icon

Porod po dvou císařských řezech: Je možný podvaz vaječníků?

nika89
13. čer 2022

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je tu nějaká maminka, která má (měla) za sebou 2 císaře ( v mém případě 1 akutní, malé začalo zlobit srdíčko, 2 plánovaný kvůli komplikacím v těhotenství) a rok po druhém císaři opět těhu. V mém případě je to skoro přesně rok. Třetího prcka jsme neplánovali, ale selhlo tělísko, tak jsme si s manželem řekli, že to nějak dáme 🙂 Teď k dotazu, jak jste to měli s porodem? Můj Dr říkal, že klidně můžu rodit přirozeně, ale já bych celkem uvítala podvázání vaječníků. Tak že by se to vzalo při jednom. Povolili to některé?

tanaku
13. čer 2022

@nika89 Já mám 3 císaře během 3 a půl roku cca. U třetího na mě všichni koukali nemile, že je to nezodpovědné. O přirozeném porodu nikdo neuvažoval ani na vteřinu. Mám i sterilizaci v rámci toho 3. cs

swizz
13. čer 2022

@nika89 me řekli ze po dvou cisarich už jedine císař ale k tomu stejně nedojde, další děti už neplanujeme

nika89
autor
13. čer 2022

@swizz My taky neplánovali, přišlo samo. Právě, že mě doktor celkem zaskočil tím, že pokud nebudou komplikace, můžu rodit přirozeně... Začínám 3 měsíc a jizvu cítím denně. Já měla mezi 1 a 2 císařem 7 let. U první dvery mě nechli 3 dny v bolestech, než usoudili, že se neotvírám a malé zlobí srdce, pak to bylo honem, honem. I na operační sál jsem si musela za pomoci sestřičky a zdi dopajdat sama, neměli čas dojít pro vozík 🤦🏻‍♀️ Takže nám celkem trvalo, než jsme se pustili do druhého, s tím že po něm končíme, že 2 stačí. Tak teď si říkáme, že po 3 už znovu selhaní antikoncepce riskovat nechcem, proto chci podvazat...

rnika
14. čer 2022

Mám za sebou dva císaře a řekli mi, že případný další porod opět jedině císař.

nika89
autor
14. čer 2022

@tanaku Můžu se zeptat, tu sterilizaci ti napsal doktor? Nebo sis jí musela zaplatit?

juliemichal
14. čer 2022

já mám za sebou 4 císaře,dokonce třetí a čtvrtou sekci jsem měla od sebe přesně o 1 rok,1 měsíc a 1 den,taky malá byla neplánovaná.
zvládla jsem to ok,akorát malá si ve 30+2 prokopla část bazénku a ve 36+0 jsem měla sekci.
nechala jsem si udělat sterilizaci.

juliemichal
14. čer 2022

@nika89 po třetí sekci máš sterilizaci zdarma,ale musíš si napsat žádost,kterou dáš cca měsíc před porodem v porodnici.

nika89
autor
14. čer 2022

@juliemichal Vážně? Tak to jsem nevěděla 🙂 Moc děkuji za info.
Já po roce otěhotněla, doufám, že bude vše bez problému. Jsem ráda, že jste v pořádku 😀

juliemichal
14. čer 2022

@nika89 určitě bude vše v naprostém pořádku ♥ ♥ a není vůbec za co ♥ ♥