Je společnost, která by chtěla darovanou pupeč. krev?

pavlakosec
9. čer 2015

Hezký den chtěla bych se zeptat, jestli u nás existuje nějaká společnost, která by chtěla darovanou pupečníkovou krev? Něco jako darování kost.dřeně nebo plazmy. My si nemůžeme dovolit uložení krve pro pozdější možné použití ale pokud by to mohlo někomu pomoci, tak bychom rádi pomohli. Myslím, že to u nás ještě nejde ale chci se pro jistotu zeptat. Děkuji za názory. 🙂

melis7
11. čer 2015

@pavlakosec Samozrejme,ze to u nas jde.Bohuzel nyni se to provadi asi jen ve 2 porodnicich v republice.Aktualni stav teda neznam.Drive to delala kazda druha velka porodnice,nyni bohuzek na registr darcu pupecnikove krve neni moc penez.Myslim,ze jednou s tech nemocnic jsou Strakonice a druhou bohuzel uz nevim.
Chtelo by se to zajimat v miste bydliste,protoze urcite nepojedes rodit prez celou republiku.
Treba u nas ve fakultce ma tohle na starosti tkanova banka,tak bych se zkusila informovat,jestli neni neco takoveho u vas a jestli ji nechteji tam.
Je to moc pekny cin,bohuzel je vysetreni hodne drahe a podminky,aby jsi se mohla stat darcem prisne.Tak drzim palec,at najdes,kde by ji chteli.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru