icon

Morfium po císařském řezu, setkaly jste se s tím?

baraakevinek
20. led 2017

Ahoj holky, mám takovou otázku, která se netýká mě ale mé sestry. Je po císařském řezu dělaly ji to dneska ráno a řekli ji že ji pro jistotu pichnou morfium proti bolesti. Setkali jste se s tím nekdo? Dělají to běžně? Děkuju za odpovědi

enigman
•
20. led 2017

Zdravím, nevím o tom že by mi po CS dávali morfium. Bolesti jsem měla jakmile přestala působit anestezie.

mikula77
•
20. led 2017

@baraakevinek nevim zda sem ho měla,ale byla bych za něj asi ráda,měla sem teda bolesti fakt velké,každopádně myslím že hned nekojí,tak vše stihne z těla případně odejít....

baraakevinek
autor
•
20. led 2017

Nekoji ale ještě jsem o tom neslyšela že by to někomu davali...každopádně děkuji za reakce 🙂

kekulice
•
20. led 2017

Měla jsem po první sekci opiáty, dávali mi je nitrožilně prvních 12hod po sekci. Měla jsem velké bolesti a nebyla jsem na tom dobře. Je to velmi individuální.

dzungala
•
Autor odpověď smazal
•
dzungala
•
Autor odpověď smazal
•
whitechocolate
•
20. led 2017

Ano je to běžné, i když ne na všech pracovištích. Mně ho dávali také prvních 12 hodin po sekci.

dzungala
•
Autor odpověď smazal
•
mialagia
•
20. led 2017

@baraakevinek my jsme ležely na jip po sekci 3 a do všech pumpovali kapačkou opiáty, je to fakt běžné a těžká pohoda, já jsem bolesti skoro neměla..pak už dávali jen čípky proti bolesti a to už bylo horší..🙂

janyshka
•
20. led 2017

Ano je to běžný způsob analgezie v prvních 24 hodinách po císařském řezu... buď morfium nebo Dipidolor... mimo opiáty se dají bezpečně použít Paracetamol nebo Diclofenac, které se často dávají ve formě čípků na odděleních šestinedělí ; -)

baraakevinek
autor
•
21. led 2017

Diky za uklidnění holky 🙂 myslela jsem ze je to silne tak, že to kojici maminka nemůže

liynks
•
21. led 2017

Mě bylo řečeno, že pokud budeme mít velké bolesti, tak nám dají kapačku proti bolesti. Ale prý je toho tam málo, jen "decentně" -aby to mělo aspoň malý účinek, ženská byla spokojená a nemělo to vliv na mimčo

zmrzlinka
•
21. led 2017

Ja jsem dostavala Dolsin a pak kapicky Algifen