Schizandra k vyvolání porodu? Kdo má zkušenosti?

janinka186
23. bře 2019

Ahoj holky, můžete mně prosím některá poradit? Mám dva dny před termínem porodu, kamarádka mi doporučila čaj ze Schizandry (Klanopraška čínská). Ale na netu k tomu nemůžu skoro nic najít. Jediné co jsem našla, že podporuje a způsobuje děložní stahy, ale zkušenosti -o těch se nikde nepíše.
Děkuji moc

cilkat
23. bře 2019

Mám pocit, že schizandra je jeden z "moderních bylinných všeléků", užívanej hlavně jako stimulant (obecně pocit "větší energie"), úpravu psychiky a prý i zvýšení regenerace. Všechny tři věci se při porodu samozřejmě hodí, ale že by vyloženě rozjížděla porod... Ono jeden z účinků bude zvíšení prokrvení všeho možného, což obecně tvrděj, že může porod vyvovat, ale asi bych sázela spíš přeba na kontryhel (ten obsahuje přímo fytohormony - něco, co tělo vnímá stejně, jako vlastní pohlavní hormony). (Vlastní zkušenost se Schizandrou nemám... s kontryhelem až po porodu.)

pavca1982
23. bře 2019

A na co vyhánět mimčo ďříve?

janinka186
autor
23. bře 2019

@cilkat Děkuji za názor a doporučení, určitě nemám v plánu dělat nic dopředu. Překvapilo mě, že to kamarádka tak vychvalovala, co přenášela a já o tom nemůžu najít žadnou diskusi 🙄

janinka186
autor
23. bře 2019

@pavca1982 nee určitě né dříve, to v plánu není. Kamarádka přenášela a moc to vychvalovala, sle jak jsem psala, žádna diskuse se zkušenostmi.

hannasweet
23. bře 2019

@janinka186 ja prenasela 10 dni a musim rict, ze nezabiralo nic nic. Pomohl mi proste az obycejny sex :D a porodila jsem 5 hodin pred nastupem na vyvolani

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru