Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?
Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji
@cosimamvybrat Musím říct, že v ty první době jsem hucela a křičel při každé kontrakci. Fakt to bylo peklo, že jsem chtěl a umřít . Myslela jsem, že to nezvládnu.
No to je tedy něco, sotva se člověk na chvíli odmlčí, tak je tu další princezna! Gratuluji Ti moc a přeji jen to nej, nej, nej!!!!
A hlavně stálé zdravíčko!
@lenbenn gratulujem. 🙂
Děkuji všem za krasne gratulace!!!
@hz Dekuju. Daly mi první den tablety, dvě davky, cele odpoledne kontrakce, ale ještě dobry. Večer injekce na bolest, tak jsem se trochu prospala. Ráno další tablety, ty začaly zabírat kolem pul devate. To teda jsem chtěla umřít 😄 a pak jsEm mela problém spravne tlačit. Doma jsem cvičila a ok, ale v reálu jsem pak byla zoufala. Pořád do hlavy, az jsEm chvílí nevěděla , kde jsem. Tak jsem zkoušela tlačit podřepu a už to šlo. ....no byla jsem ze sebe zoufala. 😄
jeeeeeeeeeeeeej gratulujem, vidis a je to ...uzivaj a vedz, ze za rok o takom case budes tvrdit to co ja, ze na materstve je porod ta jednoduchsia cast. 🙂 🙂
@lenbenn to je normalni, je to velmi intenzivni a cerstvy zazitek... taky jsem jeste 10m po porodu odmitala pocit druhe dite. pak zacal chodit a byt samostatnejsi, no a za pul roku pokud vse dobre dopadne budu po stejnem zazitku jako ted ty... prevazi to pekny nad tou neprijemnou situaci...
@urtica mas pravdu. kdyz syn jeste v 15m nechodil, mela jsem pokazdy hruzu z toho, kdyz se menses zpozdila a ja se bala, ze jsem v tom... pak se vsechno srovnalo, je samostanejsi a ja zacla premyslet jinak. kazdopadne kdyz jsem zjistila, ze jsem podruhe tehu, prvni co me napadlo byla hruza z porodu..ale co, zacala jsem to brat pozitivne a vzdelavat se v oblasti porodnictvi, coz bych nikdy nerekla, ze budu delat...chci si porod pohlidat a mit na nej dobre vzpominky, bo doufam, ze to bude sice druhy, ale posledni porod v mem zivote... je to individualni jako kazda zena...
@jess Ano, tak jsem to myslela - že u většiny ten strach přejde, že ty ženy, u kterých převáží strach, jsou v menšině. Ostatně, většina maminek tu píše že hned po porodu na bolest zapomněla.
Ano, na bolest se časem opravdu zapomene - na co jsem ale nezapomněla, to byly mé pocity během porodu - zejména pocit naprosté bezmoci a pocit toho, že je mi úplně jedno, co se s mým dítětem stane.
@hz To je moc dobře. Každopádně, věci, které zkomplikovaly můj porod byly "neohlídatelné" a fyziologického (a možná i psychického) rázu...nemůžu si třeba stěžovat na přístup lékařů nebo necitlivou PA - všichni byli skvělí a hodní, měla jsem tam i dulu - ale na mém výsledném pocitu z porodu to bohužel nic nezměnilo...
@urtica o ou... tve pocity po porodu uplne chapu. taky jsem je mela a dodnes se za ne stydim. syn byl ok, nabizeli mi ho, at je u me a ja rekla, ze ho nechci, at ho odnesou 😔 dodnes se za to stydim. myslim, ze to byla ma nepripravenost... dost dlouho jsme se i zzivali, trvalo to dlouho a dodnes to jeste neni zcela ok...cekala jsem tu obrovskou lasku po porodu jak se vsude pise a ona neprisla. dite mi bylo jedno, vlastne jsem se o nej starala jn ze jsem musela 😔 .. az jak rostl, tak se muj vztah k nemu menil k lepsimu..uz to nechci opakovat...
ale jak ctu tvuj prispevek, tak asi mluvis i necem jinem, vid?

@lenbenn moc moc gratuluju. Vidis, ze jsi to skvele zvladla. 😉 Jo - krasný jméno. Tak si to moc užívejte a ještě jednou gratulace!! 🙂