icon

Jde naplánovat císař?

lenineek
1. pro 2014

Dobry vecer holky, prosim poradte mi, jde naplanovat cisar? Jsou k tomu nejake podminky?

Strana
z4
kamino
2. pro 2014

@vetyver pohodlnější??? No těch 30 hodin bylo celkem zázivnych, navíc strach o maleho,jestli se mu ještě daří dobře.. Psychika dělá opravdu hodně. Před porodem jsem cvičila s epi no, připravovala jsem se jak nejlépe mohla a nestačilo to.. Jak jsem tam přijela, tak jsem se dostala do stresu a konec. Je nejrozumnější to zkusit přirozené a při jakékoli komplikací SC, ale většinou už se to pak lékaři snaží dotáhnout léky a mechanickými prostředky do konce, pro což já osobně moc nejsem. A neříkám, že jsem lítala jak camrda, ale chodila jsem, nosila malého, fungovala a proti kontra mi to přišlo jako menší bolest, jen mě bolelo kašlani a prudké vstávání. Jo a asi týden se mi špatně ohýbalo třeba do myčky, nebo pro spadlé věci na zemi.

melodygirl
2. pro 2014

@tarra27 Ono je to tak i tak, mě den před porodem tři osmdesát a druhý den čtyři padesát 😀

chroustinka
2. pro 2014

@lenineek ctu vas vcerejsi dotaz, ono az tak nezalezi na por. hmotnosti ditete jako na veliskosti hlavicky, to je to nejdulezitejsi. takze se opravdu nestresujte hmotnosti ditka. stres je nejhorsi nepritel prirozeneho prubehu porodu. ja vim ze se to lehko radi, kazda zena co jeste nerodila ma urcite velke obavy ale fakt to chce si jeste nepridavat negativnima zkusenostma znamych a kamaradek. vzhledem v pokrocilosti vaseho tehotenstvi vam bud zacne prirozeny porod a ditko porodite normalne nebo muze byt spatne dorotovane atd. popr. vam znovu premeri panev a hlavicku a zjisti ze ditko neprojde pak je mozna ta sekce. hodne stesti a malo strachu a stresu, porody muzou byt i krasne.

smirda
2. pro 2014

@lenineek Nemohla by si mamka vzít třeba pár dní dovolený a být u tebe, až už se to bude blížit? Nebo nemohla by přijet nějaká kamarádka na pár dní? Podle věku by mohla být některá na vysoký či vyšší odborný a tam se všichni na zkoušky učí až po vánocích 🙂. Ať nejsi sama, chápu tvojí představu, až jednou budu těhotná, je velká pravděpodobnost, že přítel nebude moct k porodu (je strojvedoucí) a bojím se toho už teď. Nebo naopak, pokud to zvládneš, strašně zesílíš, dospěješ...stejně se asi jako žena vojáka musíš připravit na to, že bude potřeba být hodně samostatná. Myslím na tebe, držím palce ať všechno dopadne dobře, ať už se rozhodneš a dohodneš jakkoli.

jija
2. pro 2014

@vetyver ale ja vazne po cisari uz druhy den chodila rovne a vypadala mnohem lip nez vetsina po prirozenem porodu 😀

kajule
2. pro 2014

@lenineek Četla jsem diskuzi tak narychlo a naprosto chápu tvoje obavy. Na začátku než jsi doplnila informace jsem si taky říkala proč císař. Každopádně jakmile jsi uvedla tu váhu, nedivím se, že máš strach. Podívej se na mě. Rodila jsem dvakrát přirozeně z toho první porod jsem měla bolesti přes noc, ale i tak to byla vcelku pohoda. Druhý porod trval všehovšudy od začátku bolestí přibližně 1,5 hodiny. No a teď čekám třetí miminko a přiznám se, že i teď mám trochu strach jestli to zvládnu. Doufám tedy, že ano a ráda bych přirozeně, takže se snažím myslet pozitivně. Mít ale odhad váhy, bála bych se stejně. Je mi divné, že ti neměřili tu pánev, jelikož mne ji měřili u prvního těhu hned nějak ze začátku. Určitě bych se na to zeptala a třeba tě to uklidní. 🙂 Já jsem byla vždy hubenější, pánev jsem měla nějak v normě, ale tak tak a oba dva jsem protlačila. 🙂 Měli tedy 3 300 g a 3 560 g, ale u druhého také byla možnost vyšší porodní váhy. Držím pěsti, ať ti to teď už rychle uteče a máš miminko u sebe. 🙂

Strana
z4