icon

Jít raději na jednolůžkový nadstandard x pokoj ve dvou?

dawnie1982
9. led 2016

Co plánujete? S čím máte zkušenosti? Co je lepší a proč?

Strana
z3
rousse
19. led 2016

@alen_ka no ale třeba kámoška, když jsem jí to pak vykládala, tak se pak divila, jak jsme mohli mít nenatrénované oblíkání a nenastavenou sedačku - no jo jenže ona rodila v létě, takže jaký velký oblíkání novoška ve 30 stupňových vedrech a nastavená sedačka, když jejich malá měla 2 a půl kila😀 naše měla při narození 4 kila a 54 cm, takže na její velikost jsme fakt nastavený pásy neměli😀 jinak asi se s tím v porodnici tak trochu počítá, že u těch zimní miminek bude expedice z porodnice poněkud hektická😀

alen_ka
20. led 2016

@rousse já se obávám, že budu mít nenatrénované úplně všechno jako prvorodička a ještě k tomu ten typ, co se k cizím dětem nikdy příliš nehrnul 🙂

hildegarda_terez
20. led 2016

Za me jediné nadstandard 🙂 první mimco jsem rodila v noci a bylo super, ze tam s námá mohl zůstat partner. Od začátku jsme byli jako rodina a me to taky dost na začátku pomohlo 🙂 na druhatko jsme to plánovali stejně + ze by tam mohla s námi byt i starší dcera (předem jsme zjišťovala, jestli nás tam tak nechají). Bohužel když se jelo, byly ve všech 3 porodnicich, který jsme měli vyhlidly, nadstandardy plny. Partner odjížděl v sedm rano po probdely noci a já uz toho taky moc nenaspala :( druhy den jsme zdrhli, doma je nejlíp 🙂 a nadstanard to trosku může nahradit 🙂

rousse
20. led 2016

@alen_ka to jsme na tom úplně stejně - já v životě novorozence v ruce nedržela - o to výživnější byla první lekce při odjezdu z porodnice😀 Nikdy nezapomenu na první kojení večer po porodu, když mi malou prvně přinesly - sestra mě nastavila na boční kojení, strčila mi tam malou a odešla - malá do 5 minut vytuhla a já jak debil dalších 25 minut seděla a čekala, až sestra přijde, protože jsem nevěděla, jak ji vzít a přendat do postýlky 😀 😀 ale v klidu - velmi rychle se do toho člověk dostane a já už se těším na druhé, až si budu moc novorozeňátko pořádně vychutnat jako zkušená, polohování znalá, matka😀

lenny.cz
20. led 2016

Měla jsem u obou porodů nadstandard sama pro sebe a super, u prvního byl manžel s námi i přes noc a pak ještě i celý druhý den, vzal si v práci volno. Návštěvy za námi mohli kdykoliv, měli jsme klid, nebyli jsme rušeni ostatními maminkami a miminky, nemuseli sedět s návštěvou na chodbě, atd. Neměla jsem potřebu povídat si s ostatními maminkami. U druhého už s námi samozřejmě muž nemohl být protože hlídal staršího syna, ale zase výhoda, že když za námi přijeli, byli jsme spolu všichni na pokoji, sami,v klidu a kdykoliv - starší syn chodí po obědě spát a budí se různě, takže by to kolikrát ani v návštěvní hodiny za námi nestihli.

ducik
20. led 2016

Tak to je různé, podle situace.
Kludcjecurcite důležitý, někdo zas rád kafra a ostatními nebo se potřebuje ptát.
V neposlední řadě ekonomická otázka, na menších městech pár stovek, v Praze bohuzel nevědí, co by si za to řekli a být 10 dní za dva klacky za noc, to budu radši spát ve stoje na chodbě.
Pak taky někde dočkaly na chodbě, někde na pokojích i běžných...
Prostě dle situace.

ducik
20. led 2016

Socialky na chodbě tam mělo byt

zerog
21. led 2016

Jo, fakt zírám na ty cenové rozdíly nadstandard u nás a v Praze.V Praze bych do toho nešla 🙂

kika_21
21. led 2016

@alen_ka Hlavně nic netrénujte. Ony sestry bývají hodné, takže v klidu. 🙂

alen_ka
22. led 2016

@kika_21 ok, doufám že budou hodné a trpělivé 🙂

Strana
z3