icon

Mená pre deti, z ktorých nevznikne "Pája, Kája, Mája" alebo "Davčo, Nelčo"

kaccistar
14. lis 2017

Dámy, prosím Vás o inšpiráciu.. máme doma 3 deti - chlapcov a čakáme 4., prekvapenie 🙂 napíšte mi prosím typ mená, ktoré podľa vás nejde žiadnym spôsobom "zdebilniť".. muž sa smeje, že to nemám riešiť ale ja keď počujem, ako niekto nazve napr. Davida "Davčo", tak má to za dotyčného "vytočí".. viem, že je to tu bežná prax, ale skúste prosím bez nejakých výchovných rád len napísať mená.. celkom ma to zaujíma.. 🙂 ďakujem 🙂

Strana
z6
rituska88
14. lis 2017

@bayt
@odula Já kdysi chodila s jedním, tomu neřekli jinak než Jožine 🙂 Ale je fakt, že k němu zas moc nesedělo ,,Pepa", prostě na to tak bylo jeho okolí zvyklé. Můj taťka je taky Josef a tomu zas někteří říkají Pepoš - vůbec nevím kde na to přišli 😀 A manželův taťka je Josef a nikdo mu tak neříká, říkají mu od mládí Bobin - a pak si vyberte 😀

odula
14. lis 2017

@kaccistar Heled kazdy jmeno se da sprznit.a kazdy jmeno muze znit super cool . No... skoro kazdy. Je na vas jaky vymyslite zdrobneliny ,I ten Pája s Kájou muzou nakonec mit originalni "prezdivky" nebo co ... chapes. Stejne je nakonec nejdulezitejsi JAK to jmeno rikas,I kdyby to byl ten... Žlak....😂

bayt
14. lis 2017

@rituska88 Mně vlastně až díky téhle diskuzi došlo, že Jožin je jakože Josef :D Nikdy jsem neslyšela, že by se tak Josefům říkalo. Znám tu písničku "Jožin, z bažin...", ale ani tak mi to nedošlo :D

kaccistar
autor
14. lis 2017

@zuzineckah no a kamoska má Adama a przni si ho sama.. volá ho "Áďo"... 🙂 inak je to krásné meno 🙂

odula
14. lis 2017

@bayt dobry, me taky ne 😀 ale to je spis zo slovenska. Cehuni to meli krz rakousko bliz k tem taljánům,tak proto ten Pepa (Giuseppe-Pepe-Peppino) 😉

odula
14. lis 2017

@kaccistar ti rikam. Bart. (Bartolomej) Na to nevymyslel nic ani Homer 😉

aviho
14. lis 2017

@kaccistar máme 3 kluky a už pro druhého byl pekelný problém vybrat jméno 🙂
@absintka19 😅 prosím, odkud jsi čerpala, to jsem měla vidět před rokem

aviho
14. lis 2017

@kaccistar známá má 2 kluky - Páťu a Áďu - strašné 😒

junkka
14. lis 2017

Máme doma Theodora a oslovujeme ho proste Theo. Prijde mi to jednoduche a pekne. Ale uz jsem slyšela, jak mi nekdo v těhotenství rikal, jestli už se tesim na Teoša 🙄
To stejné, mame starsi Sofii, oslovujeme ji Sofi a uz ji par lidi nazvalo Sofča. Wtf? 😝

odula
14. lis 2017

@junkka furt lepsi nez Sofa... 😀

odula
14. lis 2017

@junkka jinak mi mame Miriam a tchyne ji rika Mirdo... mazec 😀

aviho
14. lis 2017

@odula sousedka má Terezku a říká jí Terdo 😝

prejeta_zaba
14. lis 2017

@junkka Však počkej, co z toho jejich spolužáci nejpozději na základce vyrobí...Sofča se totiž úplně nabízí, ty děcka (někdy i učitelky) nad tím v rychlosti nepřemýšlí a - kdo je tvoje nejlepší kamarádka? - Sofča! 😅 Znám takových...Valerie jedině Valča, všechny možný Domči, Monči...i z holčičky Zoe byla Zojča 😝 A věřím že i z toho Barta by u nějakých příbuzných byl Bartíček, Bartoušek apod. :D Takže asi vybírat podle toho co se líbí a snažit se "zažít" u ostatních přijatelný tvar (tj. pokud nebudete Dominikovi říkat Domčo vy už od malička tak je pravděpodobné, že i okolí se přizpůsobí a prostě na "Domču" nebude slyšet)

junkka
14. lis 2017

@odula
@aviho jezisi, ty lidi jsou fakt hráblí, to neni mozny. Clovek se snazi vybrat jméno, co moc nejde zprznit a někdo na to má prostě dar 😖

junkka
14. lis 2017

@prejeta_zaba nejhorší na tom je, že máš totální pravdu ! 🙈😅

alemari
14. lis 2017

Justýna třeba? Ale budou jí říkat Justko😂

odula
14. lis 2017

@alemari nebo týno. Ale to je fajn
. Lepsi nez Justčo. 😀

alemari
14. lis 2017

@odula Justčo ani vyslovit neumím, ale Justko slýchávám😂

rubika
14. lis 2017

@odula teda syn je uz ve druhe tride a zatim nikdo nic nevymyslel, asi ma malo kreativni spoluzaky:grinning
Jinak mame Jana. Ted je to Jenicek a kdyz to na nej obcas nekdo z cizich zkusi s Honzou tak neuspeje. Protoze na to vubec neslysi👏

odula
14. lis 2017

@alemari to je taky vyzivny 😀

aviho
14. lis 2017

teda dámy, děkuji za krásný prosmátý večer 😅

odula
14. lis 2017

@rubika proc se vubec janovi rika Honza to jsem taky nepobrala...nevis?

alemari
14. lis 2017

@odula znáš to " Justa ráda ...." 😂

alemari
14. lis 2017

@odula německy Hans

odula
14. lis 2017

@alemari good 👍diky

odula
14. lis 2017

@alemari nee e... 🤓

barumat
14. lis 2017

@absintka19 Plch 😂😂😂

jita22
14. lis 2017

@rubika myslis Prokopa co se mu rika Proky? 😂

alemari
14. lis 2017

@absintka19 hledám, jestli je tam i moje příjmení a ony to jsou jména????

sticker
evik19
14. lis 2017

Holky, co je špatného na tom oslovovat děti zdrobnele? Uprimne si fakt nedovedu představit, ze bych dětem v první třídě anebo nedejbože ve školce říkala Sofie anebo Adame. A taky jsem jeste nezažila, aby se mi dítě mladší osmi let představilo nezdrobnele, když se ptám, jak se jmenuje.

Strana
z6