Ostrava Poruba, fakultní nemocnice - porodnice. Kdo tam rodil?

sinysov
9. črc 2018

Ahoj holky, rodila jste některá v Porubě? Jaké jste měli pocity, přístup od personálu apod... ☺

barulina
9. črc 2018

Ahoj, ja pred sesti lety. Porod hnus...precti si muj clanek

mievsa
9. črc 2018

Ano, v září. Naprostá spokojenost 😊

alcar
9. črc 2018

2x a pokazde super pristup. Jeden porod vyvolavany kvuli preeklampsii a druhy porod akutni SC ve 31.tt. V te budove jsem prolezla naprosto vsemi patry a vsemi oddelenimi a vsude spokojenost.

meiem
9. črc 2018

Já, před 3 roky. Byla jsem tam spokojená, ale byla jsem hospitalizovaná už pár dní před porodem a tak jsem si stihla vybudovat nějáký vztah se sestřičkami a to podle mě ovlivnilo celkový dojem 🙂 V době kdy jsem rodila byla uzavřena na měsíc Vitkovická porodnice a tak měli v Porubě fakt frmol.. takže poporodní oddělení už tak super nebylo, bylo vidět, že sestry nestíhají, každá mi radila něco jiného a dost protichudného když se mi šíleně nalévaly prsa. Při příštím porodu bych volila stejně, jen bych si hned domluvila externí laktační poradkyni aby za mnou přišla do porodnice..

slunea
9. črc 2018

Rodila jsem před 2 lety císařem. Personál super, doktoři pohodoví. Na šestinedělí mi jedna sestra nesedla, bohužel hned ta, která mi malého přivezla poprvé. Jinak ok. Plánuju tam rodit i příště.

knoflikarka
9. črc 2018

@slunea Můžu se zeptat, jak to tam funguje po císaři? Zřejmě mě čeká plánovaný císař kvůli očím... Měla jsi spinální, nebo celkovou anestezii?

alcar
9. črc 2018

@knoflikarka anesteziolog ti na zaklade zdravotniho stavu doporuci nebo se proste domluvite na zpusobu anestezie. Za me je teda lepsi spinal. Pokud bude cisar bez komplikaci, tak hned uvidis miminko. Po operaci te odvezou na JIP,kde budes do druheho dne. Nevim, jestli mimca nosi i na JIP na kojeni, ja mela dvojcata na neonatologicke JIPce v inkubatoru, takze tohle nevim. Rano te nazenou do sprchy a pak behem dopoledne te prelozi na sestinedeli,kde uz budes mit miminko u sebe. Na prvni noc si ho jeste muzou vzit sestricky, aby sis odpocinula. Samozrejme pokud bude vse bez komplikaci.
Jinak po spinalu zacnou nohy prichazet k sobe do par hpdin, to je takove dosti neprijemne, nemuzes si lehnout jak bys chtela a musis cekat, az nohy prijdou k sobe. Me bolelo strasne v zadech, protoze me nejak spatne polozili a hnout se neslo. Pak dopoucuju se i pres bolest bricha hodne hybat, tocit se na boky apod. Bude se lepe zavinovat deloha a druhy den se ti bude lepe vstavat.

knoflikarka
9. črc 2018

@alcar Děkuji moc!

slunea
9. črc 2018

@knoflikarka Způsob anestezie jsem si mohla vybrat, měla jsem spinál a nelituju. U operace byl se mnou manžel (za poplatek), těsně po vytažení snížili paravanek před břichem, abych malého mohla hned vidět, pak ho odnesli změřit, zvážit, označit a zabaleného mi ho na chvilku položili k hlavě a uvolnili ruku, abych si ho mohla pohladit (u operace máš ruce přivázané). Po operaci mě místo jip převezli zpátky na porodní box (taky za poplatek), kde jsme měli mít bonding, ale prcek se jim nezdál, tak ho už během šití vzali na novorozenecké na sledování. Příště bych se víc ptala, proč je to vlastně nutné a kdy bude moct být s námi. Aspoň ho manžel chodil každou chvilku navštěvovat a nosil mi fotky a videa. Řezali mě v 11:30, do sprchy jsem šla kolem 20:00, ale sestra se ujišťovala, jestli se na to opravdu cítím, jinak bych asi mohla až ráno. Ráno mě převezli na šestinedělí a synka jsem dostala na pokoj.

alcar
9. črc 2018

@slunea tak me rezali taky v 11:30, ale do rana jsem nesmela vstavat. Zvlastni... Mozna kvuli tlaku, mela jsem ho vysoky.

knoflikarka
10. črc 2018

@slunea Moc děkuju za zkušenost, doufám, že pokud na to dojde, budu moct jít taky na spinálku... O tom bondingu potom jsem vůbec nevěděla, že to jde, to je určitě fajn možnost, pokud to půjde.

kaczorka
10. črc 2018

Já tam rodila před dvěma lety plánovaným císařem,kvůli komplikacím jsme tam s malým prošli snad všemi odděleními a za mě super,personál moc hodný a ochotný.

calvac
10. črc 2018

@sinysov Ja tam rodila 2010 a 2018. Vzdy super,nejlepsi porodnice,jakou znam. Personal fajn,komunikace na pohodu,proste na jednicku. A navic samy profesional.

drzticka81
10. črc 2018

ja tam rodila dvakrat-oba planovany cs......poprve jsem byla znacne zhnusena-z opavske porodnice /kde jsem rodila nejstarsiho syna) jsem byla zvykla na neco jineho.......podruhe uz jsem byla na vse pripravena-takze vse ok.(navic jsem se pripravila -brala jsem homeopatika na lepsi hojeni)-takze me v pa rizli a v po rano uz me propousteli -🙂))))).......tretiho cs jsem si tam vybrala uz zamerne-dle me je to vysoce kvalitni pracoviste a ja mela duveru ve zkusenosti doktoru a sester,proto jsem tam sla znovu rodit......u tretiho cs jsem chtela mit vetsi jistotu v operatery 🙂)))

alcar
10. črc 2018

@drzticka81 tak me rizli ve ctvrtek a v nedeli me taky chteli propustit (ale mela jsem nadstandard, tak me tam nechali az do pondeli). Ono taky zalezi na mimcu, jak je na tom.

@knoflikarka jo a jeste jsem ti zapomnela rict, ze te pred SC zacevkujou. Mne nechali cevku pres noc a vytahli az jsem dosla do sprchy, coz je podle me vyhoda, protoze nemusis curat na misu a zvedat se s tim bolavym brichem.

drzticka81
10. črc 2018

@alcar no ja u toho druheho sla o den pozdeji,takze jsem tam byla o den min,coz mi prislo fajn.....dcera diky homeo rozkojena dobre-takze zadny problem......

jinak u tretiho jsem se nechala cevkovat az pote,co mi umrtvili spodek-protoze u druheho porodu to delali tzv.zaziva a nebylo mi to prijemne....domluvila jsem si to u konzultace s anesteziologem-doporucuju.....mhohem lepsi.........

cevku odstranuji pred vstavanim 🙂)))

alcar
10. črc 2018

@drzticka81 u me nebyl cas, brali me rovnou z poradny, takze to litalo. Cevkovali me v predsali. A prijemne to opravdu nebylo. Strasne to stipalo. Ale ani jsem to moc nevnimala, byly to šoky a jen jsem se modlila, at mi rychle rozriznou bricho a vytahnou kluky ven zive. Hrozny zazitek, ale personal fakt uzasny.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru