Negativní lidi + kecy po porodu

haskovaludmila
1. čer 2017

Ahoj holky,
Rozhodla jsem se založit tuto diskusi. Pro zasmání a pro povzbuzení. Určitě jste po porodu slyšeli něco,co vás rozesmutnilo. Říkám kaslete na ostatní a přidávám výčet,co jsem si vyslechla ja:
Od mamky- v den porodu,urcite neporodis,moje porody byly hrozné,nech si císaře. Plud popis matčiných porodu do detailu. Opravdu potěší a povzbudí od vlastní mámy že?
Od tatky- první věta po porodu,kdy bude druhý? Poprvé viděl vnucku-jezis to je malý,co máš v lednici? Co bylo k obědu?
Od sousedky - Ježíš ta je tlustá,no má být po kom,ze?
Od tchýne- nějak ti pořád řve ne,to Pepicek (můj manžel) to bylo zlatý dítě
Od okoli- kojis? Kojis? Kojis,? Máš dost mlika? Stačí ji to? Vy máte látkový pliny jo? Jste blázni.
Od švagrové - ty ses biomatka
První týden doma- mamka otevři jsme pod barákem.
Musela jsem si ulevit a postěžovat. Hned je mi líp🙂

pataja
1. čer 2017

Co jsem těhotná připadají mi všichni úplně blbý a otravný 😀 To nevím, jak zvládnu tyhle kecy po porodu. Protože už teď všem odsekávám a jsem nerudná 😀

kimh
1. čer 2017

Ahoj holky take něco přidám 🙂 Cesta z porodnice, mimčo zustava s tatínkem v autě, pomalu se dopajdam do kramu a pani prodavačka. To je hrozny v tomhle vedru to břicho tahat, už aby jste porodila co? :D Tchyne 2 týdny po porodu, ten kluk je nějakej tlustej, moc ho nekrm, aby se mu třeba tou tlouštkou nezastavilo srdce. Už se těším po druhém porodu na ty řeči 😀

lv
1. čer 2017

Po létech hlášek, rad, komentářů už mi to splývá, už mne to nerozladí, je mi to jedno. Ono to je nekončící - příkrmy, kdy leze, chodí, mluví, zlobí, školka, škola atd., témat jsou tisíce 🙂 🙂 🙂

verunka11221
1. čer 2017

Behem tehotenstvi jsem si dost casto vyslechla at vic jim.Z toho jsem silela.Asi do 18tydne jsem jen zvracela a do toho tehotenska cukrovka hned od zacatku takze jsem jedla tak jak jsem mela doporuceno. a stejnak si lidi mleli svoje.
Po porodu opet at vic jim a at malemu nedavam siroke baleni ktere mi na kyclich doporucili.No a ohledne obleceni jak je moc nebo malo obliklej.

pikl
1. čer 2017

Haha, to jsem zvědavá, co si po porodu vyslechnu 😀 zatím v těhotenství mám spíš dojem, že jsou na mě lidi milejší.
Ale taky mám perličku z drogerie - dívám se na tělové krémy a prodavačka mi aktivně začne nabízet jeden, u kterého zdůrazní, že je skvělý na strie. Tak se ptám, jestli je mám fakt tak viditelné 😀
A trochu mě otravuje, jak se mi někteří lidi v kuse čumí na břicho, málem s otevřenou pusou, jako by něco takového viděli poprvé

bonulinka
1. čer 2017

Po porodu první dcery jsem hned první den dostala od mámy seznam, co vše mám a nemám dělat, včetně časového harmonogramu, v kolik hodin mám kojit a koupat. Neřídila jsem se tím a tak jsem si vyslechla, že mi brečí proto, protože nedodržuji přesné časy. Časem pochopila, že každé dítě je originál a časový harmonogram je přežitkem z dob minulých.

pataja
1. čer 2017

A tchýně říká manželovi: Dohlídni na ní, ať se teple obléká. 😀 Jasně, protože jsme těhotná, tak už se neumím ani obléct natož jinak o sebe postarat.

alemari
1. čer 2017

Otázka "kdy to bude??" Kolikrát jste jí už slyšely? Já milionkrát! Odpovídám " letos!!!"

plea
1. čer 2017

5 dní po akútnej sekcii z dovodu preeklampsie v 31.tt, po pravidelnom odstriekaní mlieka u inkubátoru na JIP, pričom som bola zúfalá, že ho mám fakt máličko napriek enormnej snahe mi "príjemná" sestra zdelila "toho mlíčka by ale už mělo být víc maminko, takhle si je teda nenakrmíte!".
2 dni po porode rovnaká sestra vo dverách JIP-ky "Co tady děláte s tou krvíííí?! To chcete ty miminka infikovat?!" - dokrívala som za svojimi deťmi, presne ako mi povolili doktori na JIP, z brucha mi viseli dve fľaše, do ktorých sa z drénu odvádzala krv. Nikomu predtým, ani potom to nevadilo, ja som sa okamžite pod návalom hormónov rozplakala a sestra dostala od doktora riadny poj.b.
Kedykoľvek poviem pred staršími rodinnými príslušníkmi niečo v štýle - nechcem ich ešte posadzovať, nechcem im kupovať chodítko atď atď, ozve sa "ALE ZA NÁS TO BYLO JINAK! A taky žijeme." Za to by som už normálne vraždila.
6 dná po porodu na chodbe nemocnice neznáma pani - "Jee, vy máte to těhotenský břicho tak akorát, né jako ty ostatní ženský s panděrama".

pucmelinka
1. čer 2017

V sestinedeli mi pilo krev absolutne vsechno a od vsech...klasicka otazka Kojis (i od cizich lidi) mi vytacela na prvni naslapnuti,ovsem v tehu mi.nejvic pobavila moje babi,kdy se sla do nejakyho kramu pro tehotny zeptat,co si mam sbalit do porodnice...

smselektro
1. čer 2017

Včera tchyně: "Opravdu to jméno nechcete změnit?", (jméno prcka, kterého čekáme).

Švagrová: " Nejsou tam dvě?" (hladíc mé panděro)

Sestra na mé popisování toho, jak jsem včera otekla: " Teď otékají všichni, možná to jen citlivě vnímás."

Mamka na můj problitý první trimestr: " Já už nevím, jak jsem to měla já, ale znám se, byla jsem na sebe tvrdší a tolik si ty nevolnosti nebrala."

biedronka10
1. čer 2017

Me.nejvice vytaci dotazy od lidi..tak co malinka v brisku kope? A bude to opravdu holcicka? ( posledne jsem odsekla ne dinosaurus). Dalsi poznamka od cizich drben : jste nejaka hodne silna kdy to cekate? (Jsem 37tt a nahore mam 6,5 kg z toho mala ma pres 3 kg)

kacenecka_24
1. čer 2017

Kojis? A proc tak rve? Mas slabe mliko, dej mu sunar. Ty kojis a dáváš dudlík? Ale to si zkazis techniku. Bolí ho břicho? To ma z toho, co jíš, dej mu sunar. Spi v noci? Ne? Dej mu sunar. Ty ještě kojis? No ja nevím, mi to prijde po roce takové uchylne, dej mu sunar. Tohle jsem milovala ja. V době našich tchyni se hold vse resilo sunarem.

kacenecka_24
1. čer 2017

A ještě me napadlo: Jsi nemocna? Dej mu sunar at se nenakazi. Ne babicko, v mateřském mleku mu nedávám rádné protilátky, v sunaru jich je jisté vice :D

pucmelinka
1. čer 2017

Jo a v tehu jsem.zboznovala hlasku od tchyne-uzivej si,pak uz na nic cas mit nebudes,ani na melir si nedojdes...skoro pri kazde navsteve...a co,na meliru jsem byla pet tydnu po porodu,cuchta fakt nebudu...

kacenecka_24
1. čer 2017

Bohužel musím říct, ze i ja jsem v synovych asi 4 letech (uz jsem to nemela v zive pameti) vznesla dotaz na maminku v 8. měsíci - tyjo, kde mas břicho (skoro to na ni neslo vidět)? Pak jsem byla rozhorcena z její protivné reakce.

hany_bany
1. čer 2017

@plea jn, tohle mě taky iritovalo. Mamka: "Já jsem tě taky takhle nosila a máš problémy se zadama? Nemáš." Já: "Ale já mám problémy se zadama" Mamka: "to není z toho."

pucmelinka
1. čer 2017

@kacenecka_24 ja mela na zacatku 9.mesice bricho jako jine v 7.mesici,ale me bavilo,kdyz se vsichni divili

slimacikmia
1. čer 2017

@smselektro 😅 😂

soda365
1. čer 2017

Já to měla docela dobré až na jednu větu mojí mamky, když se na nás přijela podívat do porodnice 1 den po porodu. Řekla: "Ahoj, ježiš ten je krásnej. (potom z malého pohled na mě) Doufám, že jsi neřvala. (celé těhotenství mě s tím otravovala, že jí u porodu nějaká maminka řvala jako pominutá)..

No, měla jsem rizikový porod, malý byl prvních 17 hodin na JIP (máma to nevěděla), ale stejně jsem fakt neřešila jestli jsem řvala nebo ne (přestože jsem kvůli mamčinu otravování skutečně zakřičela nakonec jen jednou)

paji85
1. čer 2017

já si taky přihodím.....
Ty budeš rodit v porodnici? Jsi vypatlaná, tam umře Tvoje energie??
Nebo jakto, že v tý místnosti jsi. Dyť jsou tam zářivky. ????? No ty ti i tomu malýmu berou energii z mozku a klesne rapidně iq......

fullera
1. čer 2017

V těhotenství: všichni včetně prodavaček v krámu se ptali jestli tam opravdu nejsou dvě...? Na mou odpověď, že nejsou, následovalo: "A nespletli se na ultrazvuku?"
Pak klasika: "Vyspí se, dokud můžeš, pak se už nevyspíš!"

Teď po porodu: též klasika: "Kojíš?" "Máš dost mlíka?" "Dokrmuješ?"... Malý šel komplikovaně císařem a po porodu měl váhový úbytek více jak 10% a já opravdu měla špatný start s mlíkem, takže tyhle kecy mi byly fakt hodně "užitečný". Do toho každy den SMS od švagrové: "Jak vám jde kojení? Už přibral???" Grrrr... 😨
Pak též švagrová: "Ty používáš sudokrém? Proč? Rybilka je nejlepší..."

A nutno dodat... Měla jsem hodně rizikové těhotenství a ocenila bych před tím milou návštěvu a každý se na mě vykašlal. Teď, co jsem s malým doma (zítra mu budou 3 týdny), tak se každý cpe na návštěvu a na koupání a prostě furt otravují. Nejhorší je, že nikdo neví, kdy odejít. Kysní tu celé odpoledne a nepochopí, že chceme mít s prckem a manželem klid jen pro sebe a udělat si nějaký řád. Tchýně, která bydlí 3 minuty od nás, tu byla furt! Ani nedodržovala čas, kdy jsme jí řekli, že muže přijít... Dorazila o hodinu dříve a já měla pak rozhozený úplně vše... Režim a hlavně nervy.

Sem si taky musela vylejt srdíčko... Pardon, holky! 😝

pajushak
1. čer 2017

Jé jé jé, no už se "těším", určitě to bude výživný, už teď během těhotenství mají všichni dobrý zápichy 😅 Klasická otázka snad všech: "A nejsou tam dvě?" Né proto, že bych byla měla velký břicho, právě že zatím to ještě ve volných hadrech skryju.. ale proto, že já jsem z dvojčat. Moje babička: "Kdy deš na to focení?" (myšleno velký UTZ). Odpovídám v úterý. "Tak třeba tam budou dvě." 😅

pajushak
1. čer 2017

Jo a je mi jasný, že s tchýní to bude po porodu boj. Minulý týden zahlásila něco o tom, že dřív když děcko zlobilo, tak se na něj chrstla studená voda. No, takový postupy v plánu nemám. Myslím, že bude hodně konfliktů 😅 naštěstí manžel ju dokáže "srovnat" 😀

verape
1. čer 2017

Nejsou tam dvě? 😈 Jsem z dvojčat a ještě jsem měla obrovské břicho.

isabelafuentes
1. čer 2017

@pikl Taky me strasne nasira,jak mi cizi lidi cumi na bricho! Jdu po ulici a lidi proste ziraj,jezdi pohledem z bricha do tvare a zpet,jako kdyby premysleli,zda mam dost peknej ksicht na to,aby me nekdo oplodnil,nebo co😂 Nejvic cumi stary babky a dedkove,to je neco sileneho,jedna se kvuli tomu i zastavila,aby si me prohlidla!
Manzel z toho ma legraci,ale me to sere!😀😈

misao
1. čer 2017

Takový to, když se rozplýváte druhý den po porodu nad svým novorozeným miminečkem, jaký je to bobíšek maličkej: "Já fakt nechápu, jak se mi tam to naše zlatíčko mohlo vejít...." a dostane se vám odpovědi: "Však si měla pořádný břicho...." 😒

Od osoby, co už víc jak 20 let vypadá, že co nevidět porodí trojčata to vážně sedlo 😝

isabelafuentes
1. čer 2017

@pataja Tak tohle rika moje mama taky furt,aby na me manzel dohlidl,abych nedelala nejaky kraviny. Kraviny jsou v jejim podani napr. plavani,rizeni auta a jine normalni cinnosti. Podle jejich predstav bych mela cele tehot. asi jen lezet a cekat.

pataja
1. čer 2017

Ale můžu říct, že mě štvou i kamarádky. Když řeknu, že bych se ráda vrátila do práce na částečný úvazek po půl roce. Tak to začne: To si jenom, myslíš. To budeš ještě koukat, jak budeš strhaná. Haha, to tě chci vidět.

pataja
1. čer 2017

@isabelafuentes
A to ještě tchýni manžel řekl, že jsem si teď pořídila žehličku a prkno, abych děcku mohla žehlit věci. Tak málem omdlela, že jsem doteď nežehlila 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru