Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?
Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji
@lusesita25 Vazne se tesis? Ja si nemuzu pomoc...moc nad tim premyslim a stresuju se...ale holt jsem takova no 😀 asi mam nejvetsi strach z toho nahleho nastupu silnych kontrakci...
@lenbenn Ale ty nastoupi i bez vyvolavani... ja mela najednou z niceho nic silenou kontrakci.. myslim ze to vyvolavani je zbytecnej strasak, kontrakce jsou kontrakce -> stahovani svalu v deloze.. to uz je uplne jedno, jestli je vyvola tvoje telo samo nebo nejaka pilulka..
@karlajasmine tak pise se, ze u prirozeneho porodu, kontrakce postupne sili....za to u vyvolavaneho je to najednou a hodne silne.....
@lenbenn jo ja se tesim, ale taky se bojim toho sameho co ty. Ale zas vim ze si budu jista ze rodim 😀 a ze ze me bude konecne mama a nemusim se strachovat jak se asi prcek ma kdyz se chvili nevrti.
@lusesita25 posli nam fotku maleho pak🙂)
@karlajasmine tyhle "znama zname od zname zacila" reci, to je fakt k nicemu---pardon..
@lenbenn To je stejne obecne tvrzeni jako tvrzeni ze ''dospely clovek potrebuje spat 7h za noc''... kazdej jsme jinej 🙂 Kamaradce taky zacaly kontrakce u prirozenyho porodu z niceho nic tak silne ze ani nedosla do sprchy a musel ji tam pomoct manzel.. a hned je mela po 4 minutach az do konce. Zato nekomu vyvolavaji porod dlouho a postupne.. Proste to zitra prijmy takovy, jaky to bude.
@pandabox Tak ''Znama od kolegyne z prace''... a vim I presne jak se ta zena jmenuje a zcela stoprocentne, ze je to pravda.
@karlajasmine Vzdyt ja vim....musim se hodit do klidu....jsem proste plasan....dam si vecer relac, koupel a psychicky se na to pripravim... 😉
@lenbenn fakt klud chodte s muzom na obed, uzite si posledny vecer vo dvojici, lebo najblizsie budete sami o dlhooooooooooooooooooooooooooooooooooooo...ja, ked som isla na vyvolanie, tak, ked sme zamykali byt som sa normalne dojala nad tym, ze je to naposledy, co sme dvaja....ze ked sa vratim uz budeme traja. Vyvolavany porod neni ziadna hroza, fakt ja normalne uvazujem, ze druhy si dam vyvolat tiez a dokonca ich uz nenecham na prenasat skoro 12 dni... si hovor vyhody...si v nemocnici, vsetko je pod kontrolov, ziadne otazky uz mam ist, este mam byt doma...
Fakt, ti zelam porod ako som mala ja, zo srdca a opakuj si, ze este stale je tu epidural. 😝 😝 😝
@gnozka vsak jo. To je v rámci celý diskuse. Ty jsi chtěla vidět to laxativum, tak jsem to postla ze je skutečně známý a užívá se (a u nás tedy - z pochopitelných důvodů uz se neužívá ) jako projimadlo. Myslím ze je nesmysl ho jako projimadlo uvádět a běžně uzivat, pže jaksi není nejsetrnejsi, na druhou stranu jednorazovka pred porodem podle myho s velkou pravděpodobností neublíži.
Ja si celou dobu rikala,ze stejne mimco ven musi,ze uz to nezmenim ;) Zvladaji to zenske od praveku,tak my taky ;) A kamaradka mi radila at si predstavim nejakou zenskou,kterou fakt nemam rada a reknu si "Kdyz to zvladla ona tak ja to dam levou zadni" ;) (ja jsem si teda nechtela timhle kazit tak uzasnou chvili,ale te kamaradce to pry pomohli ;) )
Jestli vyvolany nebo prirozeny je fuk. Az bude mimci v naruci uz o porodu nevite ;)
@lenbenn já tedy radim hlavně se pořádně vyspat, páč pak už nemusí být moc příležitost..i když já jsem se vlastně i v porodnici vyspala parádně, celý 3dny, kdy se snažili vyvolávat jsem jen spala, jedla a chodila na monitory, takže relax, ale to asi není moc běžný, že by to takhle na někoho vůbec nepůsobilo..tak hodně štěstí😉
Tabletky zavedeny 😣
Držte se !!! Určite vse dobre dopadne a zvládnete to ! Teste se na miminko 🙂
@lenbenn asi to bez kriku proste nezvlada. Bud v klidu a tes se na miminko. Treba si budes muset taky pri tom zarvat 😉
@lusesita25 ja vím. Moc se soustředím na porod 😕
@lenbenn vyvolavany ma sice bolesti rychleji hned za seboi ty silne, ale nic co se neda prezit 🙂 a taky to zacina takovou tou menstruacni bolesti, jen to prejde do silnych rychle, ale da se rozdychavat. taky zalezi na prahu bolesti, treba zrovna ty, to budes zvladat bez mrknuti oka 🙂
@lenbenn To nemusí nic znamenat, může se to rozjet oproti očekávání i dřív, jako u mě, taky se nečekalo, že začnu rodit hned po první 1/4 tablety ;) Každé tělo reaguje jinak.
A křičící rodičky zkuste ignorovat, některé to jinak asi zvládnout neumí, i když mě teda přišlo, že křičet je to nejhorší, co můžu dělat - při křičení se kontrakce prodýchává fakt blbě.
Dekuju Vám za podporu. Je to fajn a trochu me to uklidnilo. Kéž by to bylo rychlejší, než říkaly.
@cosimamvybrat To je velmi individuální...mně třeba křik ve 2. době porodní vyloženě pomohl se do toho řádně opřít...takže @lebenn pokud budete mít chuť, klidně si zakřičte - ale nenechte se tím děsit,někomu to pomáhá...

@lenbenn taky nevim, ja si myslim ze jakykoli olej v tomdle mnozstvi te prozene 😀 ale zavidim ti ze se u tebe bude neco dit, me doktor prorokoval ze mam rodit v co nejblizsi dobe, dokonce uz ted o vikendu a porad prd :-/ takze uz se tesim az se domluvime na nastupu do porodnice na vyvolavani