Máte zkušenosti s ambulantním porodem jako prvorodička?
Ahojte, je tady nějaka prvorodička, která využila možnost ambulantního porodu? Čím dál tím více ho zvažuji. Samozřejmě pokud bude vše v naprostém pořádku a asi bych teda neodchazela hned po dvou hodinách co je minimum. Ale třeba do 24hodin.
Zvažuji ho hlavně z důvodu, že trpím docela silným syndromem bílého pláště a pobyt v nemocnici je pro mne velmi stresující. Budu určitě ve stresu i doma, přece jen to bude něco nového, ale tak nějak cítím, že to bude všechno snažší. Mám možnost dvou návštěv porodní asistentky doma v šestinedělí, tak i to mě láká více k ambulantnímu porodu.
@hanka_12345 Ale když je tady ta možnost tak co by ne? Každý má prostě jiný touhy a potřeby, pro někoho nemocnice opravdu může být stresující.
@denyma nemela jsem to promyslene, ale sla sem za 24 hodin ALE!...sla sem sama 🤷🏼♀️ rodila jsem o 6 tydnu driv a miminko bylo v inkubatoru. takze jsem vubec nebyla s nim. druhy den rano se me doktor zeptal, jak se citim a rekl, ze klidne muzu jit domu. tak jsem sla, bylo mi fajn. a pak sem se modlila, aby mi znovu zavolali, ze muzu jit zpatky, abych byla s dcerou. cekala jsem jen az se uvolni pokoj. to samozrejme neni normalni priklad, ale chci tim rict, ze casto nejde o nas, ale spis o miminko. dcera tam proste potrebovala byt, tak sem byla s ni.
podruhe bych asi klidne i sla driv, druha se narodila vcas, vse v poradku, za 3 hodky uz byla se mnou naplno 😊 prvni den super, druhy den se ale podivne rozklepala. furt nebylo mliko a ona chudak mela nizko cukr. pak jeste zloutenku, tak se musela svitit...no takze to taky neslo. miminko bych nikdy neohrozila.
ale rozumim ti, taky nemam rada doktory, cizi prostredi a proste vse s cim se tam bohuzel clovek potka 🙈 takze ja bych asi sama se sebou klidne sla, ikdyz to pro me byla neskutecna hormonalni jizda a nic podobneho sem v zivote nezazila, takze tezko rict, jestli bych svuj zdravotni stav odhadla. ale moje deti tu peci trochu potrebovaly, tak jsem to pro ne prekonala 😊 a kdybych nekdy nahodou mela treti, asi bych to nechala znovu otevrene...a zaridila se podle miminka. moje treba obe mely zloutenku, ktera se nejprve zhorsovala 🤷🏼♀️
@gbp Já si myslím že každá z nás co měla ambulantní porod, by zůstaly s miminkem v porodnici kdyby to bylo nutné.
@klokanka31 taky si myslim, ze matek, ktere by chteli jit za kazdou cenu domu i kdyby melo miminko nejake problemy, je naproste minimum. spis jsem tim chtela rict, ze clovek si muze planovat lecos, ale neni tam uz jen sam se sebou ale treba i pro nekoho druheho 😊❤️
ale myslim @denyma to nema rozhodne postavene nijak fanaticky 😄 urcite v tom vidi jen tu moznost. tak moje zkusenost je ta, ze je tam matka asi casto spis kvuli tomu miminku, nez ze by tam potrebovala byt sama se sebou. a jinak teda PA na navsteve doma byla vzdy moje nejlepsi zkusenost 👍 u prvniho mi zachranila kojeni (moje PA je i laktacni poradkyne), podruhe mi tahala stehy, mela sem dost velke siti a hodne mi pomohla s rekonvalescenci. za me treba skoda, ze to neni jeste uplne bezna praxe, ze se chodi na navstevu domu, pritom to hradi pojistovna, myslim 3 navstevy. to mi teda osobne dalo mnohem vic, nez ten "vycvikovy tabor" v porodnici. u prvniho i jen takove obecne ujisteni, ze nejsem uplne marna 😅 a ze plno podivnych veci, co mimco dela, je v normalnich 😄🤭 a podruhe teda kvuli tomu vetsimu poraneni...to mi teda prislo docela nedostacujici, co mi v porodnici k tomu rekli a kontrola az po sestinedeli mi prijde za dost dlouho, kdyz to neni dole uplne v poradku 🤷🏼♀️ nehlede na to, ze se mi uplne dobre nezavinovala deloha a ona mi poradila nejake bylinky a co s tim...to v porodnici nejak nikoho nezajimalo no...
@klokanka31 co k prvorodičkám, mě ukazovala a vysvětlovala jak koupat vlastní dítě i jako druhorodičce a bylo mi řečeno, že úplně stejný postup musím předvést kontrole před propuštěním domů 😂😂 a nejlepší bylo, když malá brečela jak tur a spolubydlící chrápala na celé oddělení (a to nepřeháním, 3 dny jsem nezavřela já ani malá oči, jak chrápala) a mě ještě dětská sestřička sjela, že nesmím mít dítě v posteli, že si ho zalehnu a je to prý navíc krajně nehygienické. 🤦🏼♀️ A pak ti někdo řekne, že sis aspoň odpočinula, dobrý vtip. 👌 Nemít komplikace, běžím okamžitě domů hned druhý den. Závidím všem ženám, které rodily bez komplikací doma nebo ambulantně. A nechápu husy, které strčí děti na sesternu, aby odpočívaly v porodníci. 🤦🏼♀️
@cherie24 To je strašný 😮😂 A stejně, já myslím že každá máme v genech ten dar, že hned podvědomě víme jak se o dítě postarat, a to jejich "učení" je k ničemu. A je jedno jestli jsme prvorodičky,druhorodičky...já zase musela slíbit že mi s malou v začátcích pomůže mamka nebo někdo kdo má zkušenosti 🙄 Přitom mi to najelo všechno automaticky a i když jsem do té doby mimino snad ani neviděla, tak jsem hned věděla jak se o malou starat, jak ji koupat atd...
@klokanka31 já jsem to neřešila, ale kamarádka podle toho volila mudru, že ta druhá s tím má fakt problém 😁
@cherie24 vidíš a mě narvala dítě do postele sestra hned po porodu a tím skončila moje představa že dítě bude spát v postýlce 😁
@darkwitch první se taky cpala do postele už v porodnici 😀 a když jsem si tenkrát stěžovala doktorce a řekla jsem jí, že jakmile jí položím do postýlky, tak se vzbudí a řve, tak mi doktorka s úsměvem řekla, že miminko taky patří k mámě. 🙂 A pak v jiné porodnici jsem dostala vyložené vynadáno, že mám dítě v posteli. Prý až mi skončí šestinedělí, dřív se dítě do postele brát nesmí. Jasně tak já to miminku vysvětlím ... 🤦🏼♀️ Mě to celkově přijde ujetý ty nařízení, jakože na pokoji dítě chovat můžu, v návštěvní místnosti můžu, ale na chodbě nebo v jídelně nemůžu, protože je riziko, že upadnu. A na pokoji jako s miminkem nechodím? Doma budu snad s dítětem jen sedět na gauči nebo jak? 😂

@martinka_33 ja jsem byla teda spokojena i ma sestra a i xx mych kamaradek...vše v pořádku tak vám nevim..a prchat jen skrze předpoklad co kdyby nahodou....
tak zdrhnu kdyztak druhej den jak se zacne dit co teda asi zřejme nekdo nevydejchá.... kdyz uz teda musite