icon

Od porodu nic nestíhám, jste na tom podobně?

simibella
19. črc 2016

Ahoj holky.
Nevim kde zacit...asi tim ze se mi pred mesicem narodila krasna zdrava holcicka..nase prvni.Od te doby mam pocit ze nic nejen nestiham ale ani nezvladam. 😒 Malicka je hodne uplakana,ve dne sjoro nespi.Nevim co mam delat driv( odpocivat,uklizet, prat,varit).Pritel je skoro cely den v praci,obcas mi pomuze,ale jen s tim, co se mu libi 😢 Jsem unavena,podrazdena,nevyspana..Nejsem shopna se ani ucesat a prevlect z pyzama..zkratka nic nestiham.Vubec nevim.kde berou nektere maminky cas na sebe 😨 Navic pritel mi bycita ze se mu nevenuji..on si mysli ze doma odpocivam a ze materska je DOVOLENA.Snazim se aby bylo vse jako driv, navareno,nakoupeno,atd...Ale pak jsem totane vycerpana.Nemam nikoho kdo by mi pomohl.Pritel nic neresi, prijde domu a sedne su k pocitaci.Kdyz mu to vyctu, chvili funguje.Ale za par dnu opet jsem na vse sama.Pro nej se nic nezmenilo,chova se jako bychom malou ani nemeli..
Venuje se ji stylem ze kouka na televizi a obcas na nu promluvi 😖 Nevim jak vse zvladat a stihat.Citim se neschopna. DEKUJI ZA VASE NAZORY.

Strana
z2
barusak1
20. črc 2016

@frufrunka po přečtení tvého komentáře jsem si musela utřít slzy. Popis tvé postavy mě dostal 😀

barusak1
20. črc 2016

@simibella sobec není, je to pouze chlap 🙂 byl u tebe na prvním místě a teď bohužel spadnul z lopatky. Můj muž taky remca, že je na druhé koleji. Vždy mu říkal "miláčku, asi to tak vypadá, ale nejsi. Bez tebe bych neměla neměla úžasné děti a mě by bylo jen půl" na chvíli mu to zavře pusu.
Jinak mám dětí dvě. Čtyři roky a rok .... byli skvělé miminka. Hodně spave a taky jsem nestihala. Prd na uklid a užívej si miminka. Práce není penis, postoji i pár dní

frufrunka
20. črc 2016

@barusak1 Však já z té mojí postavy taky pravidelně utírám slzy... 😀 😀 Vždycky, když projdu kolem zrcadla, tak mě to rozbrečí... Ale zase na žehlení dobrý! 😀

kaja2016
20. črc 2016

Njn, co dodat. Jake jsme si je vybrali, takove je mame 😉 A jinak se pridavam s tim nestihanim. Dceri jsou tri mesice a uz si pomalu zvykam na to, ze kdyz stihnu udrzet byt v jakemstakems poradku, ob den si namalovat rasy a tak dve hodky tydne se venovat sve praci.............. tak jsem dodrzela kvotu 😉

emisekkk
20. črc 2016

holky hlavně v klidu, já jsem u prvního dítěte taky nic nestíhala, u druhého už to bylo v pohodě a se třetím jsem i pracovala 4 týdny po porodu z domu a bylo i navařeno a uklizeno. Myslím, že s tím prvním jsem všechno moc rešila a byla vystreslá. Se dvěma už moc nepřemýšlíš a "jedeš".

emisekkk
20. črc 2016

jo a že je doma stále všude prach? říkám tomu, že máme zasněženo, zní to tak idilicky 😀

simibella
autor
20. črc 2016

Ja bych nejaky ten neporadek prehlidla. Ale mam poslouchat ze ja si muzu kdykoliv lehnout a chudak pritel stoji 7 h
denne na nohach?? A dodal ze nakrmit malou neni zadna drina.Chlapec nevidi ten zbytek
AS

simibella
autor
20. črc 2016

Pardon sekl se mi tel. Asi se vse dela doma samo!!

yume9
21. črc 2016

Ahoj! Takové pocity jsou normální. Stejně jsem to prožívala i já, když jsem se vrátila z porodnice domů. Jednoho večera jsem poslala muže někam, že nezvládám psychicky, když něco breptal, ale jinak mi někdy pomůže (když dojde v noci z práce udělá pro malou um, sem tam si nebo nám uvaří). Nijak mu to nezazlivam. Ale je to taky tím, že malá není uplakany typ miminka, takže kam ji položím tam spí. Takže mám přes den na domácí práce, na sebe a i na muže čas.

Mamka mi radila před porodem ohledně chlapů, abych ho zapojila do starani se o mimco, aby se necítil odstrceny, něco co můžete dělat všichni tři jako je například koupání nebo si hrejte ve třech. Možná by ti to mohlo pomoct. S domácími pracemi se nestresuj, ty v klidu počkají, důležité je aby ses dala trochu dohromady a odpocinula si. Pokud jsi fakt unavená, tak bys měla spát kdy spí malá, to dítě cítí, že jsi podrážděná/utahana. A když unavená nebudeš tak místo toho můžeš dělat domácí práce nebo se věnovat něčemu jinému. 🙂

domca89
21. črc 2016

Holky přítel měl za to, že péče o domácnost jako je vaření, praní, uklízení a péče o 4. měsíční mimčo je brnkačka a v podstatě celý den sedím doma. V únoru loňského roku nastala jeho osudová chyba. Onemocněl a šel na neschopenku. Vzhledem k tomu, že práci máme stejnou, nechala jsem ho doma s malým samotného a do práce šla místo něj, očekávala od něj, stejně jako očekává on ode mě, svačiny, teplé večeře, uklizeno, navařeno a obstarané dítě. A světe div se, do té doby jsem neslyšela, že bych měla dovolenou. Snaží se pomáhat a holky, měl jít na kontrolu v úterý a už v pondělí ráno měl neschopenku ukončenou s tím, že tohle se přece nedá vydržet. 🙂

simibella
autor
21. črc 2016

@yume9 ahoj problem je ze mala ve dne skoro nespi..a kdyz zabere,tak ma hrozne lehke spani.A vecery ty usina po pulnoci.Takze ve dne nic nestiham.Ztracim mleko,tak dokrmuji.Mrzi me to

yume9
21. črc 2016

@simibella Pokud ztracis mléko tak je to fakt špatný. :( Holt dělat takový věci při kterých není velký hluk a na praní se projít ven ať malá usne. Fakt věřím že je to pro tebe náročný jet sichtu od rána do půlnoci. :/ A jak spí v kočárku?

betelgeuzz
21. črc 2016

@simibella teď jsi nejdůležitější ty a miminko. Když ti malá nespí v noci, spi s ní přes den. Lehněte si spolu, u maminky spí děti většinou nejlíp. Na úklid se vykašli, jestli to partnerovi vadí, ať to uklidí. Měl by se trošku dostat do reality. Nemáš možnost někde brát obědy? Začátky jsou vždy náročné, postupně se ten režim trochu srovná.

konik_mischel
21. črc 2016

Ahoj, netrápí miminko prdíky? zkus koupit polštářek s třešňovými peckami, nahřát ho a dát na bříško, pokud máš chovací miminko, kup šátek a nos část dne v šátku - kamarádka ho má a stihne s malým něco poklidit, uvařit atd... protože tam jí malej spí a je v klidu. Mám doma tenhle hrnec - http://eta.cz/eta-tlakovy-hrnec-elektricky a od té doby nevím, co to je stát u plotny déle než minut, je boží skvělý, úžasný, miluji ho, vaří skoro sám, jen to tam naházíš a zapneš. Sám se vypne. Pokud nevíš, co si přát na narozeniny atd... doporučuju, usnadní ti to spoustu práce a ušetří čas. A malé bych posílala s tatínkem minimálně na procházky - tak budeš mít třeba hodinku, dvě pro sebe, ať už na vanu, knížku nebo kafe s kamarádkou nebo seriál. A úklid si zkus plánovat o víkendu s tím, že ty třeba uvaříš a uklidíš kuchyni a on mezitím bude hlídat. A pak se prohodíte, malé budeš mít ty a chlap třeba vytře nebo uklidí koupelnu. Samozřejmě ho chval za každou blbost, i za to, co ty považuješ za samozřejmost. A hlavně se nestresuj, máš zdravé miminko, tak si tohle užívej a jestli bude nebo nebude u vás domácnost jako z cukru není až tak důležité. 🙂

zarecna
21. črc 2016

Ahoj, takze u nas to bolo tak, ze som prve tri mesiace nerobila doslova NIC, len sa starala o babatko a oddychovala, vsetko robil manzel a az po troch mesiacoch som zacala hladat system ako, co spravit a priznam sa, ze maly ma skoro roka este nie je 100%. Lenze, ja mam muza, co nikdy necakal full servis ( boze, ako ja milujem moju svokru, za to, ze nikdy nerobila muzovi a synom sluzku) a ani ja na to nie som typ. Starame sa o deti, muzi maju ruky. Neznamena to, ze neuvarim, ale striedame sa, neznamena to, ze neupratujem, ale robime to spolu, take veci, ze kava a desiata...no dovi dopo...ako neprichadza do uvahy. Pokial nezijete v dome ze manzel robi plno manualne tazkych prac okolo, netreba mat ziadne, ale ziadne zlutovanie, lebo s tebou ho tiez nikto nema.

Oddychnuta zena, vyspata zena ( u nas moj muz napr. vstava cez vikend rano s malym a ja dospavam) je mila, prijemna a ma chut na sex. Ked uz toto nejaky muz nechape, tak je debil.

Blbost si urobila, ze si skakala okolo muza bez dietata a on si myslel,ze to bude pokracovat. Takze jedine, co mozes je sa s nim rozpravat, ze uz NIKDY nebudes stihat a musi ti pomoct, nespadni do pasce, totiz, pocase sa to utrasie a s jednym dietatom sa da stihat fakt vsetko, ale potom s dvoma tazsie, ked pride praca skoncila by si vo vleku, ze mas fulltime job plus domacnost a to je na maslu. Manzel sa proste musi zapojit aj keby cigani z neba padali, neexistuje, ze budes akceptovat, ze to je vychova...nie je, ty keby si nic nerobila, lebo to jiekto urobi za teba, tiez by si sa nehnrula do prace. Neuznavam ani argument, ze prote "chlap". ANo, treba im veci hovorit na rovinu a jasne, ale aj ako muz ma rozum a city a musi vidiet, ze si uplne K.O.

Normalne mu povedz a zacala by som tym, ze cez vikendy bude chodit kocikovat a aspon dve hodiny a vzdy v rovnakom case...a ty vtedy nerob NIC, alebo len to co ta bavi...nasledne videl jednu vec, co bude robit len on a chvaaaaaaaaaaaaaaaaaal...plus zrus kavu, obedy, teple vecere...ak ma obed teply v praci.

Argument, ze ine zeny stihaju, ja som sa raz opytala mamky, ktora mala tri deti do troch rokov, tradicneho muza a nemala ani pampersky, ani automaticku pracku, ani umyvacku, ako to zvladala a ako ju obdivujem a ona mi povedala, ze po veceroch od vyceprania plakala do uteraka v kupelni, aby ju nikto nepocul a ze doteraz ma vycitky, ze sa nam nevenovala, lebo stale nieco riesila v domacnosti ( ako ja u nej ten pocit nemam, si pamatam, ze bola super). Zeny stihaju aj horsie veci, otazka je ci chcu, alebo su stastne. Si partnerka, matka jeho dietata, nie si len - nieco do kuchyne a nieco do postele. Nedaj sa.

zarecna
21. črc 2016

este mi napadlo, ze neviem ako chodi do rpace, ale ked rano vstane normalne mu daj dieta a chod sa osprchovat, primaluj sa a prezlec...ked odstranis to, ze si do 11 v pyzame, tak uvidis, ze hned ti bude lepsie, ak koncis s kojenim ...ber to ako pozitivum UM pripravi aj tatik a ty moze ist ku kadernicke, alebo zacni tym, ze musi postrazit malu, ked pojdes na kontrolu po porode, to, ze niektory muzi nevedie, co s babatkom..no ano, ani ty nevies, porodom sa nam nenainstaluje program MATKA 1.0, tiez sa to ucis, tak mu daj priestor nech sa to uci tiez...
Argument, ze on pracuje...mileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....ty pracujes tiez, len pracujes doma a casto bez pauzy na obed a ani nemas kolegov, kde pri rozhovore pouzijes suvetie...cize, ked pride domov, akakolvek starostlivost musi ist na 50% ty a on...a volno prosim, ked dieta spi...a ver, ze pride doba, ked raz uz o 8smej vecer spat budu. Na uvod by mozno stacilo, keby manzel upustil zo svojich nerealnych ocakavani typu kava a tepla vecera.

nugetka20
27. črc 2016

@simibella Teda, to je dost síla, co píšeš. Tvůj přítel dítě chtěl? Mě dost připadá, že snad ani ne :(

Mám to dost podobně, to nestíhání (malému je něco přes 5 týdnů). Malej dost brečí, trápí nás prdíky. Prý maminky poznají, proč jejich miminko brečí a co potřebuje - já jsem asi nahluchlá, nebo negramotná, ale stále dělám vše stylem pokus - omyl. Stejně jako ty mám malého pořád na ruce, občas nespí ani v noci. Ale na rozdíl od tebe mám přítele, který malého chtěl, těšil se na něj celé těhotenství. Teď, když přijde z práce, tak si malého bere, koukají spolu teda na TV, nebo jedou ven v kočáře. Když já kojím, tak on uvaří. Nic teda není dokonalé (domácí práce od něj moc nečekám, občas mi pomůže zamést schody, nebo umeje nádobí), ale rád vaří, takže uvaří teplou večeři, aby mi zbylo jídlo i na druhý den atd. Když je nejhůř, vezme malého na 2 hodiny pryč z bytu, abych se vyspala (kojím po 2 hodinách i v noci). I tím mi hrozně moc pomůže, abych dokázala "odplivnout" a zase fungovat. Pak mu to kafe ráda uvařím a i donesu - kor když místo mě malého 2 hodiny drží na ruce a konejší uřvance 🙂

Popravdě - chlapa, jako máš ty, bych asi nezvládla. Na jeho otázku "co zas?" bych mu odpověděla, že nic, jen že má ruce a nohy, že u dělání dítěte byl stejně jako ty .... a že nádobí se samo ve dřezu taky neumeje. Lenochy nesnáším :( Ty se drž a nevzdávej. Holt, jaký si to vychováš, takové to bude (já se tím utěšuju denně) 🙂

vetyver
27. črc 2016

@zarecna jooo! Souhlas s každým slovem!!

Strana
z2