Mám si porod nechat vyvolat nebo ještě počkat?
V pondělí jsem byla 40+3 (dle ultrazvukoveho terminu porodu), jela jsem do porodnice na monitor a kontrolu s dobrou náladou, ptze jsem si vsimla, ze dle menstruace mám termin porodu 7.5., takže jsem byla v klidu a rikala si, ze mimi jeste muže mit cas. Dr me ale dost vyděsil, rikal mi, ze v patek bude mit 4050 g a ze je to velké miminko a z toho plynou možné komplikace jak pro dítě kdy se tam muže zaklesnout raminkem a nepujde to nebo i různe poporodni komplikace pro me viz nejake problemy s delohou, inkontinence atd atd a ze by na nic nečekal a nechal to vyvolat, ze do 42+0 dítě musí byt venku a ze nebudu nosit 9 mesicu dítě, aby se pak narodilo mrtvé...zní to hrozne, on se snažil to říkat hezky s tim, ze proste ty rizika jsou a musí me varovat. U prvního porodu mi Dr udělal Hamiltona, tam jsem byla pripravena a snad na 1 prst a porod trval přes 30 hodin, kdy 24 hodin jsem měla jen kontrakce bez otevírání. U druheho jsem Hamiltona nechtěla, nicméně potom co mi ten Dr řekl, jsem byla ochotna jít raději do nej než do klasického vyvolání, bohužel po vysetreni mi řekl, ze na to hrdlo ani nedosáhne jak je vzadu a tak, ze by to ani neslo provést a tak jsme se domluvili na ctvrtek na vyvolání - to budu 40+6. Ja jsem to cele obrecela, ptze jsem chtěla nyní úplně spontánní porod a poslední 2 týdny proto dělám psi kusy - všechny ty babske rady a nakonec ten cipek neni ani trochu pripraveny. Četla jsem, ze vyvolavany porod pokud nejsou pripraveny porodní cesty (což ja nemam vůbec), trvá i několik dni a člověk ma samozrejme hned ty bolestivé kontrakce. Ja nevim co mám dělat. Dost se bojim a nevim jestli nemam ten ctvrtek zrusit a nedat mimcu jeste cas. Na druhou stranu mám i strach, ze by mohly byt nejake komplikace jak pro mimi tak pro me a mohlo by to byt jeste horší když budeme čekat na spontánní porod. Bojim se, ze nemam jeste pripraveny ty porodní cesty ani trochu a co to znamená, od pátku kdy jsem byla také na kontrole se do pondeli na nich nic nezměnilo, takže se nic nemusi zmenit ani do čtvrtka, nevim proc mimi nechce ven. Jaké jsou vaše zkusenosti s vyvolavanym porodem a co si o tom myslíte?
@vanilysky já měla vyvolávaný ve 41+1, malý se narodil bez oxytocynu a epiduralu za 6 hodin. Na porod vzpomínám ráda. Před vyvoláváním jsem taky panikařila (hodně i kvůli zdejším diskuzím), pak jsem si vzpomněla, že kamarádka měla vyvoláváný a pohodový porod, tak to mě drželo v pozitivním myšlení, že to jde i "v pohodě" a šlo 😉. Držím palce 🙂.
To je prostě hrozně individuální.
Já rodila bez vyvolání, ale měla jsem namále. Porod trval přes 24 hodin, sekla jsem se na 3 cm, kontrakce pomalé. Nakonec píchli vodu, podali oxytocin a aspoň trochu se to rozjelo. Výhra to úplně nebyla, ale nechali mě, dokud jsem mohla, do ničeho mě nenutili.
Příbuzná nic, tablety nic, jen bolesti, nakonec císař. Dvakrát.
Kamarádka hamilton a krásný porod.
Já bych řekla, důvěřuj sobě, miminku i svému porodníkovi. Všichni máte stejný cíl. 🙂
Já měla bohužel vyvoláváný porod.....
V porodnici jsem byla celkem 3 krát než se my malej narodil. Nejdříve že zánětem ledvin, po druhé že jsem opět zvracela a po 3 když mě propustili z porodnice s nízkou váhou malého... 😪 A to mě propustili v pátek a ve čtvrtek mě vzali znovu.... V pátek byla vizita a že pořídím až za 14 dní... V sobotu večer jsem začala v porodnici krvácet tak jsem běžela na sesternu a tam my řekli že my praskla při kontrole ráno doktorka hlenovou zatku.... V pondělí ráno my zavedli prášek a večer v 18h začali bolesti prý to nic není ať jdu do sprchy vylezla jsem v 22h. A šup na porodní sál pořád jsem byla otevřena na 2 cm a najednou v 23h na 8 cm a že porodním v úterý až odpoledne ale šílené bolesti jen jsem dostala kapacku skrz steptokoka.. Malej se v 01:30 začal dusit když jsem zatlacila tak šel zpět doktorka my řekla ať zavřu oči at je nemám krvavé a tak jsem je zavřela ale pořád na mě kapalo něco... Nakonec ze mě malého vyrvali kleštěmi(šílená bolest) a když my ho dali na břicho tak jsem otevřela oči a nakonec jak z hororu vše bylo rudé dostala jsem pak krev.... A injekci do nohy....... A PO 7 TÝDNECH OD PORODU JSEM BYLA NA OPERACI ABY MY VYNDALI ZBYTEK PLACENTY A POPORODNÍ TKÁNĚ..
Mám krásnou jizvu až na zadek..... A i krásně rozšklebenou....
Vcera jsem porodila druheho syna... Prvni se narodil 10dnu po TP, byla planovana indukce ale maly si to nastesti den pred ni rozmyslel a sel sam 👍
Ted u druheho mimi jsem tak nejak pocitala s tim, ze opet budu prenaset a 8den po TP, kdy jsem stale byla otevrena sotva na prst se naplanovalo opet vyvolani, na dnes, to by tedy bylo 11.den po TP. Nicmene v utery mi zacaly slabe kontrakce, tak jsme jeli do por, kde ovsem po par hodinach uplne ustaly, ale vzhledem k planpvanemu vyvolani uz si me tam nechali... Cely den se nic nedelo, sem tam nejaka slaba kontrakce a vecer mi dr. zavedl jednu slabsi tabletku a ze se uvidi, ze to muze trochu rozbehnout a kdyztak by se dalsi dala uz druhy den rano, misto toho dalsiho planovaneho. V noci klid, az od cca 6 rano slabe kontrakce po 5 min, lekar mi tedy v 7:20 zavedl prvni vyvolavani tabletu (Prostin), nalez sotva na 2 prsty. Po tablete kontrakce zesilily, v 9:20 kontrola po podani, nalez 4 cm a prasknuti vody, cca v 9:30. Po ni okamzity nastup silnych stahu, po asi 5 kontrakcich silny pocit zacit tlacit... Prodychla jsem posledni kontrakci, na dalsi zacala tlacit a v 9:50 byl maly na svete 💙 takze takova je moje zkusenost s vyvolavanym porodem po terminu 😉
Drzim pesti! 🍀✊✊
Jak to dopadlo? Byl to rychlý porod?
@hanulkaha tak to je boziii..ceka me to.v utery a tohle mi neuveritelne zvedlo naladu..😁
Kez by to bylo stejne..
Gratuluju k prckovi..🌷🌷🌷
@leniczka23 děkuji 😄
Ja se toho hrozne bala, cekala jsem silene nekolikahodinove kontrakce a nakonec to bylo tak rychle... Jak jsi na tom ty? 😊
@hanulkaha ani se neptej..prvni tableta nezabrala vubec, druha vyvolala velke kontrakce ale za 2 hodiny se z nalezu na dva prsty stalo jen na dva prsty volne..pak.kontralce zeslably, prodlouzil se interval..ted mam tak 1kontrakci za 5 minut, ale nic hroznyho, nektery ani nemusim.prodychavat..od.posledniho nalezu me.nikdo nevysetroval takze nevim, ale cekam.na.posledni monitor pak dostanu neco na bolest a jdu spat..a zitra na novo..
Trosku me.to.rozbouralo..presne tohle.jsem nechtela aby se stalo no.
@leniczka23 nečekej, jdi chrnet 😉
@leniczka23 😢 tak to me moc mrzi, ja to mela takhle v ten den pri prijezdu, jeste pred podanim tablety, chvili kontrakce, pak temer cely den nic, v noci jednu za 15-20 minut a az rano se to rozjelo...
Zkus se poradne prospat, odpocin si a rano bude urcite lip, treba se to prez noc krasne nachysta a zitra pujde vse krasne 😊🍀🍀✊✊
@fly80 musim..naposled mi to nejak skakalo a hlavne od ni.potrebuju neco na bolest..s tim co.mam nemam sanci usnout.
@hanulkaha dekuju moc.😊
@leniczka23 tak jak? Myslim na vas a tesim se na fotecku mimiska 😊🍀☀️
@leniczka23 tak co, jak jsi na tom?

@lub1969 😊

@inka02 Závidím ☺ přiznám se, že kdybych měla takové porody tak mám minimalne 8 děti 😀