icon

Neúspěšné vyvolávání, nepřipravené cesty. Máte zkušenost?

11. led 2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jste neměla některá stejnou zkušenost. Mám těhotenskou cukrovku, takže mi v den termínu začali vyvolávat porod. 2 tablety dopoledne hned nastoupily bolesti, které ale nezesilovaly a kolem 14:00 úplně odešly. Druhý den my teda zavedly další dvě tablety, bolesti zase po obědě zmizely. Nález je stále stejné, otevřená na "volný prst". Po 2 dnech, že dáme pauzu, tak jsem se nechala propustit domů, další den kontrola, stejný nález, nic se nezměnilo - porodní cesty nejsou připravený. Zítra mám zase nástup na vyvolání a a pak mi končí 41tt,tedy budu muset na CS, snad porodní cesty ještě uzrají, ale,nemáte některá stejnou zkušenost? Že na potřetí už vyvolávání vyšlo? Předem děkuji

petulejan
•
11. led 2020

Mě tedy dělali prvně preindukci,také jsem neměla nachystané porodní cesty a přenasela týden. Tobě dávají rovnou vyvolavacku?

klea81
•
11. led 2020

Já se otevřela až po prasknutí vody.

dejvitka
•
11. led 2020

Ahoj, zkusenost mam, vyvolavani - tablety, tycinky, po 3 dnech nalez stejny, ozvy ditete ale uz zhorsene a tak akutni CS. Jinak prubeh jako ty, kontrakce se rozbihaly i uplne ustavaly a neotevrela jsem se vic jak prst. Dezim ti pesti!!

suromana
•
11. led 2020

@klea81
Mne taky praskli vodu jako první, bohužel se porod nerozjel ani po následném oxytocinu a musela jsem na sekci :(

autor
•
11. led 2020

@petulejan no ty dva dny ne, dali mi hned tablety (teda snažili se, protože čípek na to vůbec nebyl připravenej, hodně bolestivé to bylo :() ale teď nastupuji večer a to prý preindukci už udělají

autor
•
11. led 2020

No řekli mi, že vzhledem k nálezu tu vodu nemají jak píchnout a oxytocin do žíly nasazují až při nálezu alespoň 5 cm, furt si říkám, že mimouš to stihne do zítra sám, ale nic tomu zatím moc nenasvědčuje, bohužel

pathan
•
11. led 2020

Mně se rozjel porod po preindukci sám...

puhelin
•
11. led 2020

Ja jsem mela akutni vyvolani kvuli strevni infekci. O pul 10. mi pichli vodu, ve 12 na boxu dali oxytocin, ktery jsem mela po celou dobu kontrakci. Dcera se narodila v 17:47. Byla jsem 38+4. Zadnou tabletu, ani tycinku jsem nemela.

journals
•
11. led 2020

Zkusenost mam. Vubec jsem na tablety nereagovala. Dite chtelo ven, ale ja se vubec neotvirala. Po trech dnech nasledovala akutni sekce ktera pro me byla vysvobozenim

keety2
•
11. led 2020

Zkušenost mám začali vyvolávat v pátek cesty vůbec nepřipravené pokračovali celý víkend. V pondělí v 8:15 poslední tableta a prý kdyžtak druhý den sekce. Malý byl ve 12:20 na světě otevřela jsem se během dvou hodin.

martaskaaa
•
11. led 2020

Mě dělali právě kvůli nepřipraveným cestám preindukci jak píše @petulejan . Byla jsem úplně zavřená, ani dítě nebylo už natlačené dole. Večer dali tabletku asi ve 21h, v 1 ráno jsem začala pociťovat mírně kontrakce nepravidelně a ráno už jsem byla asi na 2 otevřená, tak se rozhodlo, že dají tu vyvolávací. Ta mi zabrala skoro hned, půl hodiny jsem ležela, pak šla do sprchy, odešla hlenová zátka a praskla voda a šlo se na sál. Otevírala jsem se najednou docela rychle. Syn se narodil přesně 5 hodin po zavedení té vyvolávací tablety. Vůbec ti to nezávidím 🙁

klea81
•
11. led 2020

@suromana já jsem se pak otevřela z 1 cm na 9 cm za 57 min 😁to já bych jim zase nedovolila porod rozjíždět, zastavovat a rozjíždět 🙄

klea81
•
11. led 2020

Mně stačil nález otevřená na 1 cm.

suromana
•
11. led 2020

@klea81
No ono je právě na prd, když už tu vodu prasknou a porod se nerozjede, tak že vás sekce nemine :(

klea81
•
12. led 2020

@suromana tak za mě lepší sekce než porod 3 dny rozjíždět a zastavovat 😳

martaskaaa
•
12. led 2020

Tak jak jsi dopadla? Pomohla preindukce?

luckylee
•
12. led 2020

@suromana jakoze tim zacali vyvolavat?Muuu se zeptat kde a jestli jsi byla uz nejak otevrena?

petulejan
•
13. led 2020

@pathan to mě také a to doktor tvrdil,že se to stává málokdy. Ale malá měla špatné ozvy,takže akutní císař.

autor
•
14. led 2020

Tak preindukce přes noc nezabrala, ráno vyvolávací tableta, po hodině mi pichli vodu, a nasadili transfuzi s oxytocinem (to se bolesti hodně zintenzivnily) po dvou dávkách kdy jsem se neotevirala, večer v 6 CS, máme zdravou holčičku, děkuji vám všem za reakce 🙂

martaskaaa
•
14. led 2020

Moc gratuluji k holčičce 🍀 To sis tedy užila trápení 🙄

codal
•
14. led 2020

Gratuluju, i když sis teda užila, hlavně, že jste v pořádku a spolu❤️

lachtanice86
•
14. led 2020

U mne to bylo v pořadí hamilton, balónek, tablety, prasknutí vody, oxytocin. Taky GD a trvalo to 40hodin, nakonec naštěstí přirozeně