icon

Podvaz vaječníků po porodu ve 22 letech

sofiabulgaria
12. dub 2017

Ahoj...chtěla jsem se zeptat jestli tu je maminka která je po podvazu vaječníků? Čekám třetí miminko a půjdu císařským řezem a chci jít na podvaz ale nevím jestli mi ho udělají nebo mi je jen 22 let ....Děkuji

annasmyckova
•
12. dub 2017

ze zdravotních důvodů můžou udělat (musí napsat tvůj gynekolog žádanku) a pak několik týdnů před sekcí si to musíš domluvit s porodnicí, aby to udělali při jedné anestezii. Věk nehraje roli, ale pokud máš zdravotní důvody (to tuším může být i císař) je to zadarmo, jinak se to hradí...A jistější než podvázání je odstranění vejcovodů, je to i prevence onko onemocnění (vaječníky zůstanou, takže máš normální menzes)

sofiabulgaria
autor
•
12. dub 2017

No mě by stačilo jen to podvázání vaječníku....mě je jen o to abych už nebyla těhotná ...joo a má gynekoložka mi řekla že by mě to stálo 10.000-, tak proto se tu ptám no jinač Díky ☺

no_title
•
12. dub 2017

@sofiabulgaria na stránkách fakultky v Ostravě je toto:
sterilizace z jiných než zdravotních důvodů provedená při SC (císařském řezu) 2 875 Kč
asi záleží, jaká je to nemocnice

blahova_andrea
•
12. dub 2017

@sofiabulgaria a tvoje gynekoložka by tě klidně nechala rodit císařem po čtvrté? co vím, tak pro většinu je problém a riziko už třetí těhu, pak automaticky nabízejí podvázání nebo odstranění. tři porody cs jsou jasná indikace, aby ti to proplatila pojišťovna

sofiabulgaria
autor
•
12. dub 2017

Nevím no...asi jo ...řekla mi že mi to udělají pouze za těch 10.000 nebo jsem mladá atd...ja ale chodím do G- centra tak možná proto no

sofiabulgaria
autor
•
12. dub 2017

@no_title asi ano...nevím no ...ale až do Ostravy bych nejela rodit 😕

aronek
•
12. dub 2017

@sofiabulgaria ahoj, mám za sebou tři CS a sterilizaci mi spíš nutili. Byla by zadarmo. Rodila jsem v Havlíčkově Brodě. Jsem tedy starší, ale zdůvodňovali to CS.

sofiabulgaria
autor
•
12. dub 2017

Ahoj , uvidím no ..jak dopadnu

riakuk
•
14. dub 2017

Ono jde asi spíš o to, zda-li budete mít třetí sekci nebo jdete na první sekci, ale u třetího dítěte. Mně byla také nabídnuta sterilizace, ale jsem o 11 let starší a sekce mě čeká třetí. V tuhle chvíli se již jedná o zdravotní důvod, protože další a další těhotenství jsou rizikem.
https://www.vzp.cz/tiskove-centrum/otazky-tydne...

sofiabulgaria
autor
•
16. dub 2017

No ja jdu také na třetí cs....

riakuk
•
17. dub 2017

@sofiabulgaria Tak to se divím, že s tím má někdo problém.

mikimous
•
2. pro 2019

Já si myslím,že je to o péči lékaře a o penězích..už nikomu pořádně nejde o zdraví..

sobist
•
2. pro 2019

Určitě je třeba domluvit se s lékařem v nemocnici, kde chceš rodit.

zelenaesmolda
•
2. pro 2019

@sobist
diskuze je stara 2.5 roku,uzivatelka uz ani neni aktivni

sobist
•
5. pro 2019

@zelenaesmolda A? Obnovená diskuse může pomoct někomu jinému, netřeba neustále zakládat další.

zelenaesmolda
•
5. pro 2019

@sobist
souhlasim.ja to psala spis proto,abys od ni marne necekala odpoved 🙂