Mená pre deti, z ktorých nevznikne "Pája, Kája, Mája" alebo "Davčo, Nelčo"
Dámy, prosím Vás o inšpiráciu.. máme doma 3 deti - chlapcov a čakáme 4., prekvapenie 🙂 napíšte mi prosím typ mená, ktoré podľa vás nejde žiadnym spôsobom "zdebilniť".. muž sa smeje, že to nemám riešiť ale ja keď počujem, ako niekto nazve napr. Davida "Davčo", tak má to za dotyčného "vytočí".. viem, že je to tu bežná prax, ale skúste prosím bez nejakých výchovných rád len napísať mená.. celkom ma to zaujíma.. 🙂 ďakujem 🙂
@kaccistar Heled kazdy jmeno se da sprznit.a kazdy jmeno muze znit super cool . No... skoro kazdy. Je na vas jaky vymyslite zdrobneliny ,I ten Pája s Kájou muzou nakonec mit originalni "prezdivky" nebo co ... chapes. Stejne je nakonec nejdulezitejsi JAK to jmeno rikas,I kdyby to byl ten... Žlak....😂
@zuzineckah no a kamoska má Adama a przni si ho sama.. volá ho "Áďo"... 🙂 inak je to krásné meno 🙂
@kaccistar máme 3 kluky a už pro druhého byl pekelný problém vybrat jméno 🙂
@absintka19 😅 prosím, odkud jsi čerpala, to jsem měla vidět před rokem
Máme doma Theodora a oslovujeme ho proste Theo. Prijde mi to jednoduche a pekne. Ale uz jsem slyšela, jak mi nekdo v těhotenství rikal, jestli už se tesim na Teoša 🙄
To stejné, mame starsi Sofii, oslovujeme ji Sofi a uz ji par lidi nazvalo Sofča. Wtf? 😝
@junkka Však počkej, co z toho jejich spolužáci nejpozději na základce vyrobí...Sofča se totiž úplně nabízí, ty děcka (někdy i učitelky) nad tím v rychlosti nepřemýšlí a - kdo je tvoje nejlepší kamarádka? - Sofča! 😅 Znám takových...Valerie jedině Valča, všechny možný Domči, Monči...i z holčičky Zoe byla Zojča 😝 A věřím že i z toho Barta by u nějakých příbuzných byl Bartíček, Bartoušek apod. :D Takže asi vybírat podle toho co se líbí a snažit se "zažít" u ostatních přijatelný tvar (tj. pokud nebudete Dominikovi říkat Domčo vy už od malička tak je pravděpodobné, že i okolí se přizpůsobí a prostě na "Domču" nebude slyšet)
@prejeta_zaba nejhorší na tom je, že máš totální pravdu ! 🙈😅
Justýna třeba? Ale budou jí říkat Justko😂
teda dámy, děkuji za krásný prosmátý večer 😅
@absintka19 Plch 😂😂😂
@absintka19 hledám, jestli je tam i moje příjmení a ony to jsou jména????

Holky, co je špatného na tom oslovovat děti zdrobnele? Uprimne si fakt nedovedu představit, ze bych dětem v první třídě anebo nedejbože ve školce říkala Sofie anebo Adame. A taky jsem jeste nezažila, aby se mi dítě mladší osmi let představilo nezdrobnele, když se ptám, jak se jmenuje.

@bayt
@odula Já kdysi chodila s jedním, tomu neřekli jinak než Jožine 🙂 Ale je fakt, že k němu zas moc nesedělo ,,Pepa", prostě na to tak bylo jeho okolí zvyklé. Můj taťka je taky Josef a tomu zas někteří říkají Pepoš - vůbec nevím kde na to přišli 😀 A manželův taťka je Josef a nikdo mu tak neříká, říkají mu od mládí Bobin - a pak si vyberte 😀