icon

Nazelenalá zapáchající plodová voda, mrňousek se nalokal

ninusch
5. lis 2015

Ahoj holky, dnes v noci rodila moje kamarádka a velmi mě překvapilo, že už v šest večer napsala, že z ní vytéká nazelenalá a lehce zapáchající plodová voda. Miminko se přirozeně narodilo až téměř o dvanáct hodin později. Máte s tímto zkušenost? Bohužel se mrňousek ještě té vody při porodu nalokal, takže je teď na JIP a má ATB. Co to pro něj všechno znamená? Docela mě to děsí :(

alboo
•
5. lis 2015

Voda byla pravdepodobne zkalena. Dite si pobyde zrejme par dni v inkubatoru s atb a melo by to byt dobry. Neni to zas tak ojedinely pripad

radka116
•
5. lis 2015

@ninusch ahoj,
mně doma vytekla plodovka normální. Do dvou hodin jsem byla v porodnici a tam u příjmu už byla nazelenalá. Dr. mi řekla, že děťátku se podle monitoru daří dobře a že normálně nechají rodičku porodit do 24 hodin ale u mě do 12 hodin. Malá se narodila za 4 hodiny. Porod probíhal v pohodě a dcera je zdravá. Měla jen obtočenou pupeční šňůru okolo krku. Myslím si, že na JIP leží jak se napil té vody. Aby ho měli pod dozorem.

ninusch
autor
•
5. lis 2015

Uf, tak to jsem hned trošku klidnější. Myslela jsem si vždycky, že jakmile se voda až takhle zkazí, tak se miminko vyndavá hned, že v ní nemůže být. Nějak mám z kamarádky porodu nervy na pochodu :(

luciksima
•
5. lis 2015

mě praskla voda a byla zelená v porodnici mi hned dali oxitocin a už to jelo za 3h.byla malá venku...měla bohužel pupeční šnůru kolem krčku celá fialová...a pak byla 3 dny na pozorování...neboj malej je určitě v pořádku!