Plánování druhého císařského řezu. Kdy to říct gynekologovi?
Ahoj, prvni porod jsem mela cisarem kvuli nepostupujicimu porodu a spatnym ozvam miminka. Ted cekam druhe dite a predstava vaginalniho porodu me po prvni zkusenosti dost stresuje.
Upřimne bych se tentokrat citila klidneji, kdyby se porod planoval znovu cisarem.
Mam to rict gynekologovi uz ted, nebo se takove rozhodnuti resi az pozdeji v porodnici?
Diky.
Já bych to řešila už teď se svým gynekologem, abych věděla jaký k tomu má postoj a eventuálně se zařídila podle sebe, výběr porodnice, konzultace mého přání. Někde jsou k 2. císaři víc nakloněni, někde zkouší vaginální porod.
Kamarádka zkoušela po prvním císaři rodit vaginálně, ale neotvírala, takže nakonec skončila druhou sekcí. Jiná šla automaticky do druhého císaře, protože dítě bylo koncem pánevním, ale měla po císaři dost masivní krvácení a jela znovu na sál...
Ja byla ted na 1.screeningu a uz tam mi tekli ze pokud bych si chtěla vybrat jak chci rodit ze můžu. Ze pro ne je důležitá hlavně řidička v klidu. Ja mela jak přirozený tak i cs porod. Řekli ze doporučuji spíše cs. A ten i chci.
První dítě jsem přenášela a šla na vyvolání, které po 3 dnech skončilo akutním císařem pro nepostupující porod a velké dítě.
Druhé těhotenství mi opět odhadovali velké dítě a gynekoložka mi během třetího trimestru doporučila císařský řez. Dříve to řešit a mluvit o tom je dle mě je zbytečné. Času dost 😁 plánovaný císař byl krásný.
Já měla první akutní císař a druhý "plánovaný", ale začala jsem rodit dříve, takže takový akutní na přání. V porodnici mi po příjezdu řekli, že můžu rodit i normálně, ale já chtěla cs a nikdo se se mnou nepřel. Zeptala jsem se už svého doktora na názor a pokud Tě to uklidní, zeptej se. Mně to pomohlo.
@anonym_autor ja mela první porod plánovaný císar (jednovaječná dvojčata) a při dalším těhotenství mi doktorka sama řekla, že si můžu vybrat,jestli přirozeně nebo cisar. Řekla jsem, že to nechám podle mimca a protože bylo KP,tak jsem si domluvila zase plánovaný císar a úplně cajk.

https://www.modrykonik.cz/forum/porod/cisar-po-spatne-zkusenosti-s-vag-porodem-mel-nekdo/