Přítel v sanitce. Může jet se mnou, když budu rodit?
Ahoj, chtěla bych se zeptat, když pro mě přijede sanitka když budu rodit, může semnou přítel do sanitky nebo musí taxíkem? Děkuju za odpovědi
@zelenaesmolda OK, mela jsem hned specifikovat, ze myslim savce 😀
@veronika1945 U převozové by nebyl problém, tam by ho vzali. Ale pokud myslíš rychlou, tak tam spíše ne, mě odváželi manžela, já totálně v panice, řidič by byl asi shovívavější, ale doktorka razantě odmítla (pak mě doprovázeli policajti protože jsem se ztratila ve městě které znám jak vlastní boty 😂 ). Ono jde o to že nemají pojištění a oficiálně doprovod (pokud nevezou nezletilé dítě) vzít prostě nesmí...
Jinak k těm sanitkám, přiznávám bez mučení, ke třetímu jsem volala rychlou, původní plán byl, že dojedu těch patnáct minut MHD, inu změnil se velmi rychle. Do dnes mě baví vzpomínka na znuděnou operátorku 112 když jsem jí říkala že asi budu potřebovat sanitku, protože rodím, její znuděnost prohlásila no jasně a po kolikáté. Když jsem řekla že potřetí, tak v panice vyštěkla že tam jsou do pěti minut a byli... Doktor na sále si nestihl pak vzít ani rukavice, takže bych asi tramvají opravdu nedojela, ale sestra byla šťastná že stihla natočit monitor za pochodu 😂
@jakreb S porozuměním čtu, jak se tu vesele vysmíváte tomu, že se někdo bez svého manžela ani nevyprázdní.
Něčí manžel u toho chtěl být, dotyčná žena ho tam také chtěla mít, personál to nechtěl umožnit. Není se o čem dohadovat, žena má právo ho u sebe mít, ať si o tom PA nebo ženský na koníku myslí, co chtějí. Nechtěli mu to umožnit domluvou, holt se ohnal něčím, po čem mu to najednou dovolili.
Porozumění čtenému textu u tebe taky pokulhává, pokud mi tvrdíš, že říkám, že se vysmíváte potřebě manžela u porodu.
Nástřih viděl, protože stál vedle mě, držel mě za ruku a pomáhal mi držet nohu nahoře. Tlačila jsem hodinu a půl a do nohou chytala velké křeče. Nebyl tam do počtu, opravdu účinně mi pomáhal a rodil se mnou. Ještě nějaký dotaz?
@jakreb Mluvím o klystýru, chápem se? Tomu se tu vysmíváš, potřebě partnera u klystýru.
"No to vie len ona. Predpokladam že ten chlap je tam bol len preto lebo ona chcela. No musi cucat ako jej dávajú klistyr. Dufam ze jej rit bol držať ked bezala. Pardon pre vsetky za vyrazy ale inak nemozem. Asi jej aspoň svietil na tom zachode.."
Neoháněj se porozuměním textu, když s tím máš evidentne sama občas taky trochu problém. Pěkný večer i tobě 🙂
@jakreb Když se rozhodnou porodit doma...
@klokanka31 Vtedy rodí muž? Len v pôrodnici žena?
@alcar
Dcera je 37+0 a v porodnici ji brali jako nedonosenou
@jakreb Jaj ty to bereš doslovně... V porodnici ženskou odrodí doktor/porodní asistentka, doma nebo v autě manžel...
A nevím proč by i u klystýru nemohl manžel být. Vždyť nemusí čučet zrovna na to...
@zelenaesmolda jak rikam, dite je donoseno v 37+0 a pri vaze 2500g. Cokoliv pod se bere za “novorozence s ranymi riziky”.
@klokanka31 Nie každá si to odrodime sama.😉
@jakreb No tak jestli si miminko chytáš do ruky a ustřihneš i pupečník, tak gratuluju, tak dobrá já nebyla 😊
@alcar
Tak vahu mela vyssi
@klokanka31
Proc vubec davat klystyr?
@zelenaesmolda No být bez není nic moc, u mě ho nestihly...
@klokanka31 Piseme o porodeni. Nie o pomoci pri pôrode. Pochopila? Ty píšeš ze ta odrodil lekár no ja som deti porodila sama, lekar urobil co mal.😉
@klokanka31 No nie je ale myslim ze v tej chvili ti to je fuk😀😉
@zelenaesmolda u nedonosencu je rozhodujici spis ten gestacni vek nez vaha.
@klokanka31 A chytiť dieťa do ruk nie je taký problém. Co sa tyka pupocniku to uz je len detail nie porod.😉
@drep
@somalicats Jo dát si klystýr navzájem a sdílet jednu toaletu v bytě, to by teprve bylo sdílení... 🙈
@klokanka31
U me taky ne a vubec mi nechybel,v zahranici se nedela
@alcar Moje zkusenost se sanitkou a porodem. Jak vetsina vite, rodila jsem v aute a sanitka prijela na posledni kontrakci si vytahnout nozicky. Zpetne si troufam tvrdit, ze ten pan zachranar a ani ta pani zachranarka, co tam byla s nim, nikdy dite nerodili a vubec nevedeli, jak se o nej postarat. Zabalili mi ji do bezne zdravotnicke podlozky, co se dava pod pacienty a dali mi ji do auta na hrudnik. V cca 5 stupnich. A sli vypisovat papiry. To trvalo dobre 5, mozna i 8 minut. Za tu dobu byla dcera tak podchlazena a mne byla takova zima, protoze jsem byla od pasu dolu stale naha a nahore mela jen triko a svetrik, ze mi ji pak museli x hodin na Bulovce dopekat na vyhrivanem luzku. Vecer mela porad pod 36 stupnu, a to jsem rodila v poledne. Zachranari, co jezdi se sanitou, na porody fakt podle me vubec nejsou specializovani.
To jen takova poznamka do diskuze.

@madbetka To co pises je o inom. Skus čítať s porozumením. Tu si to niekto vydupkal lebo inak chce pečiatku...
Pri mne bol muž tiez, tiež som mala vlastnú sprchu, toaletu, pomohol mi. Tiez zo mna islo vselico...ale naozaj piseme o inom.😉