icon

Kdy jste rodily po vyvolání?

natysnovec
26. zář 2018

Holky kdy jste rodily po vyvolani?A po kolikate tablete?? A kolik hodin od zavedeni?Praskla vam voda?Dekuji❤❤

Strana
z2
anit_001
27. zář 2018

Mně vyvolávali porod 37+5, otevřena na 1,5prstu. V osm ráno tableta a v 11.05 jsem porodila. Voda praskla až při tlačení. 🙂 Ale zas jako masakr, mezi kontrakcemi jsem ke konci neměla vůbec přestávky.

katkam1988
27. zář 2018

Já jsem loni rodila 39+1 kvůli vysokému tlaku. První tabletu na vyvolání mi dali v neděli ráno, kolem poledne už kontrakce po cca 10 minutách, večer jsem dostala injekci proti bolesti, ta zabrala kolem 4 ráno, takže jsem moc nespala. Další tableta v pondělí ráno, pak se čas mezi kontrakcemi zkracoval cca na 5 minut a kolem 3 odpoledne mi praskla voda, pak kontrakce ještě zesilily. Malá se narodila v pondělí večer ve 22:36 hodin.

dinushka00
27. zář 2018

Rodila jsem 6h a 20 minut. Ale, malemu se vuubec nechtělo a ja se neotvirala, tak mi praskli vodu, dali klystyr a ono furt nic, slo to strašně pomalu, myslim ze bych rodila ještě teď 😀
Tak jsme to rozjeli kapackou s oxytocinem. A pomalu to šlo na 4 zatlaceni byl venku(byl by na3, ale ja špatně zatlacila)

martaskaaa
27. zář 2018

Holky muzu se vas zeptat.. mela bych jit taky na vyvolani pristi tyden..v pondeli byl TP a furt otevřeno na prst a hrdlo vysoko či co, ani hamilton nemohli udelat. Zítra jdu jeste na KO, ale pochybuji ze se to nekam hnulo, kdyz 3 tydny mam stejny nalez. Ale nástup by mel být den předem večer, kdy mi zavedou tu tabletu a druhy den vyvolavat. Takze ta tableta nemusí vubec zabrat? Po te tablete uz zacnou bolesti nebo slouží k tomu, abych se lip otevřela a mohli začít vyvolavat (treba prasknout tu vodu)?

deli_lah
27. zář 2018

Tak ja se pridam se svoji zkusenosti, vubec jsem nemela pripraveno (zavrena na tisic zapadu) a rozhodnuti ze teda v nedeli vecer nastup do nemocnice. V 9 vecer mi dali nejakou tabletu k cipku (?) ze by to melo pomoct k tomu otevirani, nevim teda co to bylo poradne 😀 a s tim ze rano se zacne vyvolavat... no v noci jsem se zacala otvirat rozjeli se kontrakce a v 9 rano byla mala na svete... A teda puvodne jsem se toho vyvolavani bala jak cert krize... A ten vecer pred mi jeste delali odhad s tim ze mala jim vchazi na 4kg ale ze se nemam desit, ze je dost dole a to mereni se plete... narodila se s 4160g 🙂

hesstia
27. zář 2018

Já cely den nic nic, už to vypadalo ze pokračujeme ráno a ve sprše mi večer praskla voda, začaly bolesti a mala byla za 43 minut venku 😊 takže asi za 9 hodin od první tablety, ale porod byl fakt fofr

kittyy17
28. zář 2018

@natysnovec tak co, už máš miminko?

morinka7
28. zář 2018

Mě porod vyvolali ve 42tt. Byla jsem otevřená na 2 prsty asi 4 týdny a nic. V 7 ráno tableta k čípku na vyvolání. Do hodiny jsem měla kontrakce co 3 minuty a dlouhé 2-3 minuty 🙄 Ale otevřena jsem byla až kolem 2 hodiny. Dcerka se narodila v 15:05. Odhad 3600 g a měla 4150 😂 Takže taky sranda 😉

sona_kratochvilova
28. zář 2018

Byla jsem 37+2, v 9.hodin ráno čípek a hamilton,kolem 14.hodiny začali poslíčci,v 17.hodin mi doktorka píchla vodu,kolem 19.hodiny začaly kontrakce a syn byl na světě ve 20:30 .

ajronka
29. zář 2018

Já byla na vyvolání ve 42tt. Zavedli mi ráno tabletu, odpoledne další a nic. Na druhý den jsem měla mít klid, že mi nemůžou dát další tablety po těch silných dávkách, co mi dali první den. Tak jsem se toho ujala sama. Celé odpoledne jsem si stimulovala bradavky, kolem desáté večer mi praskla voda a o půlnoci začali kontrakce. Pořád jsem ale byla málo otevřená. Rodila jsem 14 hodin, malý nechtěl sestoupit, tak mě vzali na sál na císaře v celkové narkoze. Syn se narodil v 15:03. Pořád je mi do breku, že jsem neměla přirozený porod nebo aspoň sekci bez celkové narkózy. Chtěla jsem si užít ten první okamžik se synem.. ☹. Bohužel nám nebylo přáno..

nikol85bl
29. zář 2018

Porod vyvolávali v 41+2, ráno zavedena tableta, za dvě hodiny znova. Kontrakce začaly po dvaceti minutách po první tabletě a hned po minutě a půl. V poledne mi propíchli vodu. Otevřená úplně jsem byla kolem půl sedmé večer. Během dne mi vydatně pomáhali kapačkami s oxytocinem. Večer už byli všichni na nervy, tlačilo se přes dvě hodiny a nic. Malej se narodil 4680g, akutní císařský řez.

atevi7
29. zář 2018

Já měla podobný porod jako camillaq ☺️ měla jsem vyvolávány porod ve 38+4tt kvůli špatne krvi. V 8 hodin nástup, zavedli tabletu. (překvapivě jsem byla otevřena na 1 prst) Slabé kontrakce po 15 min. V 16 hodin mi chtěli dát druhou, ale nemuseli, začaly silnější kontrakce. V 19 hodin mi praskla voda a ve 21.24 byl malý na světě ♥️

zrofka
29. zář 2018

Porod mi vyvolavali v39+6tt. Tableta byla kolem 8h ranni. Kontrakce se vsak rozjely po klystyru. Pak uz nemam pojem o case. Jen, maly se narodil nakonec cisarem v16:31h

klea81
5. říj 2018

Celkem po 5,5 hod. 2 tablety, otevřená na 1 cm. Praskli vodu a to byl hukot. Z 1 cm na 9 cm a porod za 57 minut 😅

klea81
5. říj 2018

@martaskaaa tableta zabere málokomu, nech si píchnout vodu, mě to pomohlo

martaskaaa
5. říj 2018

@klea81 ahoj, v pondeli jsem dostala vyvolavacku a za 5 hodin byl maly venku. Voda praskla za 45min po zavedení 😍

klea81
5. říj 2018

@martaskaaa tak výjimky zřejmě jsou, gratuluji 😉

zlobr
5. říj 2018

Voda mi praskla presne v den terminu ale byla jsem otevrena jen na 2cm a bez kontrakci a dalsich 22h se nedelo nic. V 10 rano jsem dostala 1/4 vyvolavaci tablety,behem hodiny zacaly kontrakce. V 15h kontrakce po 1.5 min ale otevrena jen na 5cm. V 15:30 nasledoval epidural, v 16:40 otevrena na 10cm. V 16:55 se syn narodil 😍

herminka
5. říj 2018

V 7.30 jsem dostala půl tablety, v 10.15 bylo na světě první dvojče a v 10.22 druhé.

kadarka
5. říj 2018

Já 39+6, v 10h Hamilton při běžné kontrole bez mého souhlasu, v 22h mi začala odtékat voda.Neotvírala jsem se, bolesti a kontrakce jsem si užívala celých 22 hodin v kuse, než se malý narodil,přirozeným porodem,ale teda císař bych podruhé brala...🙂

veru1985
5. říj 2018

V 7 zavedená první tableta,v 10 druhá a mírné kontrakce.v 11 pichli vodu a kontrakce začínaly sílit.v 14:43 maličký na světě

martaskaaa
5. říj 2018

@klea81 dekuju, ale i tak tech 5h pro mě bylo dlouhých

jenny91
5. říj 2018

Ja jsem mela pravidelne kontrakce po peti minutach neco pres ctyricet hodin, do vyvolavani se mi nechtelo, ale postupovalo to hrozne pomalu. (Byla jsem na pet centimentru.) Nakonec jsem souhlasila s oxytocinem, ani mi to nedokapalo cele a za hodku jsem byla na deset centimetru a mohla jsem tlacit. Kdybych tusila, ze mi to tak pomuze, vubec bych se tomu nebranila 🙂

monique9754
8. říj 2018

V 9 mi zavedli tabletku ve 12 půlku v 19 píchání vody a ve 23:30 byl venku

fatal_error
8. říj 2018

V utery rano jsem nastoupila, v poledne prvni tableta a ve stredu v 18 se syn narodil. Vyvolavalo se kvuli tehotensky cukrovce na inzulinu 3 dny pred terminem, syn mel necely 3kg a porodni cesty nebyly pripraveny. Klidne bych to absolvovala znova, kdyby bylo treba, az otehotnim a bude to zas aktualni.

blackhole
8. říj 2018

Po prasknutí vody 2 dny na hekárně, první den se nic moc nedělo, dostala jsem 2x tabletu (možná jednou jen půlku, nepamatuji si přesně), ale přesto jsem byla po 2 dnech otevřená jen na 2cm. Přišel na řadu oxytocin (+ epidurál), z 2 na 10 jsem se pak otevřela asi za 2,5 hodiny. Přijela jsem v sobotu kolem 13:00 a porodila až v pondělí těsně před 13:00 🙂

uzjetotak
8. dub 2019

3,5 dne zavádění tablet (nejprve půlka, podruhé a znovu již celá), Hamilton, 4. den večer mi bylo řečeno, ať už nejím, že jdu druhý den v 7:00 na sekci. Malá se nakonec v 5:00 rozhoupala, že teda půjde sama.

Strana
z2