• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Poradna porodní babičky aneb co byste rády věděly

16. února 2017 
autor
@dagina cviky popisujete dobře. Jinak v 32tt je na závěry opravdu brzy, nepředbýhala bych do nějakého 36tt času dost :sunglasses: Cviky provádějte jak často si vzpomenete, nejlépe alespoň 2-3x denně. S tím poznáním otočení je to těžké, pokud ani teď moc nepoznáte kde je hlavička, možná nepoznáte ani to otočení :sweat_smile: Někdo to vnímá, prostě cítí opravdu to otočení jako jeden veliký pohyb, a někdo to opravdu nepozná vůbec :wink: Takže pak až překvapení v poradně-- ale nic si z toho nedělejte, kolikrát je to těžké poznat i pro zkušeného porodníka nebo PA pokud není možnost UZ :sweat_smile:
Rizika u druhorodičky jistě menší, pokud již jeden vaginální porod máte za sebou
24. říj 2010 v 09:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@zdenkazdenula
jestli dobře chápu Váš popis
1/ směšujete dohromady, délku (jizvy) a obvod (hlavičky) to nejde srovnávat :wink:
U císaře nejde ani o to, že řez je větší, ale hlavně o to, že mimčo prochází vlastně jen měkkými tkáněmi (svaly, kůže atd), které nekladou velký odpor na rozdíl od kostěné pánve maminky při porodu vaginální cestou :wink:
2/ je to spíše výjimečné. Důvodů je sice hodně, těch teoretických, ale pravdou je, že většinou ho nedokážeme pojmenovat.
3/hmatné nožičky plodu můžou být i v případě, kdy plod ještě zdaleka do pánve nevstoupil a je např. nad vchodem (teoreticky tedy, zvláště při zachovalém vaku blan)..neznám přesné vyšetření, které máte na mysli, takže toto berte s rezervou jen z dostupných informací, které jste mi poskytla. Samozřejmě s nožkou v porodních cestách už je obrat takřka nemožný a ani manuální obrat se dnes už nikde neprovádí. Takový nález je jasnou indikací císařského řezu.
Jinak při zachovalém vaku blan spontánní obrat plodu možný je, i když při nedostatku plodové vody již opravdu většinou jen teoretický :wink:
24. říj 2010 v 09:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@giselka teoreticky může, i když je to málo časté a spíše se jedná o obnovené krvácení v šestinedělí, záleží tedy samozřejmě zda je to 3 týdny po porodu nebo 5 :wink: to už je pak opravdu spíše ta MS, většinou tak přichází u nekojících maminek :wink:
24. říj 2010 v 09:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@liptonek v 32tt jde o vcelku normální nález, neznepokojovala bych se :wink:
24. říj 2010 v 09:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@veruska007 špinění několik dní i uprostřed cyklu je většinou normální, spíše tedy bývá způsobenou nerovnováhou hormonů. Pokud ale půjde o krvácení navrhuji spíše návštěvu lékařky. Nechápu čeho se obáváte, lékařce jste měla říci hned, že o antikoncepci nestojíte. Pokud se s ní o tom bavit nechcete, pak vztah mezi Vámi není ideální a asi bych na Vašem místě hledala jiného lékaře, kterému budete více důvěřovat.
24. říj 2010 v 09:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
Přeji krásný den, mám trošku starosti o miminko. Jsem ve 2.těhotenství, ve 31.týdnu a už asi měsíc mi tvrdne břicho i při klidovém režimu a přes braní magnesia. Navíc se párkrát objevily poslíčky a cs mám 1-0-1-2-1 (za poslední 2 týdny stouplo o 2 body). Miminko se mi zdá velmi nízko - má často škytavku, takže zhruba odhaduji, kde má hrudníček. Ze spodu při chůzi často cítím silný tlak, jako byl před porodem a hrozně mě při tom bolí záda v kříži. Nehrozí předčasný porod? A i kdyby, kde se pohybuje hranice, kdy se může miminko narodit a nebýt v inkubátoru? Předem děkuji za odpověď :wink:
24. říj 2010 v 10:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
@porodni_baba Nj, ja mela po letech skvelou doktorku, ale ta odesla na materskou. K teto jsem presla na doporuceni, vsichni si ji moc chvali... jenze je prilis dominantni a debaty nebere. :rolling_eyes: . Nakonec to bylo jen 2 denni slabe krvaceni a to jen tak pul dne. Tak snad uz bude vsechno v poradku. Uz je to treti mesic od potratu, moc bychom chteli znovu miminko.
24. říj 2010 v 11:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
Zdravím, jsem druhorodička, 28+3 tt, a ráda bych se zeptala, jestli se mám znepokojovat, když posledních asi 7 dní pociťuju bolesti a píchání v pochvě, subjektivně mám celý spodek jakoby nateklý a hodně citlivý. Špatně se mi sedí a chodí, i otáčí na posteli. V klidu je to trošku lepší, ale stále cítím bolest. Na kontrole jsem byla 21.10, to už jsem ty problémy měla asi třetí den a pana doktora jen zajímalo, jestli je to pálení, a když jsem řekla, že ne, tak to víc nekomentoval. Mám pocit, že stejné potíže jsem měla asi týden nebo 14 dní kolem 21 týdne, ale nebyly tak intenzivní a bolestivé. Taky pociťuji občasné tlaky hodně dole v podbřišku, ty prý jsou normální. CS mám 1. Můžou mé problémy souviset s roztahováním pánve a přípravou na porod?Není to brzy? Nebo by to mohlo být způsobeno zácpou a úporným tlačením? Může se mi díky tomu zvýšit CS ?Ještě bych chtěla říci, že se šetřím a dodržuji klidový režim kvůli placentě previa centralis, od 31. týdne bych měla být preventivně hospitalizována. Děkuji za odpověď.
24. říj 2010 v 19:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dobrý den, měla bych dotaz, který se týká otěhotnění po revizi.
31.8.2010 jsem byla na revizi v 10. týdnu - jednalo se o zamlklé těhotenství. Neměla jsem vůbec tušení, že je něco špatně, měla jsem do posledního dne všechny těhotenské příznaky. Revize i celé šestinedělí proběhlo bez problémů. První MS jsem dostala po 6,5 týdnech od zákroku. Chtěla jsem se zeptat, jestli je vhodné začít se snažením hned, nebo raději měsíc, dva počkat. Názory jsou různé, každý doktor poradil něco jiného. Pohybuje se to v rozmezí 1 - 6 měsíců. Já se cítím po fyzické i psychické stránce v pořádku.
Jedno dítko už doma mám, první těhotenství probíhalo v pohodě, jen jsem měla kolem 25. týdne zkrácený čípek a nařízen klidový režim. Nakonec jsem 12 dní přenášela. Mohla by mít revize vliv na druhé těhotenství, co se týká zkracování čípku a dalších problémů s předčasným porodem? Velmi děkuji za odpověď :slight_smile:
25. říj 2010 v 11:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dobrý den,mám dotaz za kamarádku-sama nic nechce,ale potřebuje pomoc.Začnu pokud možno stručně snad bude výsledek pochopitelný.Někdy na jaře otěhotněla,ale do asi osmnáctého týdne to nevěděla-pořád menstruovala a neměla žádné příznaky,bohužel má vysoký tlak,který měla dost zanedbaný a neléčený,dr ji poslal do nemocnice kde si ji nechali-tlak lítal jako na houpačce-130/90-180/140,každou chvilku jinak,dr nasadili léčbu-s tím,že jí oznámili,že budou hledět na ni a ne na mimi,tak se stalo,že mimi po týdnu zemřelo a kamarádka šla na vyvolání porodu.K tomu tlaku jí zjistili zvětšené srdíčko a nějakou cystu,nebo tukový nádor na ledvině-a že nesmí znovu otěhotnět-bylo to její první ve 33letech.To bylo někdy v květnu,od té doby se kamarádka od všech odtáhla,každému vyčítá,že za to může a utápí se řekla bych už v depresích,dokonce už si nešla před čtrnácti dny pro nové léky na ty problémy co má,takže to řešil manžel s maminkou,aby je měla,bohužel je problém,že vždycky měla špatný přístup k lékařům.Co pro ni můžeme udělat?
26. říj 2010 v 19:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
dobrý večer babičko, mám 8 dní po porodu. Měla jsem placentu accreta, zůstal ve mně kousek 3x5cm, očistky odcházejí, děloha se zavinuje. Mám si hlídat kdyby se krvácení zvětšilo a každý týden se ukázat na kontrolním UZ. Co mě znepokojuje, jsou občasné toky jasně červené krve, ale není toho zas tak moc. Dnes např.při stolici a po procházce. Je nějaký důvod k obavám?
29. říj 2010 v 17:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
@clair ahoj já jsem otěhotněla hodně brzo po revizi a měla jsem nyní placentu prorostlou do dělohy - dle doktorů byla nějaké zranění na děloze, kde se to uchytilo. takže u porodu velká ztráta krve a nutnost další revize - placenta se neodloučila spontánně. Kousek placenty zůstal přirostlý a uvidí se, co bude dál. Raději počkej tak, jako bys donosila dítě.-můj názor.
29. říj 2010 v 17:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
dobry večer,jsem po cisaři,na konci těhotenstvi se mi udělala tromboza.po cisaři dalši.zjistili mi že mam mutaci mthfr.Až budu chtěla bych rodit přirozene,ale pujde to když jsem měla prvni ditě cisařem?
kvuli tomu že jsem měla cisaře jsem nekojila,maleho mi naučili v porodnici na lahev.pak nechtěl prso.rada bych druhe ditko kojila.
30. říj 2010 ve 22:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dobrý den, porodní babičko. Chtěla bych Vás poprosit o radu a pomoc. Pro poševní svědění a pálení jsem dostala Macmiror 8 globulí a Macmiror tablety 1x po 8 hodinách. Po prvních třech dnech užívání jsem dva dny přípravky neužívala, protože jsem odjela a léky si zapomněla vzít s sebou. Moc si to vyčítám a teď nevím, zda v léčbě pokračovat nebo raději ne. Nejraději bych si nafackovala. Předem Vám moc děkuji
1. lis 2010 v 11:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Omlouvám se, že poradnu nyní zanedbávám, ale nestíhám. Takže rychle a stručně a snad se dostane na všechny :slight_smile:
1. lis 2010 v 15:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
Krásný dobrý den.Radila jsem se tu už od roku 2007.-) když jsem byla těhotná-po třetí :sunglasses: Ještě jednou děkuji za odpovědi týkající se těhu a poporodních problémů.Teď mám spíše gynekolog.dotaz ale třeba budete znát odpověd.Před 3 dny jsem si nechala udělat sterilizaci.Pouze 1 malá ranka v pupiku.Pěkně se to hojí.Ale od operace mám silné bolesti v oblasti ramen,klíčních kostí a hrudníku.Jakoby hodně namožené.Jako bych měla na sobě betonovou zeď.Někde jsem se dočetla,že tento problém po podobném zákroku měly i jiné ženy.Čím je to prosím způsobeno? nevíte? Děkuji za odpověď.Lia
1. lis 2010 v 15:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@petule201 předčasný porod určitě dle toho co popisujete hrozí. Otázka je opravdu reálné nebezpečí, to dnes stále nedokáže nikdo předpovědět a i v oddálení předčasného porodu je stále nedostatek podložených informací :wink:
Hranice pro inkubátor není striktně daná. I miminko narozené v termínu může mít problémy s udržením teploty nebo s dýcháním a být v inkubátoru, ale obecně po 36tt už by tak velký problém být neměl :wink:
1. lis 2010 v 15:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@veruska007 debata není potřeba, když něco nechci, tak mi lékařka nemusí ani tisknout recept, to snad pochopí i dominantní člověk. Chápu ovšem, že je jednodušší se nedohadovat a recept prostě zahodit. I tak doporučuji změnu lékaře jak to bude možné :slight_smile: a hodně štěstí do snažení :wink:
1. lis 2010 v 15:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@vapenka každá rada drahá. Obecně pokud se vám něco takto nezdá je na místě návštěva lékaře a to platí v těhotenství ještě mnohonásobně více než v mimo něj :wink:
s pánví problémy souviset mohou..to je pod vlivem těhotenských hormonů, to probíhá v podstatě celé těhotenství
zácpa je méně pravděpodobná, ale určitě ´je na místě jí řešit, nejlépe stravou, dostatkem tekutin i pohybu
CS samozřejmě změnu prodělat může pokud by se jednalo o kontrakce...
Ono to může trošku souviset i s tou placentou, protože miminko tak nezaujímá úplně ideální polohu, s tím se ale bohužel nic dělat nedá.
Při špatném pocitu lékař jinak nezbývá než vydržet ještě pár týdnů :unamused: :slight_smile:
1. lis 2010 v 15:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@clair co se týká těhotenství po předešlém potratu, zastávám názor dodržet šestinedělí a pak pokud o to žena stojí nechat volný průběh...tělo samo ví, kdy bude připravené :wink:
správně provedená revize by neměla mít na nic vliv :slight_smile:
1. lis 2010 v 15:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@marecek4 jediná cesta je přesvědčit jí vyhledat odbornou pomoc..psycholog/psychiatr...dále samozřejmě kardiolog/internista, chce to hledat, neřekla bych, že její případ je beznadějný, při správné léčbě by se třeba o těhotenství pokusit mohla (přilédněte k tomu, že ale neznám všechny podrobnosti) :slight_smile:
1. lis 2010 v 15:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@kesurka pokud toho není zase tak moc nevidím velký důvod se obávat :wink:
1. lis 2010 v 15:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@ashlee i s touto mutaci bude výhodnější porodit podruhé přirozeně. Ano jde to i pokud předcházel císař :wink:
Ale i kdyby to snad náhodou opět skončilo císařským řezem kojit určitě můžete. Stačí se na dětském za to maličko porvat...nástup laktace sice trvá déle,a le jde to. Přeju hodně štěstíčka na obojí, i když je to zatím jen teorie :slight_smile:
1. lis 2010 v 15:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
@porodni_baba ,děkuji :slight_smile: za odpověd
1. lis 2010 v 15:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@jarmi1 nejlépe poradit se s lékařem, který vám lék předepsal.
Já doporučuji určitě dobrat. Zbývá vám 5 dní to by mělo být dostatečné :wink:
1. lis 2010 v 15:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@liaa ten tlak až pod klíční kosti je typický pooperační průběh laparoskopicky vedené operace. Jde o vstřebávající se plyn, který byl při operaci použit. Na to vás měli v nemocnici upozornit, že to nastat může.
Neznamená to žádný problém, během pár dnů, max. týdnů to odezní :slight_smile:
1. lis 2010 v 15:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
Děkuji Vám, babičko, za odpověď. Volala jsem své paní doktorce, říkala ať užívám dál, že by to nemělo ničemu vadit. Já se přesto bojím, jestli jsem si vynecháním antibiotik nezadělala na problém rezistence bakterií vůči Macmiroru nebo zhoršení infekce. To by se projevilo až po dobrání nebo již v průběhu užívání? Hrozně si to vyčítám. Moc Vám děkuji. J.
2. lis 2010 ve 12:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
Děkuji za odpověď. :slight_smile: Lia
3. lis 2010 ve 21:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
3. lis 2010 ve 21:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
@porodni_baba Dobrý den babičko chtěla jsem se zeptat na anovulační cykly.Jestli když je anovulační měsíc je ovulační test čistě bílý a nebo se tam // stejně mohou ukázat.Děkuji moc za odpověď.
4. lis 2010 v 15:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek