icon

Partner u porodu. Jaké máte zkušenosti?

ezpevak
9. zář 2020

Dobrý den, jaké zkušenosti máte s partnerem u porodu? Chtěl/nechtěl? Byl oporou nebo Vás svou nervozitou znervózňoval 😀 ? Nebyl ovlivněn z toho, co viděl? Debatujete o tom? Děkuji moc všem! ❤

Strana
z2
cherie24
9. zář 2020

@ezpevak já jsem byla fakt ráda, že tam byl a neumím si to ale vůbec představit, že bych tam byla sama. Sice se teda pak spustil s jinou po pár měsících a já kvůli tomu od něho odešla, ale to nemělo souvislost s tím, že byl u porodu, ale s tím že je to nevěrník a sobec 😁 Tam mi ale fakt pomohl, masíroval mě a hladil při kontrakcích, rozptyloval (byli jsme tam dost dlouho, tak to dobře ubíhalo) a když pak došlo na komplikace, tak i pomohl s rozhodováním a fakt mě tam podržel. Nechtěla bych rodit bez chlapa a být tam 16hodin sama na pokoji, pak i malou bondoval, než jsem byla schopná já. K dalšímu porodu bych si chlapa vzala zas, i když teda už jiného, ale pokud se bojíš, že to nedá, tak může s tebou být na pokoji a až fakt dojde na porod počkat venku, ale mě při bolestech pomáhalo, že jsem ho tam měla ☺

konidana
10. zář 2020

@vladienka ja tam někoho blízkého psychicky potrebovala, a to byl manzel, ale ty jeho kecy zpětně, ty jsem fakt nepotrebovala🙄

gracinka7
10. zář 2020

K porodu jít chtěl, já ho tam nechtěla. Nakonec jsem svolila pod podmínkou, že se nebude dívat dolů. Hned po příjezdu jsem šla rovnou na sál tlačit, takže mi tam byl tak nějak k ničemu, vůbec jsem ho tam nevnímala. U druhého porodu chtěl být taky, ale nestihl to. Druhý porod byl dlouhý a tam bych teda jeho společnost uvítala. Byla jsem na to sama. Mrzí mě to do dnes.

drep
10. zář 2020

Přišel až na druhou dobu porodní (asistentka shledala, že to bude nadlouho a poslala ho pryč), ale já o první době ještě potřebovala dodělat prezentaci, tak sice bych ho tam raději měla, ale co už. Vlastně jsme se jen drželi za ruku a pak děťátko pomazlil a nafotil. Vztah to nijak neovlivnilo a jsem ráda, že jsme to zažili spolu.

barumrallyebum
10. zář 2020

Jen ty nejlepsi..chtel, byl mi VELKOU oporou, jestli to zanechalo na nem nasledky nevim 🙂

95newmommy2020
10. zář 2020

Jestli chtěl nebo nechtěl mi bylo jedno, už dávno pra dávno před tehu jsem mu řekla, ze tam bude. :D Brala jsem to automaticky, nikdy bych si totiž nedělala dítě s chlapem, co by k tomuhle měl odmítavý postoj.
Po porodu si za tím stojím o to víc, ten chlap tam má svoje místo, je tam dulezitej. Musí to prožít, musí to vidět. Hlavně musí nás bránit, občas je to fakt nutný!
Měla jsem brutální porod, co skončil 3 x nastrihem klestema a únikem tělesných tekutin. 😁 On byl taková neskutecna podpora, tolik makal po porodu, byl s nama, staral se výhradně on, vstaval v noci. Chtěl po mě jen a jen ať spím, odpocivam a jsem v klidu. Podle mě hlavně proto, ze to doopravdy zažil.
Sexuální újmu to nezpůsobilo, a to viděl jak jde hlavička, jak mám v sobě kleště a i šití. Doma mi pak kontroloval stehy.
Ti chlapi to zvládnou, nereste to tolik. ❤️

krasna_neznama86
10. zář 2020

U prvního těhotenství tvrdil, že nebude... Nakonec byl, sám se rozhodnul... Byl z toho tak nadsenej, že na druhej se těšil snad víc než já 😆 Byl mi oporou, jeho přítomnost mi pomohla... Měla jsem teda oba porody krátké (3 hodiny a druhý cca 20 minut). Za sebe doporučuju.
Kamarád, co mě rodil, říkal, ať ho nenutím, že by to bylo špatný, že prostě musí sám chtít...

bonulinka
10. zář 2020

U prvního chtěl být a byl mi oporou, ale pořádně nevěděl, co má dělat. U druhého nebyl, hlídal prvorozenou a chyběl mi tam po narození dítěte, když nebyl doprovod, dítě automaticky odnášeli, což mě hodně mrzelo. U třetího byl a opora super, lepší než PA, nemusela jsem mu nic říkat, poznal, co potřebuji. Čtvrtý byl překotný porod doma, takže tam si dítě dokonce chytal. Hodně jsme pak o tom debatovali, protože to pro něho byl velmi emotivní, ale asi i stresující zážitek. Ale naopak to náš vztah posílilo.

ariadna12
10. zář 2020

Velmi pozitivni😊, drzel za ruku, uklidnoval, byl opora. Teda u planovaneho cusare ve spinalni anestezii.

petunam
8. říj 2020

Já jsem měla celý porod i s kontrakcemi na dvě hodinky, ale jsem neskutečně ráda, že jsem ho tam sebou měla. Při nejhorším mi masíroval kříž a uklidňoval mě. Při tlačení teda potřeba nebyl, to se víc hodila madla u porodního lehátka :D ale při šití mě držel za ruku. U porodu chtěl být a díky za něj❤️

ilema
8. říj 2020

@ezpevak muž byl, já jsem ho tam vlastně nechtěla, ale semlelo se to moc rychle. Ne že by mi nebyl oporou, ale nebylo mi to příjemný, porod je pro mě ženská intimní záležitost. I když se někomu srovnání může zdát mimo, tak stejně jako před mým mužem necuram, nekadím, nepodrbu se u zadku a nelovím nevysmrkatelný holuby z nosu, nechtěla jsem před ním ani rodit...🤷‍♀️

Strana
z2