icon

Je možný přirozený porod s rozměry pánve 23-25-30-15?

19. čer 2023

Zdravím, pročítám si svojí těhotenskou průkazku.
Momentálně jsem v 27 TT a narazila jsem na velikosti pánve, kterou mi naměřili na začátku těhotenství- 23-25-30-15. Došlo mi, že na druhém screeningu mi pan doktor řekl, že dcerka má obvod hlavy už 18cm.
Je možné s takovými rozměry pánve porodit přirozeně a nebo spíše počítat s CŘ?
V poradně mi zatím nebylo nic řečeno, zeptám se příští týden na kontrole samozřejmě.
Nemá někdo zkušenosti ? jsem prvorodička a nevím jak to chodí. Děkuji, hezký zbytek dne 🙂

limali
•
19. čer 2023

Do terminu pôrodu sa ešte telo prispôsobí. Teraz nie je prečo riešiť šírku panvy, ktorá so šírkou pôrodných ciest počas pôrodu veľmi nesúvisí. Rieš takéto otázky priamo s doktorom než s cudzími ľuďmi na fórach 😊

konidana
•
19. čer 2023

..a druhak u té hlavičky je uveden obvod! obvod 18cm není ani 6 cm průměr. Děti se běžně rodí s obvodem hlavičky přes 30cm, což je ale průměr asi kolem 10-12 cm

lenerka1
•
19. čer 2023

Mám 3 děti a ani jednou mi pánev neměřili, ono totiž vlivem hormonů při porodu se pánev přirozeně rozestoupí a co byli naměřeno na začátku těhotenství u porodu už dávno neplatí. Stačí vhodně zvolená poloha a i s užší pánvi se porodí lehce.

laxesis
•
19. čer 2023

Pánev se ti ještě rozjede, děťátko má hlavu při porodu okolo těch 10, max 12cm průměr a je celá dosti měkká a v rámci možností pružná. Měřit pánev na začátku těhotenství je blbina a bere se velmi, velmi s rezervou, vlivem hormonů se totiž všechno rozjíždí a povoluje, právě proto, aby mimčo mohlo pohodlně projít. Směrodatné tudíž bude měření až ke konci těhotenství. Mě říkali, že mám úzkou pánev a porodila jsem přirozeně, moje babička zase jedno dítko porodit nedokázala, přestože měla pánev opravdu širokou. Je to jen orientační údaj..

jancazao
•
19. čer 2023

Taky mi nikdy pánev neměřili. A i kdyby ano, vůbec bych se tím nezaobírala...

optimistic
•
19. čer 2023

Nikdo mi rozměry pánve neměřil, hlavička se hodně při porodu zkomprimuje...

krisstina93
•
19. čer 2023

@jancazao když vidí, ze mas boky široké, tak ti nic měřit nebudou no, mě ji měřili u každého dítěte, protože mám boky úzké :D zas pokud je ženská fakt hubena a hrozí, ze by se tam dítě zaseklo, tak radši udělají císaře.

zekrt
•
19. čer 2023

Taky mi pánev neměřili, jsem hubená, ani boky se mi nerozjely a porodila jsem skoro 4kilové dítě (pak mi udělali při šití pár stehů a netuším kde, nevím o nich). Tělo si poradí.

jancazao
•
19. čer 2023

@krisstina93 před prvním porodem jsem měla 48 kg, přibrala 15. Vypadala jsem úplně stejně jako kamarádka, které děťátko pánví neprošlo.

nikkigingerbread
•
19. čer 2023

Já měla míry 23 - 20 - 27 - 15, coz je opravdu hodne uzka panev. doktorka mi slibila SC, i kvuli velkemu odhadu mimina. na check inu v porodnici se mi doktor vysmal, ze mereni panve se precenuje a ze bud to pujde a nebo to proste nepujde. Dcera narozena 3270g 50cm, porod hnusny, dlouhy, uz uz ji chteli vycucnout vexem. Nakonec jsem zabrala, dcera konecne vylezla a ja z toho vysla se zlomenou kostrci. Jestli budu rodit podruhe, tak si budu stat za tim ze chci sekci 🤷🏼‍♀️

teate
•
19. čer 2023

U mého prvního ditěte to řešili hodně. Malá měla odhad přes 3kg (běžný dítě) a MUDr. už se bála, že to bude na mou pánev a obecně výšku a konstituci moc. V den termínu mi ji nechali nakonec vyvolat. Narodila se 3100g. Druhý dítě už mám 3400g. Ale zlomila si klíční kost.