icon

Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?

lenbenn
16. črc 2016

Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji

cosimamvybrat
18. črc 2016

@urtica Při tlačení to úplně zticha nepůjde, ale zakladatelka psala o příjmu - vyvodila jsem si z toho, že tam půjde o první dobu porodní a tam si stojím za tím, že mně osobně křik přišel vyloženě kontraproduktivní. Ale samozřejmě ať si každá rodí, jak je jí příjemné, že má nějaká neznámá identita na netu pózu na uřvané rodičky, ji může být u zádele 🙂

urtica
18. črc 2016

@cosimamvybrat Jj, tak v 1. době porodní si lze při výdechu tak jakoby houkat, taky mi trochu pomáhalo...záleží na každém.

zarecna
18. črc 2016

nekricala som...vobec a potom som si dala epidural a to uz vobec nebol dovod kricat...muz ma vsak traumu vedla z mamiciek, ktore teda kricali riadne...ja som sa vzdy sustredila na hlboke dychanie, kontrakcie sa naozaj narozdiel od oblickovej koliky daju predychat....

Hlavne teda dychaj, kamoska nadavala muzovi, jej to pomohlo fest...svagrina mala so sebou na sale horku cokoladu a vzdy po kontrakcii si dala maly kusok za odmenu, ze to rpezila...kym porodila spasala dve tablicky. 🙂

cosimamvybrat
18. črc 2016

@urtica Houkání není křik přes celé oddělení ;) Ale už to tady zakladatelce slušně zaplevelujeme

lenbenn
autor
18. črc 2016

V pohodě. Me to spíš fakt jako prvorodicku vystrasilo. Ze az tak.....asi me chápete. ....

urtica
18. črc 2016

@cosimamvybrat Jj, vím...téma "křik u porodu" je pro něco jako červený hadr na býka... @lenbenn Chápu, že to může působit děsivě...

urtica
18. črc 2016

@lenbenn Jo, a k té rychlosti porodu...doktoři nevědí..oni jen odhadují, často velmi nepřesně.
Já měla také velmi dlouho CS 3...a pak jsem měla najednou během 20 minut hlavičku mezi nohama 🙂. Držte se 🙂

odula
18. črc 2016

@urtica a co teprve když je někdo sprostej jak dlaždič... 😀 povím vam že jsem byla docela ráda ze rodim v zahr., jinak bych musela chodit kanalama. 😀 pche, nějaký řvaní 😝

lusesita25
18. črc 2016

@odula No sem zvedava na sebe, chvilema jsem sprosta i bez porodu 😀

pandabox
18. črc 2016

@odula a kde budes rodit?? jestli se smim zeptat ??

lenbenn
autor
18. črc 2016

Permanentní bolesti a do středy odstávka teple vody. 😭 nadávám už ted.

odula
18. črc 2016

@pandabox švédsko 🙂

hz
18. črc 2016

@lenbenn teda, jestli netece teplaoda, tak to na nic, vetsinou tepla sprcha efektivne pomaha prekonat kontrakce.. tak snad Ti alespon pomaha PA. Snad to nebude uz dlouho trvata a budes mit dceru u sebe... drzim pesti a myslim na Tebe, aby vse dopadlo jak ma.... 😉
Jinak me se na dnesek zdalo o porodu, taky mi ho meli vyvolavat, ale utekla jsem jim 😀 ikdyz me to ceka az za pul roku...
drzim pesti..

odula
18. črc 2016

@lenbenn to je tedy na.... ☹ hele ale zajímavě - ja jsem vodu na sobě nesnesla... Myslim na te, bojuj!! 🙂

magdalenax
18. črc 2016

Děvčata, mohla bych se vás na něco zeptat? Nesouvisí to s tématem, ale s porodem. Nebude vám vadit, že je to tak trochu mimo téma?

hz
18. črc 2016

@magdalenax klidne se ptej... ale nebylo by spise lepsi se zeptat PA ci lekare? tu moc odborniku na porodnictvi nenajdes...

magdalenax
18. črc 2016

@hz Kyž jsem byla mladá, pracovala jsem v ženském kolektivu a bylo tam jednou kolegyní při nějaké společné debatě řečeno, že plodová voda nejde vyprat, prý ničím, tak když očekávala, že by k tomu mohlo dojít, seděla na starých ručnících. Je to tak? Opravdu nejde vyprat?
Zkušenost nemám, mne vodu píchl doktor v porodnici, ale zajímalo by mne, zda to tak opravdu je a je mi jasné, že když nějaké rodičce praskne voda, tak má v tu chvíli zcela jiné starosti, než jít předepírat. Podotýkám ještě, že to bylo někdy v roce 1990

olga_
18. črc 2016

@magdalenax Ahoj, já to tady sleduju po očku 🙂. Můžu potvrdit, že vyprat nejde. Teda nám se to aspoň nepodařilo. Praskla mi ráno v šest, když jsem se zvedla, že půjdu na WC. Na prostěradle zůstal velký, ale velký flek nevypratelný flek, takže letělo do popelnice. Nutno ale dodat, že jsem se to pokoušela prát až po návratu z porodnice. Novopečeného tatínka to jaksi netrklo 😀.

hz
18. črc 2016

@magdalenax to je vtipna otazka 😀 me praskla voda asi 10minut pote, co jsem sla spat. Byl to jak potok, mela jsem preventivne intimku, bo mi odchazela behem dne hlen.zatka a intimka byla total durch, voda byla vsude na posteli i na pyzamu. normalne bez problemu to slo vyprat, nemam pozustatky na nicem 😀 sranda 😀
jeste dodam, ze to slo hned do pracky...nenechala jsem to zaschnout..

olga_
18. črc 2016

@hz Tak to bude manželem, ne vodou 😀.

hz
18. črc 2016

@olga_ 😀 taky si myslim-po tvem prispevku jsem to tam dopsala...jo, je to individualni 😀

urtica
18. črc 2016

@odula Přesně...taky jsem vodu nesnesla...nechápu, že to někomu mírní bolest - mě to ve sprše teprv bolelo...vadil mi i ten velkej poskakovací míč...furt mě cpali na jedno nebo na druhé... 😠
Tak snad se @lenbenn brzy ozve už s +1

mialagia
18. črc 2016

@lenbenn tak jsem taky napnutá😃jinak ti rozumím.. Když jsem byla na vyvolání a slyšela kolem rodící projevy, tak se mi dělalo až špatně z toho..a nějak jsem si ani neuměla představit, že budu v takovém stavu ouu a co teprve chudáci budoucí taťkové, musí to být pro ně fakt náročné.. Ale tak když žena je v tom porodním transu už,tak nic neřeší že😆

lenbenn
autor
19. črc 2016

Holky ještě nic. Dneska další davka, ktera už by mela zabrat. Ale fakt se netesim. Včerejší bolesti mi uplne stačily. ...a dnes naostro 😮😕

myjusiatko
19. črc 2016

@lenbenn ty jo, mala sa drzi ako kliste. Myslim na vas a drzim palceky. 🙂

pandabox
19. črc 2016

@lenbenn drz se🙂

hz
19. črc 2016

@lenbenn ty jo, to te teda pekne pokouseji. me to stacilo osm hodin a pak uz bylo mimi venku, nedokazi si predstavit jeste dalsi den. rekla bych, ze to dost vycerpava... hlavne aby vse dobre dopadlo... myslim na tebe 😉

lusesita25
19. črc 2016

@lenbenn to zvladnes. Me to ceka nejspis v patek, podle toho jak se domluvime ve ctvrtek v poradne.

urtica
19. črc 2016

@lenbenn Držím palce...znám to...taky jsem rodila dva dny 😖. Drž se!

paja1984
19. črc 2016

Ja lezela 14dni pred porodem skrze krvaceni na porodnim sale-na noc na monktorovani. 3 porody "online" ;) A jeden me vylekal. Rikala jsem si,ze pak nesmim kricet abych takhle nevydesila nejakou mamcu co bude treba taky jen pro sychr na monitoru. Nepovedlo se. Jenze jsem nemela kontrakce ale bolelo to "roztahovani" spodku nebo jak to rict. Me bohuzel ten krik,spis semta,ni vykrik 😀 pomahal-protoze vlastne to bolelo vkuse. Ani tepla voda nepomahala. Ta pomaha pry jen na kontrakce. Kontrakce mi prisly az po nejake injekci a po prasknuti plodovky. Ty uz se daly prodychat a tech par vterin mezi nimi nabrat dech,ale to uz pak byl fofr. Za to u "vyprdnuti" jsem nevydala ani hlasku,maly byl venku na jedno nadechnuti ;) Ale jak jsem psala vyse-dali mi Jirika a vse bylo zapomenuto ;) Dikybohu za superuzasnou porodni asistentku-jeji mily pristup a usmev si ted vybavuji vic nez samotny porod ;)
Kazda zenska to ma jinak,ale VSWCHNY JSME DOKONALE ,protoze to proste zvladame,i kdyz kazda po svem ;) A i pres to ze to jednou zazijeme tak do toho kldine jdeme podruhe (nekdy vickrat),protoze ta radost potom za to stoji ;))))

lenbenn
autor
19. črc 2016

Všem dekuji a dnes ve 13:11 se narodila Leontynku. No, dala zabrat pěkně. Co si budeme povidat 😆

Strana