeš rodit 20 hodin. Pokud se jim cokoli zdát nebude, tak Tě na sekci naženou, toho se neboj.

A příště nemusíš v diskusi napadat ty, co s Tebou 100% nesouhlasí.

somalicats
1. pro 2014

@1nelinka Pokud je dítko velké, tak o tom žádná, jenže ta velikost na sonu je dost relativní, to víme všechny. Kdyby měla prcka na tom 39. týdnu přes 4 kg, tak je už dávno po sekci.

1nelinka
1. pro 2014

@lenineek to ja bohuzel nevim.. Rikala mi jen ze byl otocenenj a mel vyssi vahovej odhad..

1nelinka
1. pro 2014

@somalicats ja jeste zadne miminko nemam tak tomu opravdu vubec nerozumim.. Jen mi prave minuly tyden kamaradka vypravela o planovane sekci a jak to mela ona a hrozne me to prave prekvapilo.. Protoze vim ze vetsinu holek to pak strasne boli tak me uplne sokovala kdyz druhy den v nemocnici litala a byla uplne v poho..🙂

lenineek
autor
1. pro 2014

@somalicats nevsimla, nejsem zde casto. Kazdopadne jsem se 2x omluvila, presto, ze jsem Te nijak nenapadla, ale pozadala, at odpovidas na otazku.
Moje ditko melo ve 39tt 3802g, TP jsem mela v sobotu, vyvolavat mi ho budou nejspis v pondeli (42tt), kdy se jeho vaha podle mych vypoctu bude blizit k 4250g? Muj pritel me bohuzel nebude moct podporit u porodu a ja si neverim, bojim se a ten strach me ochromuje.
Moje znama rodila 20hodin a skoncilo to cisarem, mela z toho takove trauma, ze par mesicu trvalo, nez male zacala mit rada a ja tohle riskovat nechci. Podle me jde hlavne o to, jak se rodicka stavi k porodu. Pokud by mel maly do 4kg, verila bych si, cele tehu si rikam "hlavne ne cisar", abych pak byla v pohode. Ja jsem predsvedcena, ze nezvladnu vaginalni porod takoveho macka :( Je to k vzteku, prala jsem si ho mit u sebe a byt pri vedomi :(
Jak by jsi tuto situaci resila Ty?

somalicats
1. pro 2014

@1nelinka Pár jich je, co i po sekci lítají jak čamrdy, ale to je fakt spíš výjimka. Já byla jak čamrda po prvním porodu - vaginálně - prakticky bych mohla jít rodit znova 🙂. Neříkám, že nic nebolelo, seděla jsem spíš jen na půlce zadku asi 3 neděle 🙂 , ale chození nebyl problém, vstávání nebyl problém. Po sekci jsem měla první 3 dny problém vstát z postele - a ta bezmoc, když dítko pláče, a Ty se k němu nedostaneš tak rychle, jak potřebuješ... Pak už to bylo lepší, ale normální funkce jsem byla schopná až po 14 dnech a kdyby mi na první 2 dny po propuštění nepřijela pomoct mamka, tak nevím nevím. Pak už jsme musela zvládat sama a žádnej med to teda nebyl.

polaks
1. pro 2014

@lenineek Prvé dieťa som mala císarským,lebo som prenášala príliš dlho,doktori stále iba čakali,no ja som už bola s nervami na konci a tak som požiadala o sekciu.Vďakabohu vyhoveli mi,rekonvalescencia bola kratšia ako pri druhom pôrode,ktorý som mala normálny,bola som dotrhaná z vnútra a to mal syn iba 3450g,3 mesiace som si sadnúť nemohla.
Po sekcii som dva týždne od pôrodu ani nevedela,že som rodila,krvácala som sotva 15 dní.Po prirodzených pôrodoch som krvácala celých 6 týždňov. Tretie dieťatko som tiež rodila normálne,syn mal 4350g,ale šiel úplne ľahúčko,aj rekonvalescencia bola v pohode.
Takže čo sa týka bolesti a rekonvalescencii,je to vždy iné,to sa odhadnúť nedá. No aj napriek tomu,že bol císar tým najľahším a nebolestivým pôrodom s najkratšou rekonvalescenciou,vybrala by som si vždy normálny pôrod.
A aby som konkrétne odpovedala na vašu otázku: V každej pôrodnici vám za 10000 Kč urobia císara na požiadanie bez udania zdravotných zdôvodov,len vám to nikto nepovie otvorene,lebo je to protizákonné! A áno,dá sa naplánovať,aj keď ste po termíne.Ja som tiež večer doktorovi povedala,že ak mi ráno neurobia sekciu,tak zbalím veci a odídem z pôrodnice a pôjdem do inej,no a ráno som už držala dcérku v náručí!Akurát,že ja som za to nič neplaila,lebo som bola hospitalizovaná po termíne,tak to uviedli ako diagnózu!

1nelinka
1. pro 2014

@lenineek ta moje kamaradka rodila cisarem pri plnem vedomi jen ji dali nejaky"umrtvovak" tak pak hned mela miminko u sebe.. Porad se ji ptali jestli neco neboli a tak a pry vubec nic necitila..

lenineek
autor
1. pro 2014

@polaks a myslite, ze ma prvorodicka realnou sanci porodit 4350g dite, pokud bude vyvolavane?
Jinak dekuji za odpoved

somalicats
1. pro 2014

@lenineek Já hlavně nejsem takovej stresař, poprvé jsem do porodnice jela celá vysmátá, že už to teda asi bude. U porodu jsem nevnímala, koho kolem sebe mám, jen jsem vnímala sebe a dceru. A porodila jsem ji za 5 hodin (první dítě). Jenže zkušenosti jsou nepřenositelné. Ale platí tady to, že čím víc se bojíš, tím hůř. Pokud máš okolo sebe nějakou "kliďas" kamarádku, ideálně takovou, co už rodila, a nebo dulu, vem si ji s sebou.

lenineek
autor
1. pro 2014

@1nelinka nejspis lokalni anestezii?

amallie
1. pro 2014

jo, jde, ale dělá se to do 39tt

lenineek
autor
1. pro 2014

@somalicats nemam :( prestehovala jsem se v lete z Pardubic do Olomouce a nestihla jsem si s nikym navazat silnejsi pouto. Dula je pro me cizi clovek. Maminku take nemam. Jedina moje opora je pritel :( ja take nejsem normalne stresar, tedy aspon do te doby, nez jsem zjistila, ze maly neni zas tak maly, jsem nebyla. :D

Strana
z4