Přirozený porod po dvou sekcích
Holky, našla by se tady mezi Vámi nějaká, co skutečně porodila přirozeně po dvou císařských řezech? Informací o tomto tématu mám dost, tak bych poprosila pouze přímou osobní zkušenost, ne debatu o tom, jak moc riskantní to může být, děkuji.
@evakaspar Je to tak, myslím, že na to máme zdravý názor. Samozřejmě díky za to řešení i operativní a šikovné ruce pánů doktorů, díky kterým přežije miminko i my, ale bohužel už nikdy nepoznám ten pocit, že jsem to miminko přivedla na svět já vlastními silami a ta euforie z toho, během té operace to zkrátka není úplně ono, není to záměr přírody a taky bych radši odjela do porodnice už s bolestma a s partnerem než to prožívala s tlupou personálu na operačním sále, bohužel u mě to jinak nejde, ale vůbec se nedivím, že to chcete aspoň zkusit.
@evakaspar všichni kolem pak můžou popisovat svoje porody a já jen můžu říct, jak mi píchly umrtvení a "vykuchali" mě, už to nikdy jinak nepoznám, navíc po první jsem měla potíže s břichem dva roky, po druhé ne trvalé, ale 2 měsíce jsem se z toho nemohla vyhrabat, a pak nemůžete mít radost ani z toho miminka, když vás tak dlouho vše a hlavně to břicho bolí. Poprvé to člověk přežije, neví, do čeho jde, podruhé si říká, že je to naposledy, tak to vydrží, ikdyž už to bolí víc, ale potřetí už fakt víte a vnímám to jako nespravedlnost a zrovna teď neumím vidět ta pozitiva, jen vidina operačního sálu 😕😟
@2hanah Zadne chmury, je to presne tak, ale co nadelame. Hlavne ze budeme v poradku. 😉 Ono taky jako je hrdinstvi byt pri vedomi a vedet ze jste rozkuchana od boku k boku a nekdo se ve vas hrabe a prohlizi si vase utroby. Jak sem se uz zminovala tak ted uz i ve fakultce jde aby byl manzel s vami na sale a drzel vas za ruku. Je to novinka a musite se o to prihlasit sama ze ho tam chcete a jde to pouze u planovane sekce ve spinalni anestezii. 😉 takze o partnera pri narozeni byt ochuzeni nemusite. Muze prestrihnout i snuru, ale to si musite vydobit 😉
@2hanah Zkusenost nemam, ale myslim si, ze je velmi dulezite mit k dispozici oporu a idealne s patricnym vzdelanim. Doporucuji kontaktovat soukromou porodni asistentku, schazet se s ni, pripravovat se na porod s ni a idealne si ji vzit i k porodu. Ja verim, ze psychika je to nejdulezitejsi a s patricnou podporou to pujde snaz. Drzim pesti, at zazijes krasny prirozeny porod!
A diskuzi jsem necetla, jen reaguji na uvodni prispevek, tak to tu mozna uz padlo.
@2hanah Jee, tek koukam, ze jsi od Olomouce. Pokud chces, muzu poslat kontakt na skvelou PA, ktera doprovazi i do FN Ol
@evakaspar Moc děkuju i za tyhle informace, to jsem také nevěděla, teď se aspoň nebudu tolik bát se na to zeptat, já s nimi celkově nerada něco řeším, pač oni mají to svoje zaběhnuté. Mimčo naštěstí po dnešní kontrole ještě zůstává, nález je zatím stejný, jsem 35.týden, tak jsem za to ráda.
@martiniquest Děkuju, bohužel to vypadá, že se nám to začíná s miminkem trochu komplikovat, takže budu muset spoléhat na doktory a třetího císaře 😒😓🤕

@anitttaa Průtoky se sledují od začátku kvůli protilátce v krvi, nemá to nic společného s mým diabetem, takže žádná placentární insuficience být zatím nemusí.