icon

První porod předčasný, jaký bude druhý?

lpch
18. led 2019

Maminky, vy ktere mate dve a vice deti, a ktere jste prvni dite porodily predcasne, kdy jste rodily podruhe? Tez predcasne nebo jiz v terminu? Prvni syn se mi narodil v 35. tydnu, ted jsem tehotna podruhe a doufam, ze se miminko rozhodne prijit na svet o par tydnu pozdeji 🙂

makronka222
18. led 2019

Tak to by me take zajimalo, jak to kdo ma... jsem na tom stejne🙂)

monika76301
18. led 2019

I ja 🙂 a také by mě zajímalo 🙂 s dovolením se přidám 🙂

nolies
18. led 2019

Ahoj, já jsem první porodila v 34+1, odtekla mi voda, tak jsem musela na vyvolání. Druhý mimčo se mi narodilo v termínu 38+5 😃

hanve
18. led 2019

Prvni ve 36+0,kvuli plodovce a druha v 38+2.

marketa11112
18. led 2019

mam syna ve 30 + 5. problemy mi zacinaly ve 20. tydnu.. dle lekarky vse ok. ve 28. tydnu jsem rodici skoncila v nemocnici, diky lekum jsem neporodila hned, v porodnich bolestech jsem byla 12 dni, ale syn s e alespon malicko dopekl.
u dcery jsme na pohotovosti byla prvne ve 20. tydnu. od te doby jsem doma lezla. brisko a vse vevnitr mi tahlo dolu. od 24. tydnu mi opet brisko tvrdlo a zacinali kontrakce, ve 28. tydnu jsme byla opet v nemocnici se zkracujicim se cipkem. 10 dni kapacek magnezka a gynepralu. , sama jsem si navic vyzadala utrogestan. druhy den po vysazeni kapacek opet hodne zhorseny nalez, opet nasazeny kapacky. celkem na tri tydny. pak vysazeny a indikovany hory magnezka. celou dobu jsme mela silne kontrakce a pri kazdem pohybu tvrde brisko. dcerka nastesti rostla a vypadalo, ze je vse ok. ve 34 + 1 me pustili domu s tim, ze dcera ma pres dve kila, ze zrejme do tydne tam budu zpet a rodit. doma mi ale bylo lepe. brisko tvrde stale, hodne jsme lezela, spis temer porad, kontrakci mene z 50 denne , treba jen 20. nakonec jsem rodila ve 38 +4, kdy jsme jeli do nemocnice.. rano mi natekly nohy, bylo mi nevolno, kontrakce se zhorsovaly. uz jsem mela namale dvadny pred tim ale ,,rozchodila ,,jsem to 🙂)

darzanka
18. led 2019

První ve 36. týdnu a druhé 39. týden,skoro 40. Taky jsem se bála, aby to druhé pak nebylo ještě dřív, léčím se s vysokým tlakem, tak jsem se bála komplikací. Ale syn se narozdíl od dcery držel zuby nehty 😊

lpch
autor
18. led 2019

Dekuju za odpovedi, daly mi peknou nadeji, ze tentokrat vse bude v pohode 🙂 je pravda, ze u prvniho tehotenstvi jsem mela od 20. tydne porad nejake bolesti, byla jsem na magnesku kvuli tvrdnuti a bolestem bricha, ale doktorka me uklidnovala, ze na predcasny porod to nevypada. Ten snad udajne mohla vyvolat nejaka infekce, kterou mi odhalili na posledni kontrole, ale s jistotou se to rict neda. Ted se citim podstatne lip. Aktualne jsem ve 24. tydnu a krome bolesti v rozkroku (jako by se to tam vse nejak roztahovalo), zadne dalsi obtize nemam.

cilkat
18. led 2019

Sestřenka má taky prního syna někdy na konci sedmého měsíce ... (odtok plodovky a předčasný spontální porod, příčinu žádnou nenašli) a druhého pak v klídku 38 +5... Je fakt, že říkala, že druhé těhotenství bylo celkově víc v pohodě... že u prvního sice nikde "nevybočovala z normy", ale furt jí nějak "nebylo dobře". Tak držím plce, ať máte podobné scénáře.

alena_
19. led 2019

Držím palce. Syn se narodil 2015 v 30+2tt kvůli mému silnému krvácení (už od 20tt jsem ležela s rizikem potratu), dcera 2018 přesně v termínu 😂 (tp byl určen 16.10 dle menstruace, 19.10. dle ultrazvuku a 16.10. se narodila). Bylo to u mě hodně o psychice, 15.10. večer jsem si řekla "super, teď už může" a do dvou hodin se porod rozjel 😂