icon

Maliníkový čaj. Je porod po jeho pití rychlejší?

kacabacka
30. srp 2006

ahojky, slyšela jsem, že pití maliníkového čaje ke konci těhotenství napomáhá otevírání porodních cest a porod je pak rychlejší, je to pravda? Máte s tím některá zkušenosti?

Strana
z51
syca
29. pro 2016

Me v nemocnici rekli pit malinikovej caj od 36tt.tak se ridim podle toho🙂

marumia
30. pro 2016

@marumia a 3.porod holčičky 4,67kg 55 cm bez poranění,bez nástřihu 😉...

tsasenka
30. pro 2016

ahoj, já jsem začala pít maliníkový čaj - stihla jsem vypít jen 10 sáčků (1 denně) a rodila jsem o 2 týdny dřív. Holčička 3500 g a naprosto bez nástřihu, bez poranění 🙂

pmikesova
30. pro 2016

Já jsem začala pít malinik ve na konci 36 tt. A rodila jsem 5 dní před termínem. Porod od prvních bolesti ( myslela jsem, že to jsou poslíčci, trvalo to asi 2 hodky ) po ty sakra horší( taky cca 2 Hodky), takže 4 hodiny, jako prvorodičky fofr. Diagnostikováno jako překotný porod, tim pádem potrhaná a šitá uvnitř i venku ( nutny nastri). Voda sama neprdla, takže ji prdla porodní asistentka a za 10 minut byl malý venku. Jestli to bylo maliníkem, Netuším😉

zerog
30. pro 2016

Ja mela porod druhy docela rychlý a dobry,malinik jsem pila.

chelexi
30. pro 2016

Pila jsem ho od 36t porod ve 40t trval 37 hodin..

astyna
31. pro 2016

Já jsem teda nepila čaj, ale jedla v jogurtu od cca 33.tt lněné semínko a malý byl neuvěřitelně oslizlý, když se narodil, doslova ze mě vyletěl...zda to bylo tím, těžko říct, ale PA mi říkala, že to dlouho už neviděla 🙂 u mě bylo od prasknutí vody do porodu syna do 11h hotovo.

123snazivka
2. led 2017

já se prolivala malinikem a nakonec rodila 15 hodin..takže u me to nezabralo :-/

kamilka90
10. črc 2017

Holky, mám dotaz. Dnes jsem 35+3, před týdnem jsem vysadila magnezko ( měla jsem kvůli tvrdnutí ) a dneska jsem si dala k snídani první hrnek maliníku. Ráno na kontrole vše ok, ale pak od odpoledne mi tvrdne břicho snad každých 10min, i když jsem v klidu...myslíte, že je to třeba počasím? Mě přijde bláznivý, že by už první hrnek něco dělal.. díky za zkušenosti 🙂

tsasenka
15. črc 2017

@kamilka90 Já jsem rodila týden po vysazení magnézka, čaj jsem pila a porod dobrý - bez jediného šití 😉 Dcera 51 cm a 3,510 g, takže žádný drobek 😉

kamilka90
16. črc 2017

@tsasenka A v jakém týdnu? No u mě je tvrdnutí čím dál nepříjemnější, přechází mi jakoby do podbřišku...no a včera večer jsem byla opravdu ve střehu, protože mi prcek snad klesnul níž...cítila jsem hodně silné pohyby úplně dole v podbřišku, jakoby měl každou chvíli "vykouknout"... to jsem ještě neměla... tak uvidíme, ale zítra monitor, tak mě zkontrolují 🙂

tsasenka
24. črc 2017

@kamilka90 Já rodila 38 + břicho mi tvrdlo i když jsem brala magnézko. Tak nějak jsem čekala, že to bude dřív, ale porod docela dobrý (i když pro mě v tu chvíli hrozný, jako asi pro každou 🙂 )

kamilka90
24. črc 2017

@tsasenka Jo mě taky tvrdlo i přes magnezko, ale už ho neberu od 36tt a piju ten maliník, tak uvidíme jak prcek, teď jsem 37+3 🙂 může to být klidně taky dřív :D už má odhad 3kg 🙂

hanulkaha
24. črc 2017

Ja ho pila od 37 tt denne 3 salky, rodila jsem 10 dni po terminu, prvni kontrakce v pul 2 rano, ty jsem zaspala, a od prvnich pravidelnych od 5 rano trval porod 3 a pul hodiny 😀
Maly mel 52cm/3700g

nellisek
24. črc 2017

U me taky nezabral. Podctive jsem pila. A rodila jsem po druhe a 11h. Vubec jsem se neotvirala. Davali mi tablety i oxytocin. Ale kazdy jsme jiny.

jipe
24. črc 2017

U mě taky nezabral . Porodila jsem 36 hodin po rupnutí vody, cca po 16 hodinách kontrakcí, po kapačce oxytocinu. Ale my to máme asi dědičné v rodině (mamka i babička - rupla voda a nic)

looolaaa
24. črc 2017

toto je jen v hlavě, když VĚŘÍŠ zabere 🙂 celý porod je hlavně hlava 🙂

pucmelinka
24. črc 2017

Pila jsem malinik cca 14 dnu a porod od prasknuti vody trval neco pres 4 hodiny...ale nemyslim si,ze to bylo malinikem...a rodila jsem 36+6.

matysek6
24. kvě 2020

Moje kamaradka pila malinovnik a rodila rychle. Kontrakce ji vzbudili ve 3hod a v 8:30 uz byla mala na svete 🙂

Strana
z51