icon

Rozdíll v porodnici Anglie - Česko

gabriela_morais
7. črc 2019

rada bych se vas zeptala na tri zasadni otazky - prvniho syna jsem porodila v Anglii, rychly bezbolestny porod do 4 hodin od prvni kontrakce. druhy porod mi vychazi az po stehovani, kdy uz budeme v CR. Klistyr v Anglii nedelaji - je nutny ? delaji ho vsude ? Zeptaji se , zda ho chcete a muzete odmitnout ? Druha otazka na nastrih - me v Anglii nedelali, ani bych s tim nesouhlasila, pta se dr v Cesku nebo rovnou nastrihnou ? treti otazka je umrtveni pri siti stehu - dostala jsem lokalni anestezii injekcne a byla to pohoda jahoda, dost me zarazi, kdyz si ctu vase pribehy z porodu, jak jeste trpite pri siti - je mozna si umrtveni vyprosit ?
dekuji za odved :]

Strana
z2
korneliusa
7. črc 2019

@lucie_j Vážně srovnáváš hojení po sekci a po nástřihu? To nemyslíš vážně.

brookmichaela
8. črc 2019

Já si teda myslím, že na internetu se spíše dočteš ty negativní recenze než Ty pozitivní. Tak je to se vším. Nejen s porodnicemi. Jde i o to s jakou “náladou” tam na ně nastoupíš. Myslím si, že dnes už se dá vykomunikovat všechno. Do ničeho Tě nutit nemůžou. Hlavně rodit už budeš podruhé, takeže víš do čeho jdeš, co chceš a co ne. A oni si tolik ani při druhorodičce nedovolí. Já jsem prvního syna rodila v Podolí a co jsem nechtěla tak neudělali. Ve finále jsem prosila o nástřih ale podle dr nebyl potřeba. Teď jsem ráda, že mě v tomhle neposlechli 😀 automaticky mi i na mé dva stehy píchli injekci na umrtvení. Přeji rychlý a bezbolestný porod 🤗

barchen
8. črc 2019

@gabriela_morais Toto dogma o českých porodnicích už dávno neplatí. Samozřejmě se dočteš většinou jen ty špatné zkušenosti a těch hezkých je minimum ale to je se vším. Negativita prodává. Rodila jsem dvakrát v pražské velké porodnici, rozuměj "masová záležitost" a každým rokem je vidět rozdíl. Klystýr jsem neměla, nikdo mi ho nenutil ani nedoporučoval. Nástřih - u prvního jsem se natrhla a hojení i rána horší, než u druhého, kde nástřih byl, prý jen kosmetický. Seděla jsem po pár hodinách fakticky bez problému pěkně na zadku 🙂. Určitě by šlo říct, že nechci. A šití? Dostala jsem lokální anestezii automaticky, (vím to podle výpisu ze zdravotní pojišťovny a papíru z porodu) a v pohodě, párkrát to štíplo a bylo hotovo. V obou případech jsem povolila aby mně šil medik, resp. medičky. Je to o slušné domluvě, poptat se, navrhnout a ne přikázat.

hanka_12345
8. črc 2019

@gruyerre to se divim 🤣

alcar
8. črc 2019

@korneliusa co se podle tebe hoji lepe?

korneliusa
8. črc 2019

@alcar Císař a nástřih jsou úplně jiné rány, v jiné části těla. Jsou jinak ošetřované i jinak namáhané. To se nedá vůbec srovnávat.

Strana
z2