icon

Kdy se propouští z porodnice?

zuzlana25
10. kvě 2019

Ahoj, chci se zeptat, podle čeho lékař/ka určí, že je čas jít s děťátkem domů? Podle váhy? Podle denního přibírání? Podle toho, že matka kojí? Nebo musí být to miminko donošené? Jak je to u předčasně narozených? Mohou pustit za týden i ta děťátka, která se třeba narodila v 35. týdnu, ale prospívají? Netušíte? Děkuji!!!

lolam10
10. kvě 2019

U donosenych pokud po 72h po porodu je rozbehle kojeni,dite opet zacalo pribirat(po porodu totiz dojde k poklesu vahy),dite nema zloutenku tak nic nebrani propusteni obvykle.u nedonosenych tusim ze obecne to co nestihli v brise dohani v inkubatoru,tedy obvykle jsou v porodnici jakoby do 40tt.ale to presne nevim,tak bude hodne zalezet na zdr.komplikacich ditete a ty budou ruzne...

lolam10
10. kvě 2019

P.s.donosene dite je od 36tt

makronka222
10. kvě 2019

Ja rodila 36tt a byli jsme tam tyden. Dite melo zloutenko, bylo spaci a tim nemela silu jist.

terka555
10. kvě 2019

Maly byl nedonoseny (36+2),a byli jsme v porodnici sest dni kvuli zloutence. Jinak pokud je kojeni v poradku a miminko pribira a neni zadny dalsi duvod(jako treba zloutenka) tak neni duvod😊

hezz17
10. kvě 2019

@lolam10 to neeeeeee 😀 vis jak by bylo narváno??? 😀

oveckaluky
10. kvě 2019

Naši se narodili ve 34+5, domů jsme šli 18. den po porodu, když oba začali přibírat a jedli úplně sami celou dávku mléka (před tím měli sondičku).

ange_de_la_morte
10. kvě 2019

Celkem se to liší i podle porodnice - obecně : 72 hodin od porodu, miminko začne přibírá, nemá žloutenku ani jiné problémy, u nedonošených dětí se pak ještě řeší váha i věk

U syna ve Vítkovicích jsme šli 4. den .... u dcery teď v lednu ( porodnice Přerov) jsme šli domů po nějakých 50 hodinách od porodu - plně rozkojená, malá hezky nabírala a byla vpohodě ( i když jsme šli domů s váhou cca 2700g ), primář pediatrie řekl že pokud chcem můžeme jít po těch cca 50 hodinách že už mám druhé dítko tak nevidí důvod nás tam zbytečně držet , už druhý den jsme měli povoleno jít ven s kočárkem

verionka
10. kvě 2019

Náš malý se narodil 36+3 a byli jsme v nemocnici týden, hlavně kvůli tomu žloutence a kojení.

verace81
10. kvě 2019

Dcera se narodila 36+1 v neděli v 11 dopoledne takže už se mi to počítalo jako1den měla 3000g. V úterý mi gynekolog řekl, že já už bych mohla jít domu, ale musím se domluvit s dětským lékařem. Sestřička mi říkala ať nikam nespěchám, že malá ten start do života neměla nejlehčí museli ji po porodu 1minutu resuscitovat. Malou jsem na pokoj dostala až v pondělí odpoledne protože jí doktorka chtěla mít pod dohledem v inkubátoru. Sestřičky mi jí vždycky přinesli jen na chvilku na pomazlení. V pondělí odpoledne mi ji nastěhovali na pokoj a ve středu nás propustili.

konidana
10. kvě 2019

Tak meli by te pustit kdykoli si řekneš. Pokud je vše bez komplikací. Klidně 2.den i dříve (ambulantni porod)

bayt
10. kvě 2019

@zuzlana25 Nevím, jak to je u nedonošených dětí. Ale propouštěj obvykle, pokud je dítě i matka v pořádku, a pokud dítě dostatečně přibírá (myslím, že musí být minimálně na své porodní váze). Já jsem šla třebas domů na reverz. Nehodlala jsem v tom hnusným stresovým prostředí čekat, až se rozkojím, když doma mi to šlo podstatně lépe a rychleji.

krasna_neznama86
10. kvě 2019

Rodila jsem 36+6, maly lehce nedonosemy, 3230gramu a za 72 hodin nas pustili... Nabeh na zloutenku zazehnan svicenim, temer jsem nekojila, maly na um... Pousti, pokud ditko nezhubne vic 10% porodni vahy

zrofka
10. kvě 2019

Syn 35+2tt vaha 1950g...cekali jsme na propousteci vahu tj.min.2300g. a taky aby mu klesla zloutenka. Byli jsme tam 14 dni..ja na tom byla taky spatne. Odchazeli jsme na um, ale ja se snazila rozkojit.a povedlo se az doma