Kontrakce nebo ne?

vnike
13. zář 2015

Ahoj holky, potrebuji radu. Jsem 40+1 tyden, asi dva tydny jsem mela prvni bolesti v levem podbrisku a doslo to pro me do takove faze tak jsem sla z nevedomosti na kontrolu, tam mi rekli ze nic, dali cipek a prasek na uklidneni a od te doby do ted nic.... jedine co mi zacalo diky te prohlidce, ze mi zacala vytekat hlenova zatka, pomalu....nebo si to myslim :D No nic, dlouho jsem mela klidecek a vecer pred terminem ( tzn. vcera 12.9) jsem se probudila ve 3 rano palenim zahy a tim zacali i silene bolesti v celem podbrisku ktere se tahli az do konecniku, jako kdyz potrebujete na velkou, vazne neprijemny no, zkusila jsem teplou sprchu, nic, a po nekolika hodinach v bolestech po 5ti minutach jsem tedy nakonec sla do porodnice, kde me tedy natocili ale poslali opet s cipkem a praskem domu. Doma mi cipek ulevil a ja konecne na asi dve hodinky usnula ale po probuzeni bolesti pokracovali - nastesti v mensi intenzite a intervalech takze se to dalo prezit a ja si prasek na uklidneni usetrila na vecer kdy se zacala bolest zase nenapadne rozjizdet..takze jsem si dala prasek.... vcera jsem sla tedy spat celkem OK no ale to bych nebyla ja aby me to nechytlo zas....takze jsem se probudila prozmenu ve 2:30 a od te doby jsem mela jeste o nekolik stupnu horsi bolesti nez den predem, opet pres cely podbrisek do konecniku. Intervaly jsem mela po 10ti minutach tak jsem se drzela a byla vazne statecna, nakonec v intervalech po 8mi minutach sla do sprchy a ihned to slo na 5ti minutove intervali az 4 minutove. Po vychodu ze sprchy to slo zpet na 8 minut mezi kontrakcema ale mnohem mnohem intenzivnejsi bolest takze jsem opet vzbudila manzela a kdyz to doslo tak daleko ze jsem uz bolesti brecela protoze mi prijde ze se mi trha bricho tak sme opet vyrazili smer nemocnice kde mi necekane rekli ze nic a poslali domu tentokrat s dvemi cipky a praskem ALE tentokrat mi cipek nezabral a ja do ted nespala, ustalilo se to na intervalu po 10-15ti minutach a ja doma sama umiram bolesti pac jsem manzela nakonec poslala do prace ze budu ok....a uz nevim coby..............do nemocnice chodit uz nevim co tam, stejne me stale posilaji domu ac mi po kazde kontrole rekla pani doktorka ze si mysli ze uz to brzy bude a ze si mysli ze odpoledne stejne zase prijdu a uz se to mozna rozjede, ale... ja nevim... kdyz si dovnitr sahnu nejsem schopna poznat co tam ma byt nahmatano aby se poznalo ze se oteviram.........a k tomu vsemu mi brisko klesa velmi pomalu......ale pokud to ma byt takhle jeste par dni asi to nedam a umru bolesti a nebo se bolesti zblaznim....jdu si zkusit dat opet vanu...mate nekdo podobnou zkusenost ?????????????????? nebo dle ceho mohu jit na prijem se stopro jistotou ze me tam nechaji a uz se neco hne ??? vazne mam bolesti ze mi prijde ze se mi cela deloha trha dole....

petzy
13. zář 2015

Ahojky, bohužel ti moc neporadím, jelikož jsem s malým měla po problémech cs ve 34 týdnu. Každopádně na tebe myslím a držím palce ať vše začne pěkně postupovat a máš miminko u sebe. Jediné co vím z okolí, nenechat se v porodnici odbít, kolikrát si to tam museli holky (teda spíš tatínci vyřvat) že už domů prostě nejedou.

eldrag
13. zář 2015

zkus teplé obklady na podbřišek, a ulevové otevírací polohy, třeba tomu pomůžeš... tohle vypada uz na hoooodne pomalý rozjezd porodu. A kdyžtak rozhodně říkej na kontrolach že mas kontrakce nekolik dni...

bonulinka
13. zář 2015

Jeď do porodnice a trvej na tom, že tam prostě zůstaneš, protože doma už to nezvládáš.
Nějak nechápu, proč Tě tam nemůžou nechat. Při vyvolávaném porodu jsou tam ženské od začátku až do konce ( někdy i hodně hodin ).
Hodně štěstí !

lv
13. zář 2015

zkus tu vanu, hodně teplou, aspon půl hodiny, spíš co nejdýl, pokud jsou to poslíčci, mělo by to přejít..ale spíš to už tipuju na porod, pak tam prostě zase jed..

andilek84
13. zář 2015

Neporadím, mě s dcerkou chytly první bolesti v úterý ráno, porodila jsem až ve čtvrtek v noci, na poradně ve středu mi dr. říkal, že se NIC neděje. Pro mě bylo nejhorší, že jsem tak nějak věděla, že začínám pomalu rodit, ale všichni kolem mě tvrdili opak. A taky jsem začala panikařit, jak zvládnu porod, když jsem od úterý kvůli bolestem nespala, kde vezmu sílu... Byla jsem zoufalá, bezmocná. Drž se.

mandala
13. zář 2015

Taky bych řekla, že se rozjíždí porod, jenom nechápu, to by snad z natáčení měli poznat ? 😕

sikulik
13. zář 2015

také mám pocit, že už se to pomalu rozjíždí. Já jsem kvůli přenášení pak už byla přijata na rizikové, ale jen mne pozorovali a nic, denně kontroly a obden hamiltony. No a jeden den v noci jsem se vzbudila a byla jsem si jistá, že už je to ono. Nemohla jsem vydržet stát na místě a sedět nebo ležet už vůbec ne. Ráno mě vzali na ozvy, byla jsem si jistá, že už mám kontrakce a sestra prý - nic tam není - no myslela jsem si, že se všichni zbláznili. Nakonec se na mě koukl přímo primář po vizitě a seřval je, že už jsem otevřená, ať mě dají okamžitě na porodní box a jak mě měřili? Prostě mi to sestra dala blbě na bříško. Někdy se musíš hodně bránit. Takže radím, pokud tam pojedeš znova, vem s sebou manžela a už se odtamtud nehni!!! Nenech se zase poslat domů! Držím pěsti

vnike
autor
13. zář 2015

Dekuji vsem za rady bohuzel nemam doma vanu ale jen sprchac tak sem u sestrenky a je to maximalne prijemny Ale mela jsem stah i v te vane. Rozvarena jak brambory 😄 vidim to ze vecer tam stejne Zase poletim tak vyuziji vsechny Vase rady. Jsem prvorodicka tak prave sama nevim jak si to vse vycist u ceho je duvod uz panikarit a kde ne ale abych mela bolest co se neda snest ja nevim no.. To uz snad neco znamena 😉 dekuju vsem za podporu a za drzeni palecku uz at mame naseho prdolku na svete ❤️

katyxq
13. zář 2015

@vnike pokud je to rozjíždějící porod, tak si ho svými nervy, čípky a prášky oddaluješ a narušuješ. Takže kliiid, ponoř se do sebe, napoj se na miminko, naslouchej svému tělu (polohy, kdy to bolí nejmíň, dělají nejvíc prostoru miminku) a DOVOL si porodit. Otvírej pusu (můžeš u toho zpívat ó) do kulata a široka - stejně se bude otvírat i spodek, představuj si, jak tam miminko volně proplouvá ven. Pokud ústa stáhneš, stáhne se i spodek a porod se blokuje. Porod (obvykle pokud se nechá volně plynout) je nádherná věc, to "zfetování" vlastními hormony je úžasné 🙂.

vnike
autor
13. zář 2015

@katyxq teeda krasna rada !! zkusim to ale nekdy je to tak ohlusujici bolest....:( my se tak tesime a timhle se mi uplne zkresluji dojmy ale samozrejme ze se tesim az konecne uvidim jaka osubka ve me tech 9mesicu roste 🙂 dekuji a jdu se do sebe ponorit !!!

hapovab
13. zář 2015

Take jsem to tak mela bolesti zacali ve ctvrtek lehce,v patek vecer jsme jeli,poslali nas domu ze se nic nedeje, v noci jsem nespala, v sobotu cely den po 6 min. Vecer jsme zase jeli a zase nas poslali domu s tim ze to poznam, tak jsem si rikala ze tam pojedu az s hlavickou mezi nohama protoze na me uz koukali jak na hysterku.V noci jsem uz vubec nespala a brecela bolesti,ve 4 rano jsem si potrebovala zajit na zachod a podemnou byla vsude krev, strasne jsem se vydesila tak jsme leteli a uz si me tam nechali se slovy no vidite uz se neco deje.Mala se narodila v nedeli ve dve odpoledne, ale jak jsem dve noci nespala a dva dny nejedla tak uz jsem fakt myslela ze to nedam jak jsem byla unavena.

svija
13. zář 2015

@vnike - držím palce, ať je mimčo u Tebe co nejdřív 🙂 . Bolest je to hrozná, ale má svůj smysl a rychle se na ní zapomíná 😉 .

vnike
autor
13. zář 2015

Tak to je sila, daoufam ze to budu mit klidnejsi a bez tolika krve :O ale tak ci tak pak je clovek rad ze uz to je za nim no......a jinak prvni polovinu pribehu mam uplne totoznou !!!

dindonka
13. zář 2015

Ja podobny scenar. Az na to ze mi nic nedavali. Bolesti po 5ti minutach. V porodnici byly v klidu pry nerodim. Vzdy me poslali domu. Trvalo to 40 hodin. Posledni navsteva v porodnici pry nic. Monitor dobry.... asi do 15 minut mi tam rupla voda tak si me nechali a do dvou hodin konecne porod. Ja se proste neotvirala ale bolesti byly opravdu 40 hodin. Mozna rodite ale neotvirate se.

zo_ja
14. zář 2015

Absolutně nechápu, proč Ti v 41. tt dávají čípky a prášky na uklidnění - brzdí a narušuje to přir. průběh porodu. S sebou do porodnice doporučuju hroznový cukr, rozinky nebo sušený ananas nebo co máš ráda, kus čokolády, pití.
Hlavně klid, u prvoridičejk to může trvat dýl, u kontrakcí je dobrý foukat jako bublifuk nebo pampelišku, uvolnit pánev, kroutit s ná, střídat polohy - balon, sezení, klečení, stání, cození, opřít se třeba o linku a uvolnit pánev, na wc nohy od sebe, na 4, trochu mmiminku pomoct a trochu mu dát prostor = nechat to trochu plynout. Jestli už jsi neporodila, zkus odpočívat - na boku, horní nohu podepřít peřinama, balonem, dle možností, taky ta poloha pomáá otvírání. Zavřít oči a odpočívat, kontrakci prodejcnout... Hodně štěstí a krásný porod.

atenka46
14. zář 2015

Ja mam tyhle kontrakce uz 3tydny... Nejdriv byly par krát za den, pak častěji a ted co pul hodiny... Tělo se připravuje, s tim jak často je mas ty snad uz brzo porodíš! Hodne štěstí... Jinak. Jako úlevu mi PA poradila horkou vanu nebo sprchu( min na pul hodky až hodku a nekoho ssebou aby si neomdlela!) teplo, úlevove polohy, masaz a hlavne klid a ne stresovat se. Porod se ve stresu nerozjede!

vnike
autor
14. zář 2015

Holky tak jsem v den psani prispevku ani nezamhourila oci a ve tri me prijali do porodnice s 3cm otevrenim,praskli mi vodu a po sedmi hodinach kontrakci zacal vazne silenej porod ktery nakonec skoncil cisarakem a ja jsem porodila nadherneho syna Pavlika !!!!!!! Dekuji vsem za podporu jsem nejstastnejsi manzelka a maminka na svete posudte sami ...

svija
15. zář 2015

Moc gratuluju k chlapečkovi, užívej si ho 🙂 .

lv
15. zář 2015

krásnej kluk 🙂

petzy
15. zář 2015

Veliká gratulace, hlavně že jste oba v pořádku 🙂 Užívejte si miminka 🙂

eldrag
15. zář 2015

@vnike ty jo, holka no mělas to krušný... hlavně že vše dobře a krásně dopadlo.... přeji Vám samé krásné a pozitivní chvilky.

bonulinka
15. zář 2015

Moc gratuluju 😉 ! Hlavně, že jste oba v pořádku, to je opravdu nejdůležitější. Už se na toho našeho prcka taky moc těším, ale ať si tam ještě chvilku počká.

vnike
autor
15. zář 2015

Dekuju vsem a vsem budoucim maminkam preji taktez plno zdravicka a stesticka 😊 je to uzasny dar 😌

mandala
15. zář 2015

@vnike Je nádherný, gratuluju a závidím to miminečko... 😉 🙂 😉

sikulik
15. zář 2015

nádhernej kluk jako buk, velikánská gratulace, hrozně moc si ho užívej, tak straaaaašně rychle ti z toho miminkovského věku vyroste 😉 , já už se vracím po dvou dětech do práce a vůbec nechápu, jak to mohlo takhle utéct 🙂 !

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru