Rodil někdo po císaři KP přirozeně?

doslovino
23. zář 2019

Ahoj, mám za sebou císař před 3 lety kvůli tomu, že se mi miminko neotočilo a tehdy jakož to vystrašená prvorodička jsem se bála přirozeného porodu (ještě k tomu kp) a šla na císař. Nyní se situace opakuje a ráda bych věděla, zda je na výběr nebo se v této situaci automaticky přistupuje k císaři.

denca033
23. zář 2019

@doslovino Ahoj první porod taky cs syn nebyl otočeny. Druhý porod taky cs neotvirala jsem se. Teď třetí porod bude znovu cs. Znám maminky co rodilý kp myslím že ti dají na výběr. Jaký jsi tt?

doslovino
autor
23. zář 2019

32tt, ale nejak ztracim nadeji kvuli predchozi zkusenosti, ale treba me jeste prekvapi.

pavlatkos
23. zář 2019

Ahoj, jsou maminky, které rodily po císaři miminka KP. Tyto maminky ale většinou chtějí rodit přirozeně. Preferujes spíše ČŘ?

slunea
23. zář 2019

Myslím, že záleží na porodnici a personálu, který zrovna bude mít službu, jak se na to budou tvářit. Ale myslím, že pokud jsi spontánně ještě nerodila, tak se toho budou bát a budou tě tlačit do císaře. Leda fakt najít porodnici, kde budou ochotni to zkusit...

doslovino
autor
23. zář 2019

Já bych si moc přála přirozeně, "bohužel" jsem si vybrala porodnici v Praze - Podolí. A tam prej moc nenechávají rodit přirozeně v takových případech.

Nechci být problémová a měnit kvůli tomu porodnici. Zároveň nechci jít na císař jen kvůli tlaku porodníků. Malej je váhově v normě, pánev taky i těhotenství je fyziologické. Chceme pak i třetí dítko a kdo ví, třeba i čtvrté miminko, je to náš sen mít velkou rodinu a neumím si představit být vždy rozřezána, když to být třeba nemusí.

sudylichozrout
23. zář 2019

Holky, porod KP znamena, ze mimco jde ven zadeckem napred?

kvmatonka
23. zář 2019

@sudylichozrout ano, konec pánevní.

sudylichozrout
23. zář 2019

@kvmatonka Ty jo, to si vubec nedovedu predstavit... Je to bolestivejsi, nebo je to stejne? V cem je to riziko?
Jen se ptam, uz jsem na to tady narazila mockrat a nemela jsem moral se ptat... Ale jsem zvedava.

doslovino
autor
23. zář 2019

Riziko je hlavne ve finalni fazi porodu, kdy prochazi hlavicka jako posledni. Musi projit porodnimi cestami do 5 minut.

kvmatonka
23. zář 2019

@sudylichozrout já zkušenosti nemám. Jen z rodiny. Babička tak kdysi rodila a byla celá potrhaná. Navíc je riziko, že hlava, která je největší, se na konci může šprajcnout. Teta tak neplánově rodila, kdy se dítě otočilo na porodním sále a už byl porod moc rozjetý. Naštěstí taky ok. Většinou ale porodnice volí SC pro větší rizika.

sudylichozrout
23. zář 2019

@kvmatonka
@doslovino Diky za odpovedi 🙂

slunea
23. zář 2019

Pokud jsou splněné určité podmínky, tak porod KP není o moc víc rizikový. Problém je, že předchozí císař už kontraindikací k porodu KP bude. Ne v každé porodnici “dovolí” prvorodičce rodit KP, protože nemá “protáhnuté” porodní cesty a nemusí to jít tak hladce a řez na děloze k tomu přidává další rizika... U VBAC (vaginální porod po císařském řezu) se řeší, aby porod postupoval, netrval moc dlouho a KP obecně prý trvá déle, tak na to v porodnici nemusí mít trpělivost...
Můžeš zkusit na facebooku prostudovat skupinku “HBAC VBAC CZ”, nejspíš už to tam někdo taky řešil...

michaela_2
23. zář 2019

@doslovino po sekci jsem rodila prirozene dvakrát a byly to bezproblémové porody. Poprvé 22 měsíců od sekce, podruhé po 7 letech 🙂 oba synové ale byli hlavičkou dolu...

Zarazilo mě ale to tvoje, že nechceš být problémova a měnit porodnici? 😳 Jak jako problemova? 😃 porodnici si přeci muzes vybrat podle sebe a změnit třeba nekolikrat (Horovice například ani nevyžadují registraci předem, jen je dobre tam jít alespoň na jeden monitor) a nejsou jediná porodnice s tímto přístupem ..

verunka_korunka
23. zář 2019

@doslovino obavam se, ze v praze ti porod KP, v podstate prvododicka po sekci nebudou chti udelat nikde. Jsem na tom podobne... jsem taky v podoli, taky opet KP, ale uz jsem 37tt. Predesly CS z duvodu KP, ale chtela jsem rodit normalne, ale byla mala vaha miminka a nebylo mi to doporuceno. A prvni porod byl sice prirozeny, ale vyvolavany ve 26tt, poloha KP. Ten jsem odrodila, takze aspon neco. Ale poloha KP po sekci je okamzita indikace k cusarskemu rezu. Mozna bys nasla nejakou porodnici, kde by to udelali ale asi jich bude poskromnu. Ty mas jeste cas, ze se ti otoci, ja uz to vidim leda na zazrak, i kdyz je aktivita ditete velka. Tak hodne stesti at se prcek otoci ;)

cosmodee
24. zář 2019

@doslovino Prvni porod jsem mela pro KP cisare.Po necelych dvou letech jsem otehotnela znovu a miminko opet KP,ale

cosmodee
24. zář 2019

@doslovino pardon,syn mi to odeslal predcasne☺ ...
takze druhy syn opet KP ale uz jsem se nechtela vzdat prirozeneho porodu,tak jsem si nasla dulu,kterou jsem mela i u porodu a ta mi dala rady jak miminku pomoci aby se pretocilo...nakonec se maly pretocil asi v 38.tydnu a ja rodila prirozene

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru