icon

Porod 13 měsíců po císaři, máte zkušenost?

linajina118
30. lis 2016

Mate někdo zkušenost porodu 13mesicu po cs😒

monikanikolaaneta
30. lis 2016

Já tedy 19 měsíců a v pohodě, rychle to šlo, sami mně do spontánního tlačili... Jinak se různí názory MUDr na časový odstup, ale podle chirurgů všeobecně jizva zraje 6 měsíců.

brouzdalka
30. lis 2016

@linajina118 Je tu maminka, co rodila přirozenou cestou tuším právě 13 m po sekci a všechno v pohodě. Ale strašně záleží na konkrétní porodnici, někde mají problém s porodem pomalu i 2 roky po sekci 😏 Já jsem rodila po 18 měsících po císaři a všechno v pořádku.

yerry
1. pro 2016

@linajina118 me rikali ze by byl problem do roka rodit a v nemocnici mi rikali ze aspon rok neotehotnet.... nevim myslim ze rok je fakt dlouha doba pokud nejsou a nebyly zadne komlikace s jizvou atd tak by problem byt nemel ale fakt bych poslouchala rady lekaru, sekce je pomerne vazna operace a v kazdem tehotenstvi jde o zivoty dvou a nektere situace nejsou vhodne k hrdinstvi 🙂

brouzdalka
1. pro 2016

@yerry Poslouchat rady lékařů je super...zvlášť když každý tvrdí něco jiného 😉

linajina118
autor
1. pro 2016

No prave muj dr.rika ze neni problem rodit normalne ze to bude vic jak rok po sekci....Kdyz se mi rozbehne porod zmeri mi jizvu na deloze a kdyz me to nebude bolet neni problem rodit normalne ale i tak mam s toho obavy...prave prvni dve deti jsem mela velmi rychle porody ...😉 osobne sem strasny hypochondr a kdyz ctu o prasknuti delohy tak mi s toho neni nejlip tak snad vse dobre dopadne🙂

brouzdalka
1. pro 2016

@linajina118 Ty máš za sebou dva vaginální porody, pak sekci a teď čekáš čtvrté? Předchozí vaginální porod zvyšuje pravděpodobnost úspěšného VBAC 😉 Neboli když už jsi před sekcí aspoň jednou rodila normálně, bývá VBAC v pohodě. Děloha ti může prasknout i bez jizvy na děloze. S jizvou je to riziko asi 1,5 %. To si myslím stojí za to dát miminku šanci narodit se přirozenou cestou ☺️

yerry
1. pro 2016

@brouzdalka tak jsem to nemyslela. Samozrejme se zdravym vlastnim usudkem. Ale nektere maminky si jdou az moc za svym. Jednu takovou znam a tim ohrozila zivot svuj i sveho prcka, nastesti to nakonec dopadlo dobre 🙂 jen jsem chtela napsat ze lekari to nestudovali zbytecne a pokud upozornuji na mozna rizika tak opravdu mohou existovat a mohou ohrozit zivot ☹