icon

Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?

lenbenn
16. črc 2016

Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji

zarecna
16. črc 2016

Rodila som 41+4, vyvolavany porod, maly sa odmietal narodit a akekolvek urcene terminy uz boli pasé, dnes sa porod vyvolava tabletkou do krcku maternice, porodila som za 4 hodiny, bez nastrihu a poraneni a tu ti prisaham, ze oblickova kolika je bolest, ze si chces vyrvat oblicku z tela..porod je balada oproti tomu BALADA, jedine, co je na vyvolanom porode trochu narocnejsie je, ze hned mas plne bolesti a hned casto, ale opakujem na oblickovu koliku sa to nechyta teda ani z dialky. Popravde vsetci vravia, ze prirodzeny porod boli vraj ovela menej ako vyvovalavany, no neviem, ale to sa bojim, ze si prirodzene asi nevsimnem, ked zacnem rodit. Ja nechapem, preco by si mala skoncit na cisaraku, mne bolo uplne uprdele ako porodim, ja som len chcela v naruci zdraveho syna o to totiz ide. Osobne som napr, typ, ze uznavam epidural, pampersky, sunar...prosto ala 21. storocie, matku predsa nedefinuje AKO porodi, ale ZE porodi.

Na vyvolanie som skusala vsetky babske rady, umyvala som kupelky na kolenach, byvam na 4 bez vytahu, sex, tonic...proste vsetko. Cize ver lekarom, ver modernej medicine a bud vdacna, ze zijes v storoci, kedy je detska umrtnost a umrtnost matiek pri porode na historickom minime.

kvakuska
16. črc 2016

@mialagia jasně, a ještě se mi po té decce riciňáku zmastily vlasy, slezly mi nehty a ještě po roce kojení jsem ho měla v mlíku 😀 😀 😀

gepe
16. črc 2016

@kvakuska muzes byt rada, jelikoz ricinovy olej neni nic prirozeneho natoz pro tehotnou zenu. Nechapu, jak nekdo muze tvrdit, ze je to prirozena cesta k porodu. Mj muze obalit streva a ty nebudou fungovat, aj strasti, ci mnohem vetsi problemy. Rozhodne bych to nezlehcovala, jak cinis...

Apropo to stejne tema resi zakladatelka v druhe ji zalozene diskus i

kvakuska
16. črc 2016

@cosimamvybrat no a právě proto těhotné posílají koupit riciňák svoje chlapy ... i když teda já jsem si ho šla koupit sama, a v lékárně věděli na co ho chci, ale vědí že jsem zdravotník a neměli s tím problém ... po několika měsících se mě potom lékárnice ptala, z čeho že je složený ten koktejl, protože její neteř přenášela 😉

magdalenax
16. črc 2016

@kvakuska a z čeho tedy je?

cosimamvybrat
16. črc 2016

@kvakuska Vždy se u požadavku na riciňák ptám, na co chtějí. Jestli si ten chlap něco vymyslí, to je už potom jejich věc, já mám svědomí čisté.

magdalenax
16. črc 2016

@cosimamvybrat Smím se Tě zeptat? - Jsi magistra? Vlastně ani magistra být nemusíš, ale tatí mi tvrdil, že se prý opět neprodává černá mast...

kvakuska
16. črc 2016

@gepe znám spoustu žen, které po riciňáku porodily, neznám jedinou která by po něm měla problémy 😠 ... můj porodník se smál, když jsem mu řekla čím jsem malou postrkávala ven, říkal že nezřídka se s tím setkávají a nezmínil, že by někdy některá rodička měla problémy, které by se daly přičítat ricinovému oleji ... naopak, ocenil že ženy po riciňáku většinou přicházejí k porodu dobře vyprázdněné a v dobré náladě, že je podezřívá, že si do koktejlu dávají víc alkoholu než je v receptu 🙂
Každý ať si věří čemu chce, více o ricinovém koktejlu je tady: https://www.modrykonik.cz/forum/3-trimestr/napoj-k-vyvolani-porodu-podle-ingeborg-stadelmannove-vyzkousely-jste/

gepe
16. črc 2016

@kvakuska to forum znam 🙂 ja mam doma chemika/farmaceuta mj., tak mam rozdilny nazor a i sama si stojim za tim, ze byt ricinovy olej rizly tvrdym cistym lihem (slivka, vodka aj.) a s dzusem, neni nic prirozeneho.

magdalenax
16. črc 2016

@gepe Víš, trošku mně to připomíná jeden příběh, který mi vyprávěla zdravotní sestra z nemocnice. Pani nemohla spát. Dali jí tedy prášek na spaní. Ráno se jí ptaly, jak se jí spalo. Její odpověď - no bezvadně, usnula jsem po chvilce. Ovšem paní žádný prášek na spaní nezapila, místo něj polkla knoflíček od noční košile, prášek zůstal na stolku. Asi tak..., takže výsledek je takový, že psychika je prostě psychika a dělá své,.....

paja1984
16. črc 2016

Me maleho vyvolali 38+0 (mela jsem opakovane zlucnikove koliky). Tak uz jsem se sama o nej bala a tajne si vyvolani i zacla prat. Ja se teda porodu nebala,tak jsem to neresila. Ve ctvrtek prvni zavedeni cipku,za 6h pilule,v patek dopo dalsi pilule a rozjeli se to. Zadna slast to nebyka,ale ktery porod je. Manzelovi jsem rikala ze druhe uz nechci. Porodila jsem,Jirika dostala do naruce a uz jsme resili,ze tacneme pracovat na druhem ;) Priroda to ma perfektne zarizene.
Drzte se,dopadne to dobre at uz prdola pujde sam nebo s pomoci doktoru ;)

gepe
16. črc 2016

@magdalenax ono to sedi na vicero veci 😅 no v kazdem pripade si dobre procisti streva, o zaludku nemluve... Kazdeho vec a zodpovednost.
Jinak nevim jak cista cerna mast, ale Ichtoxyl (cerna mast s ichtyolem), je volne prodejny, cena do 60kc max. Me zabral stejne jako cista cerna 🙂

mialagia
16. črc 2016

@kvakuska mno třeba jo bůh ví😀nee vážně já to vidím spíš tak, že není jednak jasný, že vodu prdnul riciňák a navíc sama jsi psala, že nejdříve byla voda čistá..takže klasicky se tam časem bohužel dostala infekce, což je běžný když má volný průchod dovnitř..

kalipso
16. črc 2016

@lenbenn můj první porod byl přirozený, druhý porod jsem měla že zdravotních důvodů vyvolávaný na termín porodu a kromě větší intenzity kontrakcí v tom rozdíl nevidím. Jo vlastně... první porod trval 12 hodin (zcela bez meditace) a druhý jen necelé 4 hodiny (stačila jedna tableta do čípku a jinak žádné další zásahy) 😀 . Pohrávala jsem si s myšlenkou vyvolání odmítnout, ale nakonec jsem nechtěla riskovat synovo zdraví. Nestojí to za to!

magdalenax
16. črc 2016

@kalipso Plně s Tebou souhlasím, nestojí to za to. Nejlepší jsou ty domácí porody, které jsou snad pomalu v módě, ale když se pak něco přihodí, mají doktoři vlčí hlavu

brunetka11
16. črc 2016

Rodila jsem 40+9, jinak bych oficiálně šla následující den na vyvolávačku. Žádná zkažená voda se nekonala, porod měl naprosto hladký průběh, za cca 3 hod bylo hotovo.
I když jsem neměla extra kontrakce (poslíčky byly poslední měsíc večer co večer), věděla jsem tu noc, že chci do nemocnice - přibrala jsem poslední týden 2 kila, v tu noc se probrala naše starší ne a ne zabrat, a já prostě věděla, že se jde na věc.
V nemocnici se to vyklidnilo, dohodly jsme se v klidu s paní doktorkou, že pro čisté svědomí zkusí půlku tabletky.
Muž už byl unavený, měl hlad, chtěl v poledne jet k mamce na oběd. Což mne vydráždilo a před polednem se mi rozjely kontrakce a malá se těsně po půl třetí narodila.
Nenech se zbytečně stresovat, věř sobě o malé. Zkus ten ricínový olej, hýbej se.
Se starší jsem si byla den před termínem zaplavat. A také vše v pohodě, 10. byl termín, o den později jsem rodila.
Věř si a těš se, že už za chvilku bude na světě 🙂
Držím pěsti...

karlajasmine
17. črc 2016

Ja si myslim ze ricinovy olej nedela vubec nic, je to cele jen a jen o psychice. Podobne, jako to, ze mnoho zen zacne rodit den pred vyvolavanym porodem... vi, ze je to stejne ceka, tak se to proste spusti. Ja osobne bych to nevypila. A na porodu je opravdu nejhorsi ta unava.. ja jsem rodila 33 hodin a jsem rozhodnuta, ze pokud budu mit takhle dlouhy porod i priste, vezmu si do nemocnice spunty do usi a cele to prospim at jsou bolesti jakykoliv.. bolest je to ukrutna, ale ta unava je mnohem horsi.

drakenn
17. črc 2016

Ricinovy olej je prirodni zalezitost. Urcite neni jedovaty, to je mytus. Pusobi jako projimadlo, cimz se podrazdi deloha - to prave spousti porod. K nejakym skodam a obaleni strev urcite nedochazi. Je zde dalekosahla diskuze, vedena roky na toto tema. Moje teta dostala ricinak pred porodem v 50. letech a doporucuji jej i porodni asistentky. Ty maji prece jen uzzi vztah k telu zeny nez lekari. Me osobne se po ricinu porod krasne rozjel. Drzim zakladatelce palce, at si da mimi rict a hodne zdravicka

kukujda
17. črc 2016

@lenbenn Nemají ho ve všech lékárnách. Já třeba bayla v Krnově a tam ho mají a ví na co to je, vedle ve večerce se suž smáli, když jsme přišli pro 100% džus a vodku, chodí jich tam více 🙂

kukujda
17. črc 2016

@kacca11 Mi to doporučila porodní asistentka, samotnou by mě to taky nenapadlo... Lepší než císař.

kacca11
17. črc 2016

@kukujda kazdeho zodpovednost a kazdeho zdravi...

mialagia
17. črc 2016

Já to vidím prostě tak, že to je jen silné projímadlo, které může působit/nepůsobit asi na úrovni klystýru..nevěřím tomu a ve spojení s tím alkoholem pěkný hnus a já bych to v těhu nepozřela, nemohla jsem alkohol ani cítit..Navíc když si to dáváte takhle i opakovaně, jak tu dost lidí psalo, tak tedy chudák miminko..

denousek
17. črc 2016

čtu jen posledni 3příspevky a vidim že je řeč o ricinu .)

já druheho syna porodila s timhle koktejlem a můžu rict že priste zase...ve 22h jsem vypila,nejdriv se doma vypraznite takze jste pripravene k porodu a pak kontrakce v 1hzacli kontrakce ve 3 jsem jela do porodnice v 4.09 byl maly na svete silena rychlovka 🙂 no problem

astyna
17. črc 2016

přítel se zděsil, že to někdo pije - je to neurotoxický prudký jed.

http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file...

jess
17. črc 2016

@drakenn Puvodně jedovaty je, než se zpracuje

odula
17. črc 2016

@astyna něco jiného je ricin, chemicky izolovaný, něco jiného je ricinový olej: The United States Food and Drug Administration (FDA) has categorized castor oil as "generally recognized as safe and effective" (GRASE) for over-the-counter use as a laxative with its major site of action the small intestine where it is digested into ricinoleic acid. - FDA kategorizovalo ricinový olej jako bezbečný a efektivní pro jeho projímavé účinky, kdy působí především v tenkém střevě.
pak tam píšou, že se používá v porodnictví, ale pozitivní efekt na vyvolání porodu nebyl prokázán.
dal se používá i v potravinářství atd.

odula
17. črc 2016

@jess právě že ten původní olej není neurotoxický - zpracovaný, chemicky izolovaný čistý ricin je, a když někdo dělá dlouho se skočcem tak to může být taky problém (roky na plantážích atp.)

astyna
17. črc 2016

@odula

koukám, že někdo studoval wiki jako já před chvílí 😀

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ricinový_olej

Tam je ovšem problém, že ricinový olej se lisuje se semen skočce, který obsahuje ricin (a to je ten je). Já anglicky neumím, takže si to nepřeložím. Nicméně mám doma chemika, takže jsem na něj houkla, co to je ricinový olej a on, že si tím mazal taneční boty.

Prý tělo funguje tak, že se přiotráví a tělo v rámci zachování zdraví toho tvorečka ho vypudí.

astyna
17. črc 2016

Ale našla jsem hodně ozev na to, jak holky rychle porodily, takže se to asi hojně využívá. Nicméně ty, kterým to nefunovalo, se už neozvou že...

astyna
17. črc 2016

Ale ještě jsem našla tohle:

Ricinový olej se ze semen skočce se vyrábí lisováním, prochází přefiltrováním a tepelnou úpravou, aby se odstranily veškeré jedovaté látky. Ricinový olej tak jedovatý ricin neobsahuje (přesto se kvůli jeho silně projímavým účinkům nedoporučuje pro vnitřní užití).

Takže mám v hlavě už guláš 😀

Strana