Mokré kalhotky - je to plodová voda? Jak ji mám poznat?

zaneta3
3. říj 2014

Holky před chvílí jsem dojela domů z kontroly v porodnici. Jsem 40+1. Tam všechno v pořádku, doktorka říkala, že čípek drží a že to hned tak nebude. Jenže dojedu domů a před chvílí jsem byla na záchodě a měla jsem mokré kalhotky, jenže nepoznám jestli je to plodová voda, vím že může odtékat i postupně ale jak ji mám poznat?? Je možné že se porod rozběhl fyzickou námahou? ušla jsem z porodnici totiž tak 2 km pěšky po městě protože se nám pokazilo auto a zrovna nejel žádný trolejbus. Poradte prosím nevím co mám dělat..:/

granda
3. říj 2014

čekat,,, zda ještě něco poteče,,,fyzická námaha by mohla pomoci.. tak se jít ještě projít??

berynka
3. říj 2014

Asi nepoznáš, může to být i výtok 😉 . Jedině sjet zas do nemocnice s vložkou, ať udělají test. Pokud by to byla plodovka, tak za 12h musí nasadit antibiotika.

@zaneta3

juldaska
3. říj 2014

@berynka Nestraš ji, antibiotika nasazujou, když ti odteče plodovka komplet a to by určitě nepřehlédla.. To je jako když vyleješ kýbl :o))

juldaska
3. říj 2014

@zaneta3 Já bych ještě počkala, jestli něco poteče.. může odtékat postupně.

zuzik22
3. říj 2014

Mě praskal voda při sbírání jahod a taky to nebylo moc...Nebyla jsem si jistá, jestli je to opravdu plodovka. Došla jsem ze zahrady domů. Posadila jsem se a volala kamarádce. Po půl hodině jsem se zvedla a chrst...zase něco vyteklo a to už jsem věděla, že je to TADY!!! 🙂 Před tím mi dr. řekla, že jsem zavřená a spontání porod u mě nehrozí a najednou tohle a porodila jsem bez vyvolávačky 🙂

werunqa
3. říj 2014

Já to tak měla v prvním těhotenství,ale nebyla to plodovka ale hlenová zátka..někdy může být taková vodová..U mě tedy konkrétně odešla ta zátka hustá i vodová a odpoledne se dcera narodila.
Ale stejně tak to může být jen výtok..na ten já trpěla celé druhé těhotenství.

berynka
3. říj 2014

@juldaska nevim, nejsem lékař. Píšu ze své zkušenosti 😉. Plodová voda mi odtékala průběžné celý den, antibiotika jsem dostala přesně po 12h, kdy jsem zaznamenala poprvé, že ze mně něco teče 😝 .

basei
3. říj 2014

@juldaska je jedno jestli p. Voda odtece komplet nebo pouze trochu antibiotika se nasazuji protoze je poruseny vak blan a diteti hrozi infekce hlavne u zen co maji pozitivni SAG .nasazuji se po 12 hodinach po odtoku PV

juldaska
3. říj 2014

@basei no jo, tak máte holky asi pravdu, to zní logicky..

mysonek
3. říj 2014

Také mi voda odtékala postupně, žádný jako když se vyleje kýbl. 🙂 A s těmi antibiotiky se to u nás tak dělá, že po 12 hodinách od prvního odtoku plodové vody se dávají. Ale v některých státech je to možná jinak a dávají až později.

zaneta3
autor
3. říj 2014

tak teď už nic moc neteče tak uvidím ještě počkám jestli se bude něco dít a kdyžtak pojedu

deminka20
3. říj 2014

Mně taky plodovka odtékala postupně a stoprocentně jistá jsem si byla až podle narůžovělé barvy. Navíc to teklo pořád.

lkatulka
1. pro 2014

Ahojky holky, už třetí den vždy nad ránem se probudím a mám pocit, že jsem si cvrkla, ale jsem mokrá jen já madračka ne. A pak celý den zase nic. Mám 6 dní do termínu. Moč to není to jsem si jistá, mohla by to být plodovka co myslíte? Poslíčky mám každý den, pohyby sleduju a taky dobrý. U prvního mi vodu praskali a tak mám teď strach, že to nepoznám.

abalajda
1. pro 2014

Asi tri dny před plánovaným císařem jsem pořád chodila na záchod,protoze jsem měla mokré kalhotky,nešlo mi to do hlavy,ale nijak zvlast jsem to neresila,až na ultrazvuku při poslednim vyšetření na příjmů do porodnice mi doktorka zjistila,že se zmenšil obsah plodove vody a říkala,že se to někdy stává,že voda začne odtekat samovolně.... Ale me naštěstí odtekala opravdu po trostroskách,takže se nic nestalo....

baraz
1. pro 2014

To se mi stalo ted v druhem tehu.. 3 dny prubezne vlhke kalhotky a v porodce pak zjistili,ze mimco uz nema zadnou vodu

lkatulka
1. pro 2014

zítra jdu k doktorovi ale jen tady ke svojemu, už mě asi měl poslat do porodnice ale mám pocit, že minule zapomněl. Tak nevím zda mu to říct nebo to nechat být on to svým ultrazvukem nepozná.

kocour1
1. pro 2014

Existují nějaké testy, které poznají, zda se jedná o plodovou vodu. Ale já sama mívám hodně mokré kalhotky poměrně často např. když přijdu z procházky, cvičení apod...takže to bývá námahou. A také to může být pozůstatek vyšetření - nějaký ten lubrikační gel. Zrovna tak i ta plodová voda může odtékat postupně, ale v tvém stupni těhu bych se nebála, ono to stejně dlouho nevydrží🙂)

lkatulka
1. pro 2014

Jo tak děkuji 🙂 už se nemužeme dočkat. Malá už byla dávno na světě a tady ten malej chlap se mě drží jak klíště. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru