icon

Klasický klystýr nebo Yal gel? Díky za názory

pmelani
25. led 2012

Jste pro Yal gel nebo klasiku?

Strana
z2
pumuckl
27. dub 2012

@andelka to víš, že se ptali, ale jelikož jsem (jak jsem už psala) "byla" už před klystýrem a pak ještě ten klystýr mě protáhl, tak jsem věděla, že moc ani nemám co, tak jsem řekla den před propuštěním, že jsem byla a hotovo. 😀 Na záchod se mnou sestřička fakt nešla. Po takovým vyprázdnění chvilku trvá než se ty střeva zaplní, tak jsem byla v klidu a první nebo druhej den doma (to už si nepamatuju) se to vyřešilo samo. 😉

dasty79
27. dub 2012

Já jsem pro klasiku 🙂 Na předporodním kurzu nám říkali,že je lepší - že to porodní cesty pěkně prohřeje a vše se urychlý 🙂 A nic hroznýho to není.Příště bych šla zase do klystýru 🙂

bella22
27. dub 2012

Jednozačně klystýr!

andelka
28. dub 2012

@pumuckl to je fakt, kde nic není ani čert nebere 😀 a to člověk cítí, jestli je problém. Mně septali i na malou, myslím že hned po převozu a to jsem taky řekla že bohužel, že jsem byla těsně před porodem a pak jsem moc nepila 😅

jancip
28. dub 2012

Já myslím, že se s klystýru dělá strašný bubák. Ne že bych to musela mít každý den, ale na porodu to bylo to nejmenší. Navíc jsem měla takový uspokojivý pocit, že jsem vyprázdněna, i když oni jsou tam opravdu zvyklí, že při tlačení vychází kde co🙂

terkaz
28. dub 2012

Vase starosti bych chtela mit 😀 😉

ircosek
29. dub 2012

já měla dva porody a oba klasický klystýr, není to nic hrozného a máš jistotu, že se pěkně a rychle vyčistíš,.N do Yalu bych nešla, NEBOJ, nic to není 🙂

terkosek
22. led 2015

@terkaz To nejsou starosti, ale nevidím nic špatného na tom, když si maminka plánuje porod a tak se poptá ostatních, aby se rozhodla, jak chce rodit. Já to taky právě zvažuji a díky radám se asi dám na klasiku. Nevím, proč bychom o tom nemohly mluvit 🙂

ollunka85
20. zář 2015

no mě představa klystýru až na stud nepřijde děsná,ale spíš mám strach z bolesti při zavadění a vyndavání hadičky, trpím na velké hemoroidy a fisury:( takže jsem pro pro yall...

drakenn
20. zář 2015

Já měla u obou klasický klystýr, a pro mě to bylo fajn, ulevilo se mi, měla jsem jakousi jistotu čistoty u porodu.. jen jsem sestru navigovala, jak mi ho má dát 😀 jsem zdravotní sestra, takže jsem si hlídala co a jak... a bylo to vždy v pořádku.. Sestra měla totiž u druhého dítěte tendenci mi zprominutím narvat trubičku do zadku bez předmazáním jakýmkoliv lubrikantem - prostě nasucho.. a pak to bylo v 😉 😉 pohodě..řekla jsem si o námaz.. 😉

lenkalenulka
20. zář 2015

Prvni porod jsem se obavala klistyru tak jsem mela yal bylo to rychle ale prijde mi ze klistyr u druheho porodu vic prohreje streva a jde toho vic ven 😉 nic neprijemneho to nebylo..

sangita
20. zář 2015

Neměla jsem ani jednou klystýr, ani yal.. Ptala jsem se na názor své PA a řekla mi, že je lepší nic - po klystýru odchází při porodu průjem, bez klystýru pevná stolice, což je praktičtější. Byla u mnoha porodů, nevolila by nic.

nikola38
20. zář 2015

@sangita proč se tedy klystyr dělá? Já myslela že proto aby u porodu už nemělo co jít 😲

martaveg
21. zář 2015

@nikola38 Klystyr stejne jako yal gel vycisti jen malou cast streva, ale cinnost strev neni zastavena, takze pokud neporodis behem chvilky tak se do te casti strev stejne neco v prubehu porodu dostane.. klystyr ma smysl, pokud se telo pred porodem samo nezacalo cistit a vyprazdnovat, mas treba zacpu a je to proste neprijemne.. a pak ma taky smysl kvuli nahrati tela i zevnitr, ale to je potreba podporit i nahrivanim zvenku (tepla sprcha a pak se zabalit treba do teple deky), to se hodi pokud se prubeh porodu zpomaluje, tak teplo muze pomoct..

nikola38
21. zář 2015

@martaveg děkuji za odpověď. 🙂

teenyel
21. zář 2015

Měla jsem s sebou yal, ale pak jsem nakonec měla normální klistyr. Neměla jsem tedy pocit, ze by něco prohral, nebo že by se něco urychlilo. Od klistyru jsem porodila cca za 6 hod. A divné je, ze uprimne jsem ani neměla pocit, ze bych se nějak extra vyprazdnila, prostě jsem si jednou došla na wc a nic víc. Říkali mi, ze ženské chodí třeba 2-3x a hodne, já 1x a nic moc.

irca86
21. zář 2015

Vyzkoušeno oboji a radši klasika klystýr. Vyprazdnila jsem se víc

lenjii
21. zář 2015

Ja se na klystyr těšila. Nevim čeho jsem se měla bat. Nic jsem necitila pri zavadeni. Po druhe zas! 🙂

aklin
21. zář 2015

Měla jsem klasický klystýr a byla teda účinný. Pěkně mi rozjel porod.

sangita
21. zář 2015

@nikola38 V porodnictví se dělá tolik zásahů, u nichž nevím proč.. Rutina, to je asi odpověď. Tím nechci říct, že to nemůže mít někdy význam a být prospěšné. Stejné je to s masovým použitím nástřihu, císařských řezů, vyvolání porodu, vnitřních vyšetření při porodu, píchání oxytocinu, protržení vaku blan - může to mít svůj význam v konkrétní situaci, ne plošně jako rutina.

Strana
z2