Porod 13 měsíců po císaři, máte zkušenost?
Mate někdo zkušenost porodu 13mesicu po cs😒
@linajina118 Je tu maminka, co rodila přirozenou cestou tuším právě 13 m po sekci a všechno v pohodě. Ale strašně záleží na konkrétní porodnici, někde mají problém s porodem pomalu i 2 roky po sekci 😏 Já jsem rodila po 18 měsících po císaři a všechno v pořádku.
@linajina118 me rikali ze by byl problem do roka rodit a v nemocnici mi rikali ze aspon rok neotehotnet.... nevim myslim ze rok je fakt dlouha doba pokud nejsou a nebyly zadne komlikace s jizvou atd tak by problem byt nemel ale fakt bych poslouchala rady lekaru, sekce je pomerne vazna operace a v kazdem tehotenstvi jde o zivoty dvou a nektere situace nejsou vhodne k hrdinstvi 🙂
@yerry Poslouchat rady lékařů je super...zvlášť když každý tvrdí něco jiného 😉
No prave muj dr.rika ze neni problem rodit normalne ze to bude vic jak rok po sekci....Kdyz se mi rozbehne porod zmeri mi jizvu na deloze a kdyz me to nebude bolet neni problem rodit normalne ale i tak mam s toho obavy...prave prvni dve deti jsem mela velmi rychle porody ...😉 osobne sem strasny hypochondr a kdyz ctu o prasknuti delohy tak mi s toho neni nejlip tak snad vse dobre dopadne🙂
@linajina118 Ty máš za sebou dva vaginální porody, pak sekci a teď čekáš čtvrté? Předchozí vaginální porod zvyšuje pravděpodobnost úspěšného VBAC 😉 Neboli když už jsi před sekcí aspoň jednou rodila normálně, bývá VBAC v pohodě. Děloha ti může prasknout i bez jizvy na děloze. S jizvou je to riziko asi 1,5 %. To si myslím stojí za to dát miminku šanci narodit se přirozenou cestou ☺️
@brouzdalka tak jsem to nemyslela. Samozrejme se zdravym vlastnim usudkem. Ale nektere maminky si jdou az moc za svym. Jednu takovou znam a tim ohrozila zivot svuj i sveho prcka, nastesti to nakonec dopadlo dobre 🙂 jen jsem chtela napsat ze lekari to nestudovali zbytecne a pokud upozornuji na mozna rizika tak opravdu mohou existovat a mohou ohrozit zivot ☹

Já tedy 19 měsíců a v pohodě, rychle to šlo, sami mně do spontánního tlačili... Jinak se různí názory MUDr na časový odstup, ale podle chirurgů všeobecně jizva zraje 6 měsíců.