První porod císař. řezem. Nevím, co to je normálně rodit
Ahojky, jsem na konci čekání na druhého prcka a začíná panika. Jsem sice druhorodička, ale první porod byl ve finále rychlý plánovaný císařský řez 😒 nevím co to je normálně rodit! Nezažila jsem kontrakce ani prasknutí plodové vody a bojím se, že v porodnici se ke mě budou chovat jako, že přeci vím co dělat. Ale já to nevím 😲 Je tu někdo se stejným problémem nebo zkušeností?!
@sapinek Jo, já rodila v Hradci. Musím říc, že mě to moc jako běžíci pas nepřišlo. Určitě se v HK budou snažit o to, aby ten spontání porod po SC vyšel. Musím říct, že na to, že je to velká nemonice, přístup na PS byl naprosto super.
Já jsem zase slašela, ale podotýkám,že fakt jen slyšela, že právě v Jičíně je po 1. císaři skoro na sto procent znovu císař a přez to nejede vlak. Takže bych si to fakt zkusila zjistit.V HK se fajt budou snažit. aby jsi porodila spontánně. Jestli si myslíš, že by něco, co by jsi chtěla neudělali, tak si napiš porodní plán. Pokud je všechno dobré, dodržují ho. Jen se připrav na to, že miminko budou zvýšeně monitorovat. Přeju ti hodně štěstí, ať ten spont. porod klapne.
Jestli chceš vědět nějaké informace, napiš mi soukromou zprávu.
@sapinek Dekuji. A jestli můžu něco podotknout, tak o Pražskem Motole se říká totéž asi jako o HK, porody jak na běžícím pásu, ale víš co, ja bych nikam jinam nešla. Jsem vděčna za monitorovaný porod, kluk měl pupečník okolo krku a vděčná za epidural a nikdy bych nechtěla zažít porod doma nebo tak něco, od toho jsou porodnice a kdyby se něco stalo mimču jen proto, že já chtěla více " domácí" prostředí nikdy bych si to neodpustila. Takže se vážně neboj větší nemocnice, alespoň jsou lépe vybavení!

@kasli Gratuluju k miminku! Super, že jste to zvládli normálně! 🙂