Měl manžel dovolenou, když jste se vrátily z nemocnice?
Zajimalo by me, zda meli vasi muzi dovolenou kdyz jste se vratily z porodnice. Popripade s kolikatym ditetem a jak dlouho ji mel, pokud vubec.
Manžel s námi byl doma akorát tři dny...mě to tak úplně vyhovovalo po porodu my bylo po fyzické stránce velmi dobře a byla jsem ráda že jsem s malým sama a můžu se s ním sžít...
Ale byl první...
Pokud by jsme plánovali druhé určitě bych chtěla aby byl doma déle, kvůli staršímu dítěti... Aby se o strašího postaral , zabavil ho a já měl ačas jak na sebe tak na novoreznce...
Ano,bral si dovolenou na 10dní a byla jsem fakt ráda 🙂 tentokrát si určitě aspoň na týden vezme dovolenou zas
Já jsem měla těžký porod, rupturu do konečníku, takže jsem se nemohla pořádně hýbat, chodit, ani sedět. Manžel byl doma dva týdny a byla to moje spása. O vše se staral, máme i dva psíky, já jsem byla fakt nepoužitelná, jen jsem kojila a mezitím trávila zoufalé chvilky na záchodě ☹
Můj neměl dovolenou.. on si ji vybral ten týden, co jsme ležely v nemocnici, a zapíjel :-/ Byli jsme spolu domluvení, že zůstane první týden s námi doma, a pak už to nešlo, protože je doma zadarmo, takže z fin. důvodů - a docela mě to mrzelo.. Ale na druhou stranu tam byl aspoň klid..
Můj manžel měl prvních 9 dní paragraf a poté týden a půl dovolenou, takže to byla paráda! Sama bych to všechno nové asi nezvládla..+ máme taky dva pesany, takže bez něj by to byl boj.
Manžel byl domluvený,že až příjde,tak příjde do práce 😅 Ale po týdnu už jsem ho vyhodila sama 😀 Vše jsem zvládala i když teda po sekci to byl šrumec,to vstávání.....,ale jak tady už zaznělo,když byl v pak už v práci,tak jsem měla svůj klid a sžívala jsem se s prckama a taky jsem tak moc nevycházela ze cviku což mě pomohlo ,protože za ten týden když manžel pomáhal,tak jsem měla poloviční starost 😀
Manžel měl dovolenou celý měsíc (má takovou práci,kdy pracuje tak 15 dnů v měsíci a 15 dnů je doma). Jsem mu za to moc vděčná, nedokážu si představit, jak bych to všechno sama zvládla
Tak u prvního nebylo skoro třeba - z porodnice jsme se vracely v pátek a následující pondělí a úterý byl státní svátek a pak to už docela šlo takže nebyl důvod 🙂 teď u druhého doufám, že aspoň týden po návratu domů bude mít dovolenou....ale třeba to taky nějak nakonec dám i sama, to se uvidí 🙂
S nami byl manzel u obou deti tyden. U prvniho to bylo hodne potreba, protoze jsme meli velke problemy s jidlem a u druheho jsem zase mela tezky porod, tak jsem byla vdecna za kazdou chvili, kterou venoval starsimu chlapeckovi.
manžel byl s nami doma dva týdny a byla jsem za to fakt vděčná...ikdyž byla malá moc hodná,tak už jen ten pocit,že na to nejsem sama byl fajn...
ahoj 🙂
my jsme měli taťku doma u prvního 2 dny a u druhého prcka bez jednoho dne týden 🙂 .
ten den kdy musel do práce byl čtvrtek...já z toho měla lufty, jak to zvládnu, ale ve 20h jsme byli všichni v pyžamech, děti spinkaly a já si připadala jako mistr světa 😀.
Ups, tak to manžel nebyl se mnou doma ani po jednom porodu, ale prostě a jasně nemohl, přišel by o prémie a nám se každá koruna hodí. Ale naštěstí jsem měla u obou v pohodě šestinedělí, cítila jsem se až na deficit spánku dobře, takže se to dalo zvládnout. U druhého mi navíc starší syn maličko pomáhal a navíc si dokáže hrát sám, takže jsem to stíhala.
Tak u prvního dítěte byl manžel s námi doma týden, pak šel do práce, ale dostala jsem zánět do prsu, čtyřicítky horečky, v noci odjezd do porodnice, malé bylo 10 dní, já úplně hotová, tak byl s námi ještě 10 dní, o vše se staral a já první dny jen kojila a ležela. Teď šetří dovolenou celý rok a bude s námi zase - dle potřeby.
Manžel byl s náma doma 3 týdny po porodu a jsem mu za to fakt moc vděčná 🙂 Nedokážu si představit, že bych na to všechno byla sama....
Manžel byl s námi doma jen jeden den A já byla ráda, potřebovala jsem se s dcerou zžít v klidu a bez někoho třetího co by pořád načuhoval:D Přeci jen po osmi dnech v porodnici jsem potřebovala klid a pohodu a užít si malou konečně sama a hlavně si na všechno jak skloubit dohromady přijít sama. Ale bylo to naše první.....možná u druhého už bych mluvila jinak:D
Manžel dovolenou neměl, na odvoz z porodky, si musel vydupat alespoň půl den, aby nás vzal domů (přitom celé těhotenství avizoval, že v únoru si bude dovolenou brát, jen neví přesně kdy, nakonec nemohl), ale naštěstí dělá na směny, takže pak byl dva dny doma svého volna a první víkend noční, dál chodil normal, já zvládala v pohodě, ani jsem jeho pomoc nepotřebovala, jediné pro mne ulehčení bylo, když ze začátku vzal našeho pejska k rodičům, když měl denní šichty, abych nemusela venčit.
u prvního měl dovolenou - taky jsem byla vděčná, malý hodně plakal a byli jsme ze všeho vyvalení 😉 u druhého už dovolenou neměl. mně to bylo jedno, prostě mi to doho kolotoče jen přibyl další mrňousek 😉
U prvniho byl s nami vikend + Velik. pondeli a pak musel do prace. Dost mi to chybelo, malej byl narocne miminko co se tyka zdr. stavu (kojeni, reflux, zloutenka atd.)
U dcery byl doma od pondeli do patku, kdyz ja s ni byla v porodnici, hlidal malyho a obihali matriku, pojistovnu... Uz to byla obrovska pomoc 🙂 Pak byl vikend a opet Velikonocni pondeli (rodim zasadne v pondeli tyden pred Velikonocemi 😀 ), pak sel utery streda do prace a ctvrtek patek a vikend byl s nami, pak uz jsem byla sama a dalo se to, mala je plne kojena a celkem nenarocne miminko na rozdil od syna 🙂 Zvladla bych to, ale mne se libilo, ze jsme se szivali vsichni dohromady a kluk si nepripadal odstrcenej a ja mela klid rozkojit se atd.
manžel byl námy doma 14dní, šetřil si na to dovolenou celý rok, bylo to fajn, ale zvládla bych to i bez něj, jen si nás chtěl užít
malý se narodil 1.12. a taťka s náma byl doma od 23.11. do 4.1. ... nějak šetřel dovolenou a s jeho střídačkama to tak perfektně vyšlo. Jsem za to ráda...moc mi se vším pomohl a aspoň jsme se tak nějak stmelili jako rodina 🙂
můj muž měl týden volna, ale makal od rána do večera na baráku a večer byl nepoužitelnej.. bylo to dobrý tak akorát na to, že byl na telefonu a po ruce, kdyby něco. ale nic, příště uvítám, když budu rodit o prázdninách a ne na začátku školního roku, to by bylo určo super, měl by na starost prvorozenou a zvěř...
ale jestli se to vůbec někdy zadaří, toť otázka, takže ještě si vymejšlet, aby to bylo o prázdninách a pan učitel byl s náma doma, hahaha...
Žádnou dovolenou neměl a ani bych to nechtěla, přijde mi to zbytečné... Dokonce jsme byla první dny i sama úplně, protože byl na služebce a absolutně mi to vyhovovalo 🙂
Já jsem byla po císaři a manžel měl dovolenou 14 dní. Přišlo mi to hrozně vhod. Nemohla jsem v noci vstávat a rychle se pohybovat přes den, takže vařil a uklízel :o). U druhého to bude asi stejně :o)
Bohužel můj přítel dovolenou neměl... ☹ U porodu sice byl,ale pak zase musel odjet do práce...jezdí s kamionem,takže přijel až o víkendu, já jsem rodila v úterý v říjnu a pak měl dovolenou až o vánocích ☹
Manžel je rozhodnutý si vzít buď paragraf nebo dovolenou. Budu rodit císařem, takže bud ráda, když tu s náma nějakou dobu bude. Hlavně proto, že máme i psa. Tak mi pomůže i s venčením a vším okolo 🙂 Pak to vychází tak, že dovolenou bude mít moje mamka, takže kdyby něco, tak je tu i ona 🙂
náš byl s náma skoro měsíc - celý prosinec, a musím teda říct, že pak už jsem se těšila, že vymajzne zase do práce 😀
Máme jedno dítě - dovolenou měl ten den, co nás vezl domů a potom v pátek - jeden den, aby měl prodloužený víkend. Takže na všechno sama, ale zvládli jsme to. 😉

Ano, manžel měl dovolenou u obou dětí, u prvního dva týdny a u druhého týden a 2 dny 🙂)