Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?

lenbenn
16. črc 2016

Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji

lajla
16. črc 2016

Jste 42 týden...dr asi vědí proč chtějí vyvolat... odmítnout můžete cokoliv,ale abyste potom nezaplakala..
Mám dvakrát vyvolávaný za sebou, vzdy byl důvod

karlajasmine
16. črc 2016

@lenbenn známá známé odmítla a ve 43 tt na ultrazvuku zjistila,že miminko zemřelo ☹ - zkalena plodovka..

lenbenn
autor
16. črc 2016

@karlajasmine Dekuju moc za odpověď. To jsem potřebovala.

lenbenn
autor
16. črc 2016

@karlajasmine porad jsem váhala, jestli ještě třeba dva dny nepockat. ...

pandabox
16. črc 2016

@lenbenn a co na to rika tvoje porodni asistentka??

lenbenn
autor
16. črc 2016

@pandabox Kdyz jsem byla v patek na kontrole a ptala se, jestli nemuzu pockat do 42+0, tak pry je uz pozde. Uz musim mit do te doby odrozeno. Ale ja jsem fit a mala taky. Jen se ji jeste nechce. Nejsem na porod pripravena a bojim se, ze napr. skoncim na CS....

prdecek
16. črc 2016

dr. ví proč, neodmítala bych v takovém týdnu, kamarádka odmítla v 41+2, že ještě počká do 42+0 a maličký dva dny na to zemřel, měla už zkaženou plodovou vodu a infekci, přišla o dělohu a málem zemřela i ona. Ale je to samozřejmě na vás. Hodně štěstí ať už se rozhodnete jakkoliv.

tulikiss
16. črc 2016

@lenbenn musim to napsat.... v posledni dobe pozoruju jak ten kdo nekoji mel by se stydet a brat to jako selhani, kdo nerodil prirozene neni snad ani skutecna matka..tohle demonizovani cisare je des. neni nejdulezitejsi zdrave miminko. spoluzacka mela silnou tehu cukrovku ale odmitla vyvolani pred terminem ze pocka do 42tt, bohuzel tyden po terminu byla na kontrole a vse bylo ok, a za dva dny uz bylo miminko mrtve 😖 nikdy si to neodpustila a dopadlo to cele moc tragicky 😢 😢

vim ze vetsina holek tady chce zazit prirozenej porod ale nekdy to proste nejde, nekdy proste miminko vi proc nejde ven, protoze je tam skryty problem. a vzdy kdyz sem mela neco rozhodovat tak jsem si rikala, hlavne zdrave miminko, moje nepohodli neni tolik dulezite jako to aby to dopadlo dobre.

prdecek
16. črc 2016

@tulikiss souhlasím! já měla vyvolané oba porody a stěžovat si nemůžu, kluci jsou zdraví a krásní. Dr. ví nejlépe, proč to tak je potřeba a pak se může stát cokoliv, když se odmítne. Mě třeba vyvolávali oba kluky proto, protože měli vysokou porodní hmotnost, oba byli přes 4 kg, tak to chtěli mít pod kontrolou. Prvního mi vyvolávali 39+3 a druhého 40+1 a ani jednou jsem si nedovolila říct, že ne. Strach jsem měla, ale hlavně o miminko. Porod tě bude bolet jak přirozený tak vyvolaný a když dojde na císaře, tak na něj dojde, hlavně, že to miminko přežije. Je to teda můj názor a autorka si stejně může udělat své rozhodnutí, ale pak nemůže nikoho jiného vinit, když by se něco stalo, jen sebe.

karlajasmine
16. črc 2016

Chápu vaše obavy ale riziko ze skončíte na CS je snad úplně stejný ať budete mít vyvolavany porod nebo ne .. Necekala bych..

eyas
16. črc 2016

Taky souhlasím. Pohodlí matky jde stranou a nejdůležitější je přeci zdraví dítěte. O tomhle bych s lékaři rozhodně nepolemizovala.

pandabox
16. črc 2016

@lenbenn a piješ bylinky na vyvolání porodu?

lenbenn
autor
16. črc 2016

Dekuju všem za názory a zkušenosti. Tady přeci nejde o me pohodlí či nepohodlí. Jen sbírám rady, informace atd....jsem ráda, že jste napsaly. Tak mi v pondělí drzte palce, ať vyvoláni dopadne dobře ☺

gepe
16. črc 2016

@pandabox myslim, ze na babske rady uz moc casu neni. 🙂 Zbytecne hazarduje uz nyni. Avsak jeji vec, jeji zdravi a dite, jeji odpovednost.
@lenbenn ja byla prenasena a byl to pruser, nebyt rvouciho primare na bezne ko ze ma mamu a me nekdo na zodpovednost, nebyly bychom tady ani jedna. Mama si z porodu skoro nic nepamatuje a nebyla dopovana. Ja mela planovanou sekci a diky bohu za to, nasledne jsem se po delsi dobe dozvedela, ze bych diky svemu ultra uzkemu deloznimu hrdlu nikdy neporodila standardni cestou. A duvod sekce byl jiny nez hrdlo. Sekce neni prochazka ruzovym sadem, avsak co si zena diky ni "neuzije" pred porodem, "uzije" si po porodu. Hojeni i rekonvalescenci jsem mela na 1*, i kdyz jsem se jim postavila na nohy az obden. Kojila jsem ihned plne a to od prvniho prilozeni, vcetne pobytu na JIPu.
Souhlas s @prdecek , @tulikiss i @karlajasmine

@lenbenn inu v pondeli hodne stesti, hlavne at je vse i vy ok 🙂

lenbenn
autor
16. črc 2016

@pandabox Ano. Zkouším vse....

drakenn
16. črc 2016

Zkusila jste ricinovy olej?

lenbenn
autor
16. črc 2016

@drakenn Ten jediny ne.

drakenn
16. črc 2016

Pokud jste pripravena, mohl by porod sam rozjet.

lenbenn
autor
16. črc 2016

@drakenn Včera mi právě řekli, že ne. Proto mi nedělali ani Hamiltona

kukujda
16. črc 2016

Moje zkušenost je takováto - přesto že jsem moc chtěla co nejméně medikovaný porod, v termínu doktor navrhl vyvolání, podle odhadu měl malý už něco přes 4 kila, já prvorodička. Souhlasili jsme, na vyvolání jsem šla, zoušeli to celé dva dny a nic se nedělo. Druhý den večer mi chtěli dělat císaře, to jsem odmítla, že si to nechám projít hlavou a když tak až ráno (důvod pro vyvolání byl pouze velký váhový odhad, tak proto jsem chtěla čas). Odpoledne v ten den mi porodní as. poradila ricinový koktejl tak jsem taky chtěla počkat, co z toho bude.
O půlnoci jsem se sama rozrodila, v šest ráno byl malý na světě. měl 4,6kg 😀
Pokud bych takhle hodně přenášela, na vyvolání bych stopro šla, byla jsem rozhodnutá pro císaře ráno - mohl být důvod proč to nešlo, třeba šňůra nebo tak něco. Nkonec to dopadlo přirozeně. Takže moje rada: ricinový koktejl a když to nezabere, v klidu jít na vyvolání do dobré nemocnice. Ale je to na tobě, bohužel nebo buhudík 🙂 Držím palce!!

drakenn
16. črc 2016

Ja bych to zkusila. Kolik mamin nebylo pri kontrole vubec pripravenych a presto po ricinaku porodily

evcann
16. črc 2016

@lenbenn na jednu stranu nechapu na co čekáte, miminko je plne donošené a riskovat, že bude mit komplikace se zkazenou vodou apod. to bych se teda hodne bala. Doktoři vedí proc vyvolat. A ze miminko je v poradku preci nevíte. Jen podle utz a tak, ale co se deje detailne uvnitr nezjisti ani doktori prece. Ja mela vyvolavany, byl k tomu důvod a porod byl super. Preji hodne stesti.

lenbenn
autor
16. črc 2016

@evcann Ale vždyť ja ještě nečekám. Vyvolání me teprve ceka ☺

lenbenn
autor
16. črc 2016

Kde Prosím koupím ten ricinovy olej? Lékárna nebo spíše v nejake výživě?

pandabox
16. črc 2016

@lenbenn třeba do pondělí porodis🙂) držím palce..

drakenn
16. črc 2016

I v lekarne. Tam ho odlivaji. Ale kdyby se vas ptali, k cemu ho mate, tak na vlasy..

lenbenn
autor
16. črc 2016

@drakenn Aha dobře, děkuji ☺

urtica
16. črc 2016

@tulikiss Souhlasím...jako skoro ve všem - i tady je pravda někde uprostřed.
Touze po přirozeném porodu rozumím a myslím, že v případě některých věcí kolem porodní péče by byla možnost podpořit PP bez jakýchkoliv rizik pro matku i dítě (třeba bonding po porodu - pokud je dítě zdravé, přestřihnutí pupečníku až po dotepání, ve většině případů i výběr porodní polohy apod.)
Na druhou stranu je tu spousta věcí, kde je to opravdu otázka "buď anebo" a tam bych neváhala - toto je asi jedna z nich.

Po porodu, kdy jsem zjistila, že největší průšvih není bolest, ale únava, jsem změnila názor i na anestezii u porodu...lepší epidural než klešťový porod z důvodu vyčerpaných sil.

whiteswan
16. črc 2016

V 40+4 jsem odmítla vyvolání s tím, že pokud do 41+1 neporodím, nastoupím na vyvolání. Nakonec jsem musela nastoupit a stejně i po tabletách jsem nezačala rodit a byl CS. V 41+ ? už bych vyvolávání neodmítala. Dodnes nevím, proč to nešlo, syn měl apgar 10-10-10 a vše bylo v pořádku.

whiteswan
16. črc 2016

@urtica Souhlasím, únava je mnohem horší než bolest. Mám osobní zkušenost. Někdy je lepší i CS než to zkoušet ještě s epi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru